uz si ludia zapamatajte, ze iOS je vyborne nastavene ovladanie, ktore zvladne kazdy idiot. Ti narocnejsi ho volia preto, lebo im uzivatelske rozhranie vyhovuje.
Android je volba pre narocnych, pretoze sa da upravit k svojmu. K tomu ale treba mat v hlave viac ako mokre piliny.
@moonbeam Alebo proste chcem mobil používať hneď od výroby a nie si ako kokot hladať custom romky, stále niečo skúšať a iné pičoviny. Ak má na toto niekto čas, nech sa páči, ale to ma bavilo keď som mal 15. Mal som prvý Galaxy a Xperiu Mini Pro.
iPhone má kvalitnejšie vypracovanie, predsa len Samsung je Samsung, ale čo sa týka os, tak jednoznačne Android, iOS má tých obmedzení toľko, že amen a prispôsobiteľnosť takmer žiadna.. Keby to mal byť mobil na mieru pre jednu osobu, tak nepoviem, ale ani má vyhovovať širokým masám, keď si ho nemôžu prispôsobovať svojim potrebám? iPhone je proste mobil pre frajerov, na machrovanie je dobrý, alebo pre tých, ktorým sa s tým nechce babrať, ale z praktického hľadiska..
@darkestangel obmedzenia ios sa daju obist, a kto chce si ho prisposobit, ten si ho prisposobi a preco je iphone pre frajerov mi povedz machrovat sa da celkom dobre aj s S3/S4 jak tuto samotna zakladatel predvadza
@myschka áno, jailbreakom stále to však nemá na v mnohom na Android (a Android v niektorých faktoroch zase na iOS, ale tak každému vyhovuje iné)
Aj s S3/S4 sa dá slušne frajeriť, ale celkove mentalita "ajfoňákov" a "androiďákov" je rozdielna, už len podľa štatistiky si používatelia Androidu sťahujú predovšetkým praktické aplikácie, zatiaľ čo u ajfoňákov vedú hry. Z toho asi je jasné, že androiďáci berú mobil viac ako pomocníka a ajfoňáci primárne ako doplnok, hračku, s funkciami telefónu navyše
@darkestangel To su take statistiky ako za korunu nozik. Vacsina znamych si bude Android tiez fanaticky obhajovat. Ked kupili prvy mobil s androidom, tak tam rvali kadejake utility na to aby im baterka vydrzala 100krat dlhsie, aby mohli upravit aj farbu a sklon tiena pod pismom a cojaviem co este (ironia... pevne verim, ze sa nenajde mudrlant co bude mat nutkanie ma poucovat, ze taka aplikacia neexistuje a som idiot) a strasne sa vytesovali ako tam mozu spravit co chcu.
A vo vysledku to pouzivaju na telefonovanie, net a hranie sa na WC.
A zhanaju novsie lepsie aplikacie, ktore im zapinaju a vypinaju 3G a Wifi podla lokality a podobne (len aby ta baterka nieco vydrzala)
@ao neobhajujem Android fanaticky, šak som povedala že každému vyhovuje iné kto chce schopný smartfón, ktorý je už pri kúpe ready to use, tomu by sa logicky s Androidom babrať nechcelo, ale sú aj takí používatelia, ktorí chcú z mobilu vyťažiť čo najviac, prispôsobiť si ho svojim požiadavkám - tí by sa s iPhonom akurát tak nudili..
Tiež sa tu dá hovoriť o súčasnom konzumnom životnom štýle, v jednoduchosti je krása a práve toto je prednosť iPhonu peace
@neviemsivybratnick ja ked som kupil One X rovno sa dalo pouzivat...vsetko tam bolo pripravene, jednoduche prostredie atd...ale vzdy najdem nieco, co by som rad zmenil a preto som to prerobil podla seba
@darkestangel Asi to blbo vyznelo, ale myslel som to hlavne tak, ze pomerne velka cast tych nehernych aplikacii na android je prave neustale skusanie 150tej aplikacie na zlepsenie zivota baterky. Co dost vyrazne skresluje tie statistiky "kto stahuje ake aplikacie".
Vyssie si totiz pisala, ze ludia s Androidom castejsie beru telefon ako pomocnika, kdezto s iphonom skor ako hracku - co proste nie je pravda. Ja iphone pouzivam uplne rovnako ako vsetci moji znami s Androidom. To, ze do neho nemusim (a nemozem) tahat tisic roznych aplikacii na upravenie akejkolvek blbosti neznamena, ze ho vyuzivam menej plnohodnotne ako oni.
@ao Na to, ake ma technicke parametre, ma NEPRIMERANE VYSOKU CENU. Za co chce Apple 470€? Za obycajny dvojjadrovy procesor so smiesnym taktom 800 MHz? Za relativne obycajny fotak? Za tak maly display? Za operacny system, ktory sa brani vlastnym nastaveniam? Za podpriemerne rozlisenie displaya? Sorry, ale toto ma kazdy novy androidacky telefon z vyssej triedy a pri tom stoji o polovicu menej...
