ahojte, chcela by som sa opýtať či má už niekto novy iphone se, prípadne nejaké ohlasy ??? chcela by som si ho kúpiť...a chcem teda vedieť do čoho idem díík
ja akoze nechcem zniet dako premudrelo alebo tak, ale to vam ludia nie je luto vyhodit tolko penazi za v podatate zbytocnost, hlavne ked sa tolko ludi ma tak zle?
radšej by osm si kupil iphone 5s ako SE ... a teraz som ho akurat aj pozeral a cena je 350 eur ... čo je na iphopne celkom slučné z mojho hladiska a 5s-ko nie je až tak strašné, dokonca vôbec
@warble nevidim ziaden dovod, ako by to, ze si niekto nekupil iphone, niekomu pomohlo...ak ti je luto ludi, co sa maju zle, mozes ist robit charitu alebo dobrovolnicit, ale to, ze si ty nekupis iphone im jednoznacne nepomoze a hej, je rozdiel medzi telefonom za 100 a za 600 eur
@warble ale zjavne neposielas dost, lebo podla logiky z @1 by si nemala mat ani len ten pocitac, na ktorom teraz pises. kym niesi na ich urovni, tak mas privela.
@emmms vraj ale velke rozdiely medzi 5skom a 6kou či 6s nie su zase ... že to sa jedna fakt o mikroskopicke zmeny rychlosti a iphone vždy bol a vždy bude rychly stroj ... neviem no ... ja by som išiel medzi tymito dvomi rozhodne do 5ky...určite ma aj vačši display ...neviem teraz presne
@melancholik rozdiel medzi 5S a 6S rozhodne sú, 5S má je už pomaly 3 ročný telefón a hardvér ide neustále dopredu, čiže o chvíľu prestane stíhať, ako to bolo aj u 4S...SE je v podstate 6S v menšom prevedení a veľkosťou je úplne rovnaký ako 5S
@marikko jaaaj zlatko, ocividne nepoznas vyznam slova dolezite. Nechapem, co tu vsetci jebete do @warble , ked jedina z vas ma mozog v hlave. Ze vam nie je luto dat peniaze, ktore ste si zarobili za taku picovinu... A vlastne, henten kram by som nechcela, ani keby som mala ake miliony.
@melancholik 5s a se su dizajnovo takmer na vlas rovnake cize aj display je u oboch rovnaky - 4" ..akurat se je vykonovo na urovni 6s. co je dost velky rozdiel..
@staphylococcus nikto do warble nejebe, ja osobne by som tiez tolko penazi za telefon nedala, lebo na to, co robim na mobile, mi staci aj moj shitny huawei ide o to, ze ten, kto chce, pomoze, bez ohladu na to, ci ma iphone alebo nie a ten, komu to je jedno, nepomoze..nikto nepovysuje iphone nad potreby najchudobnejsich ludi, iba ze sa tym nic neriesi, proste jej argument je irelevantny
Ja nechapem co je na ios take fatalne ine, ze si nan treba zvykat? chvilku som bola nesvoja z jedineho tlacitka, ale inac je uplne rovnako intuitivny ako android
@1 nie. hlavne ked si pomyslim za co ine by som tie peniaze dala? za kopu handier? za zradlo? alebo za co? moja s3 uz laguje jak svina, android mi lezie hore krkom, takze ano mam v plane si kupit jablko a nie, nie je mi luto zan dat tie prachy. (okrem ineho SEcko kupim za 480€ a nie 600.. 480 som uz za iphone ja osobne ochotna dat)
napr. niektori ludia minaju kazdy mesiac peniaze na picoviny, kozmetiku, hory oblecenia a neviem co vsetko. ja som si naposledy kupila jarnu bundu za 30€ asi mesiac a pol dozadu, a predtym mikinu na vianoce. nekupujem si mejkapy a tisic sminiek ako niektore zenske, tak preco by som si nemohla namiesto toho kupit jablcko, ktore mi vydrzi niekolko rokov?
