Keď sa mi ťažko niekedy rozpráva o nejakých súkromných veciach, o konkrétnej téme ako sú "ženy" v kolektíve 2 ľudí, ktorí sú extrémni extroverti, pričom 1 z tých ľudí je moja teta, ktorá má slovník ako v 5. cenovej a vždy vie každého vytočiť jej rečami (nielen mňa), no nemám problém osloviť cudzích ľudí (a komunikovať sa s nimi o hocičom), chodiť na disco, festivaly, oslavy kamarátov, do kín, divadiel, kaviarní, organizovať párty na dome plnom 12 ľudí, spoznávať skoro celý ročník z nášho študijného programu za 1 rok, tak stále som introvert, iba preto, že nemám chuť preberať niektoré témy s danými ľuďmi? Radšej som vonku s kamošmi medzi ľuďmi ako byť sám doma, najradšej chodím do podnikov medzi ľudí sa poriadne odviazať, t.j. vypiť si a zabaviť sa na diskotéke, viem byť aj výstrednejší a pochybujem, že by sa tak správal introvert. Ako vás rodinní príslušníci vnímajú oproti kamarátom a naopak? Beriete to ako urážku, keď vás mylne označia za introverta?
to nemá žiadne hranice, robil si si niekedy ten test osobnosti? vychádzajú ti výsledky v percentách -môžeš si určiť hranicu 50%.
inak je celkom zbytočné škatuľkovať sa, či je človek extrovert alebo introvert, to nie je len o čom či sa ti chce rozprávať s ľuďmi a baviť na akciách, alebo si uzavretý do seba. ľudia nielenže nerozumejú Jungovej typológii osobnosti, ale ešte sú schopní z toho spraviť urážku. "on je taký nekomunikatívny, taký introvert." jebnuté.
keď ťa niekto bude chcieť uraziť tým, že si introvert, pokojne mu najbližšie povedz, že sa zrejme nerozumie do tej typológie viac, než si prečítal v Nový čas pre ženy testíku "Ste introvert alebo extrovert? Tento test pozostávajúci z piatich otázok o vás povie viac!"
a najdôležitejšie z toho všetkého: tá typológia nie je na to, aby si sa ty musel s niečím identifikovať a bola to súčasť tvojej charakteristiky a nie je to niečo, čo by nejakým spôsobom mohlo urážať. rovnako ako "flegmatik" nie je dobrý typ osobnosti a "cholerik" zlý, takto to proste nefunguje.
koho to napadlo dať tieto testy verejné pre ľudí inak?
Niesi ani introvert ani extrovert, radis sa medzi 80% ludi ktori neviem jak sa volaju.. to je ten stred.. na to je original stupnica ktora ti urci jak velky si introvert atd, lebo jednoslovne sa na to odpovedat neda
@marleymt no ja som cholerik, tak automaticky nemozem byt asi introvert a beriem to urazku preto, ze som postaveny na uroven tych, co sa citia nesvoji, ked travia dlhy cas v spolocnosti, pritom ja sa citim vycerpany, ked som sam doma a musim mat nejaku aktivitu proste, byt medzi ludmi .... Viem sa aj hadat na verejnosti, ked ma niekto nastve teta ma povazuje za introverta kvoli tomu, ze nemam babu, pritom vie, ze babu som uz mal a nevyslo to a dava mi rady ako na to a ze travim cas doma a som tichy, no pravda je taka, ze nemam naladu sa s nimi o tom bavit, kedze by to zneuzili proti mne ... Neviem, ake testy osobnosti myslis, par som si ich uz skusal, viem, ze to vyjde vselijako, ale da sa to zosumarizovat podla prevaznych znakov a bol som tak nauceny, ze je bud introvert alebo extrovert
Mňa považujú zase za extroverta a pritom som veľmi silný introvert, ktorému nie je dobre v spoločnosti ľudí (veľký počet ľudí) ale tiež som cholerik a tiež nemám babu Ale to je závislé od iných faktorov ako od toho aký som povahovo. No do značne to ovplyvňuje fakt, že neznášam spoločnosť a preto aj keby som chcel niekoho splašiť, tak nemám šancu
@manofbirdz takto, najprv je dolezite pochopit, ze to kto je co este nutne neznamena, ze musi tak byt a bodka, ako napr introvert je zavrety a neciti sa vonku dobre.. statisticky to tak byva, no vynimka potvrdzuje pravidlo, na to netreba zabudat
Teraz k tvojej otazke.. ja to chapem takto - extrovert nutne potrebuje vyhladavat spolocnosti, spoznavat novych ludi, vela komunikovat, je otvoreny moznostiam a to vsetko v globale, prisne povedane musi tak byt, inac upada do depresii (napr ked je zavrety dlhsiu dobu doma, tak je nestastny, depresivne naladeny, dokonca zacina mat existencnu krizu)
Zatial co introvert vyhladava skor tiche miesta, stereotypne prostredie a ludi, ma iste zauzivane pravidla a
A nove veci, ci priestory mu prinasaju neprijemne pocity, ktore ho vyvadzaju z miery.. ist na diskoteku, kde je hlucna hudba a vela cudzich ludi mu priam ublizuje, vyslovene trpi.. nieje schopny nadvazovat nove kontakty s cudzimi ludmi, otvarat temy je prenho takmer nemozne, no nema problem odpovedat aj na blbu otazku.. dokaze sa totizto vzit do pocitov druhych, je viac emocionalne zalozeny, skor dokaze precitat naladu druheho, ma radsej hlboke konverzacie..