Tak za co chce Apple tych 470€? Podla mna za to jablcko vzadu.
@ao súhlasím, že tých x aplikácií na predĺženie výdrže batérie sú blbosť, napríklad ja nemám ani jednu takú, a mobil mi vzhľadom na to, ako ho využívam, drží slušne.
Ale k veci - ako som povedala, každému vyhovuje iné. Práve o tomto to je, ajfoňáci nemáte potrebu "upravovať akûkoľvek blbosť", androiďáci (samozrejme nie všetci) áno. V tom je ten rozdiel, a o tom aj hovorím : Android je pre tým, ktorí si chcú mobil upraviť na svoj obraz, iOS zase ponúka jednoduchosť.
@ao V podstate sa da povedat aj to, ze je drahy. Z akehokolvek pohladu. Ci uz sa pozerame na parametre porovnavajuc ich s inymi znackami, alebo sa pozerame na ceny v SR (kedze v zahranici stoja menej). A da sa kludne vseobecne povedat, ze je drahy, kedze tento T.E.L.E.F.O.N stoj viac ako mesacna mzda vysokeho percenta obyvatelov tejto krajiny.
Ked chces porovnavat, kludne ho porovnavaj s jeho najvasim konkurentom (galaxy s3) a mozme s prehladom povedat, ze s3 je lepsi z technickej stranky v kazdom smere a to je priblizne o 25% !!! lacnejsi.
Len poznamka k tomu co tu porovna procesor... To je absolutne nepodstatna vec! Skor ide o to, ze android potrebuje uz tolko prostriedkov, ze na mensom by nebehal. Ak iOS ide svizne na dualcore, na co tam pchat viac? Len aby som si mohol honit nad poctom jadier? Bolo by fajn ak by android aspon siel bez zasekavania po dlhsej dobe pouzivania, ked uz ma 4 jadra.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Android je volba pre narocnych, pretoze sa da upravit k svojmu. K tomu ale treba mat v hlave viac ako mokre piliny.
Takze co je lepsie?
Ale ked sa citis tak, ze mas nizke a treba ti jednoduchu drahu vecicku, zober si iPhone 4s.
Obzvlast ked porovnavas galaxy s4 a iphone 4s
Aj s S3/S4 sa dá slušne frajeriť, ale celkove mentalita "ajfoňákov" a "androiďákov" je rozdielna, už len podľa štatistiky si používatelia Androidu sťahujú predovšetkým praktické aplikácie, zatiaľ čo u ajfoňákov vedú hry. Z toho asi je jasné, že androiďáci berú mobil viac ako pomocníka a ajfoňáci primárne ako doplnok, hračku, s funkciami telefónu navyše
A vo vysledku to pouzivaju na telefonovanie, net a hranie sa na WC.
A zhanaju novsie lepsie aplikacie, ktore im zapinaju a vypinaju 3G a Wifi podla lokality a podobne (len aby ta baterka nieco vydrzala)
Tiež sa tu dá hovoriť o súčasnom konzumnom životnom štýle, v jednoduchosti je krása a práve toto je prednosť iPhonu peace
androiďáci sťahujú praktické aplikácie
ajfoňáci sťahujú hry
opica s činelmi má dvakrát rýchlejšiu akceleráciu ako opica s gitarou
to sú fakty, kurva
Vyssie si totiz pisala, ze ludia s Androidom castejsie beru telefon ako pomocnika, kdezto s iphonom skor ako hracku - co proste nie je pravda. Ja iphone pouzivam uplne rovnako ako vsetci moji znami s Androidom. To, ze do neho nemusim (a nemozem) tahat tisic roznych aplikacii na upravenie akejkolvek blbosti neznamena, ze ho vyuzivam menej plnohodnotne ako oni.
Tak za co chce Apple tych 470€? Podla mna za to jablcko vzadu.
@ao súhlasím, že tých x aplikácií na predĺženie výdrže batérie sú blbosť, napríklad ja nemám ani jednu takú, a mobil mi vzhľadom na to, ako ho využívam, drží slušne.
Ale k veci - ako som povedala, každému vyhovuje iné. Práve o tomto to je, ajfoňáci nemáte potrebu "upravovať akûkoľvek blbosť", androiďáci (samozrejme nie všetci) áno. V tom je ten rozdiel, a o tom aj hovorím : Android je pre tým, ktorí si chcú mobil upraviť na svoj obraz, iOS zase ponúka jednoduchosť.
Pisal si ze je drahy. V diskusii kde sa porovnaval s o triedu drahsim telefonom.
Bodka
(Rozoberat tu technicke parametre s niekym kto vykon porovnava na zaklade taktu procesora a poctu jadier fakt nebudem)
z rozmaru
Ked chces porovnavat, kludne ho porovnavaj s jeho najvasim konkurentom (galaxy s3) a mozme s prehladom povedat, ze s3 je lepsi z technickej stranky v kazdom smere a to je priblizne o 25% !!! lacnejsi.
Apple sa len hra na monopol.
(Skús porovnať aspoň s IPhone6)
Ale osobne mi to je fuk, prechazdam na WP 8