Sú to vyhodené peniaze. Nezdá sa ti 500€ veľa? Za jeden mobil. Toľko možností je, ako vložiť peniaze do niečoho iného. Mobil a iné zbytočnosti, to su len materiálne vecí. Nenarážam na teba, ale na väčšinu ľudí, ktorí si kupujú predražené mobily, len kvoli značke. A všade sa chvastať, aha ja mám iphone.. tie sprosté keci malých detí. A android z ničoho nič neseká.
Nehnevaj sa na mňa, ak ťa tento koment urazil alebo pod. , ale vždy ma naserie taká téma. Keď vidím, kde ľudia pchajú peniaze. Tiež som mal iphone, ale po čase som zistil, že prečo som si ho vlastne kúpil?! A kúpil som si ho len kvoli značke, aby som povedal.. aha, ja mám iphone. Ale, po čase zistíš, že je to pičovina.. taký veľký peniaz vyhodiť. Preto, som proti celému apple.
Za 500 euro najdete aj smartphone s androidom ale ked si niekto kúpi ten tak nikto nemudruje. Tu ide o ten princíp ze chce apple. Nechapem preco sa ludia hadaju este aj za telefony ci mam android alebo ios alebo hus a macku nie je to jedno? vsak si na to asi zarobila ked si ho chce kupit tak nech, je to jej vec. Ja by som tuez nechcela apple, mozno preto lebo som ho nikdy nemala tym padom netusim co je na nom take uzasne ale nebudem tu na chuda dievca nakladat ze chce vyhodit tolke peniaze. Vsak su jej a hej aj ja by som chcela mobil za 500 eur a kebyze na nho mam veruze si ho aj kupim
@warble to som si myslela aj ja že stačí mi nejaký 100 či 200 eurový mobil a teraz zisťujem, že je to síce fajn, ale dochádza mi trpezlivosť ako sa stále seká, je pomalý a neviem čo všetko ešte, tak preto začínam pokukovať aj ja po iphone :/
@dreams155 preco by to bolo zbytocne? kupit si high-end vec je to najlepsie co mozes spravit. teda za predpokladu, ze sa o to vies starat. ja osobne nove veci kupujem fakt malokedy, lebo vzdy za to sice vyjebem nekrestanske prachy, ale viem, ze mi to vydrzi 5+ rokov. pri mobiloch mozno trocha menej. radsej zaplatim palku raz a s tym, ze budem mat dlho pokoj a budem si uzivat luxus nadstandardu, nez kupit nieco, co sice stoji o polovicu menej, ale zato vydrzi o polovicu kratsie a je o 3/4 horsie. zaciatkom roka som tuto zasadu porusil a kupil som si notas za 7 stovak, ktory som ale za dva mesiace predal, lebo bol nanic. a z tohoto hladiska sa ajfon chtiac-nechtiac oplati este viac, nakolko ajfony drzia velmi obstojne. vezmi si taky 4s. z toho obdobia mame napriklad take htc sensation a samsung galaxy s2. s2 je dnes uz len kus elektroodpadu nehovoriac o sensatione, ktory bol kus elektroodpadu uz pred dvoma rokmi. zatial co 4s je stale vcelku pouzitelny telefon.
@dreams155 vies o mne hovno a vies hovno o tom ci som materialisticka alebo nie. necital si si moj predchadzajuci koment ze si napr nejaku vec na seba kupim tak raz za pol roka? ci to je v poho ale akonahle si chcem kupit iphone uz som materialisticka? a nie nezda sa mi to vela, predstav si. ked som si na ten mobil zarobila, preco by som tie peniaze nemohla vrazit tam? a nie nechcem si kupit iphone preto ze je to iphone a mohla by som machrovat. a preco by mal byt iphone picovina? vykonovo je na tom o dost inde nez niektore androidy. (a ja proste chcem vyskusat iny operacny system po 6,5 roku na androide, tak co je na tom zle?)