Ambivert (to mam skor len nacitane) je taky zlaty stred.. rad si vyjde do novej spolocnosti, no obcas potrebuje aj proste chvilku pre seba, v sukromi, venuje sa svojim osobnym cinnostiam.. nema problem udrzat konverzaciu aj s cudzimi ludmi v partii, dokaze komunikovat aj jednotlivo - v dvojici
@marleymt chcel som, ale oni furt kecaju a ked im skocim do reci, tak zacnu trepat, ze mam makat a oni si veselo kecaju dalej (vo vinohrade) tak nabuduce este nieco skusia a vypicujem im, mas pravdu
@majmarad neni, len mam asi smolu na takych ludi a je pravda, ze keby som nezilna dedine, kde je totalne mrtvo, tak by to vyzeralo uplne inak a nie ze by som sa vyhovaral, to nie, to je proste fakt... Ja nemam problem vycestovat hocikde, to ti druhi maju problem vycestovat a vyhovaraju sa ako male deti, ale chapem ich, ked maju toho naozaj vela na praci
Kto sa vyhovára, tak je to často len jeho komfortná zóna To im nemôžeš zazlievať, nie každý robí spontánne rozhodnutia. Ale naozaj to môže byť tebou, netlač na pílu a maj aspoň 2 - 3 záložné plány. nejdete, pôjde tá, nejde ani tá, tak pôjdem sám a niekoho nového spoznám, alebo pôjdem inde. Ja som si zvykol, pretože ľudia veľmi nemusia moju spoločnosť Tak vždy zničím niekoho iného
@marleymt test osobnosti je najväčší dríst, aký môže existovať, to len chorý človek môže veriť takým bludom. Neber ma doslovne ale naozaj. To robia ľudia, ktorí nemajú čo robiť, zháńajú sa za zbytočnosťami, a nemajú naplnený ničím život. Majú ho prázdny, preto vymýšľajú. ale je možné že sa mýlim, nemám prirodzene patent na pravdu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
introvert alebo extrovert alebo kačka, hranica života nastáva, keď prestanú fungovať životné funkcie
inak je celkom zbytočné škatuľkovať sa, či je človek extrovert alebo introvert, to nie je len o čom či sa ti chce rozprávať s ľuďmi a baviť na akciách, alebo si uzavretý do seba. ľudia nielenže nerozumejú Jungovej typológii osobnosti, ale ešte sú schopní z toho spraviť urážku. "on je taký nekomunikatívny, taký introvert." jebnuté.
keď ťa niekto bude chcieť uraziť tým, že si introvert, pokojne mu najbližšie povedz, že sa zrejme nerozumie do tej typológie viac, než si prečítal v Nový čas pre ženy testíku "Ste introvert alebo extrovert? Tento test pozostávajúci z piatich otázok o vás povie viac!"
a najdôležitejšie z toho všetkého: tá typológia nie je na to, aby si sa ty musel s niečím identifikovať a bola to súčasť tvojej charakteristiky a nie je to niečo, čo by nejakým spôsobom mohlo urážať. rovnako ako "flegmatik" nie je dobrý typ osobnosti a "cholerik" zlý, takto to proste nefunguje.
koho to napadlo dať tieto testy verejné pre ľudí inak?
» freshfem.refresher.sk/1760-Si-introve...
Teraz k tvojej otazke.. ja to chapem takto - extrovert nutne potrebuje vyhladavat spolocnosti, spoznavat novych ludi, vela komunikovat, je otvoreny moznostiam a to vsetko v globale, prisne povedane musi tak byt, inac upada do depresii (napr ked je zavrety dlhsiu dobu doma, tak je nestastny, depresivne naladeny, dokonca zacina mat existencnu krizu)
Zatial co introvert vyhladava skor tiche miesta, stereotypne prostredie a ludi, ma iste zauzivane pravidla a
Ambivert (to mam skor len nacitane) je taky zlaty stred.. rad si vyjde do novej spolocnosti, no obcas potrebuje aj proste chvilku pre seba, v sukromi, venuje sa svojim osobnym cinnostiam.. nema problem udrzat konverzaciu aj s cudzimi ludmi v partii, dokaze komunikovat aj jednotlivo - v dvojici
väčšinou zlomok sekundy pred samovraždou/smrťou, rovnako ako hranica života hocikoho iného