@emmms Poľa mňa neurobíš chybu, ako už píšu vyššie je to dizajnovo absolútne rovnaké ako 5Sko len s tým rozdielom že zo zadu je [SE] a že má výkon ako 6Sko. Ale na tvojom mieste by som ešte chvíľu počkal kým nevíde iPhone 7 potom ostatné iPhony pôjdu s cenou trošku dole. Aj keď ja som zástancom kupovania vecí cez bazár, príde mi to ekologickejšie keď vlastne po niekom "recyklujem" jeho tovar. Peace
@melancholik netvrd fakty kym ich nemas preverene. a ak by si si polozil vedla seba 5s a SE, inak by si sa tvaril keby si videl ten rozdiel v plynulosti a rychlosti. 5s pomaly prestane byt podporovane, prve mesiacee tohto roku bolo najlepsie odobie na predaj 5s. komu vyhovuje 4" mobil, pre toho je tu SE, kto chce nieco vacsie, 6,6s.
@emmms ved zbehni do istores to vyskusat, nic za to nedas ja som upgradeoval z 5s na SE a nelutujem.
kup si kludne aj 6 rocny iphone. ziadnym nespravis chybu. na vsetky rady su skvele ohlasy. teraz uz len vyberaj podla cenoveho stropu a svojich vlastnych preferencii
@dreams155 jaky hejt? hejt tu vidim akurat tak z tvojej strany. okrem toho teba do toho fakt nic, kam ja vrazim SVOJE peniaze
fakt nechapem taketo reci, nikto vas nenuti kupovat si iphony. ale debilne kecy mat samozrejme treba lebo nadavat na iphone je rovnako cool v dnesnej dobe ako ho vlastnit. gratulujem ti, si lepsi clovek ako ja, lebo odmietas vlastnit iphone. LOL
SE mi príde len zbytočný ďalší ich marketingový ťah. Úplne zbytočný model si myslím. Je to 5/5s len s novými farbami a lepším foťákom a plus je drahší. Tento mobil ma vobec nezaujal, radšej majú robiť na nových veciach a nie stále to isté vydávať na trh. 5s mi uplne stačí a nie je na ňom nič zlé. Ja by som počkala do vydania 7 a potom sa zlacnia staršie modely.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ze telefon nemusis mat za 600 eur staci ti aj za 100 ked uz chcem smartfon
inak tuto komunitu vobec nechapem. ale vlastne som aj rada
a kludne si kup se ked chces,ovela zbytocnejsie kupy robia ludia, ked ta to urobi stastnou a vlastne vas vsetkycg
@Marikko dolezita vec schvalne co "staci" tebe?
Sú to vyhodené peniaze. Nezdá sa ti 500€ veľa? Za jeden mobil. Toľko možností je, ako vložiť peniaze do niečoho iného. Mobil a iné zbytočnosti, to su len materiálne vecí. Nenarážam na teba, ale na väčšinu ľudí, ktorí si kupujú predražené mobily, len kvoli značke. A všade sa chvastať, aha ja mám iphone.. tie sprosté keci malých detí. A android z ničoho nič neseká.
Nehnevaj sa na mňa, ak ťa tento koment urazil alebo pod. , ale vždy ma naserie taká téma. Keď vidím, kde ľudia pchajú peniaze. Tiež som mal iphone, ale po čase som zistil, že prečo som si ho vlastne kúpil?! A kúpil som si ho len kvoli značke, aby som povedal.. aha, ja mám iphone. Ale, po čase zistíš, že je to pičovina.. taký veľký peniaz vyhodiť. Preto, som proti celému apple.
@nats ako hej, to co kto ma a nema je trosicku irelevantne, ale myslela to dobre
@emmms ved zbehni do istores to vyskusat, nic za to nedas ja som upgradeoval z 5s na SE a nelutujem.
Vedel som, že bude hejt. Dobre, nebránim ti v tom. Kúp si ho.
Kupujte si iphone, rovno 2x do vrecka.
fakt nechapem taketo reci, nikto vas nenuti kupovat si iphony. ale debilne kecy mat samozrejme treba lebo nadavat na iphone je rovnako cool v dnesnej dobe ako ho vlastnit. gratulujem ti, si lepsi clovek ako ja, lebo odmietas vlastnit iphone. LOL
Vlastnil som iphone, písal som to. Uzatvorme to.