Ahojte chystám sa s kamarátkou cez leto na 4 dni do Írska. Kto ste tam boli poraďte nejaké zaujímavé miesta, na čo sa ísť určite pozrieť, nejaké známe ale aj menej známe miesta a tak .. Ďakujem
si sa zbláznila. Írsko je škaredá krajina a určite bude pršať, počasie sa od minulého týždňa zhoršilo a prší často. Ale ak budeš v hlavnom meste, navštív Saint Stephens Green Park alebo Guiness Store House (má to 7 poschodí a na vrchu ťa čaká zážitok-výhľad na mesto a pivo v cene vstupného). Takisto môžeš ísť na pivo do Church Bar, celkom príjemné miesto na popíjanie piva. Takisto môžeš ísť do dokov v Dubline 2, pred mesiacom som tam videl zakotvenú veľkú americkú loď a to bola prvá veľká loď, ktorú som videl na vlastné oči. Pravdepodobne prídeš do Dublinského letiska, čo je severná časť mesta, odtiaľ sú tie zaujímavejšie časti na juhu, hoci teraz mi jeden Ír odporučil, že si mám zakúpiť cez internet jazdenku na vlak za 20 eur na sever a späť, nemám to overené, avšak väčšina obyvateľstva hovoriaca írčinou je na západe (juhozápade), ak ťa zaujíma história, možno do niektorého mesta tam môžeš pozrieť. No osobne poznám len hlavné mesto. Hej a na západe majú takisto Pheonix Park, naozaj obrovský park, no fučí tam silno vietor, tak si vezmi nejakú čiapku či šál, sa nezdá aj v lete, a samozrejme Dublinská Zoo. Ak sa ti zapáči počasie, teda vyjde, choď aj na východný polostrov Howth, no ak ťa zaujíma more. To je tak všetko. V centre sú len samé obchody, ak rada nakupuješ, ale drahé, tak by som sa im vyhol. @kajqa111
Giant's Causeway, ono je to síce 3 hodiny na sever od Dublinu, ale je tam krásne: » goo.gl/images/wlA3lK...
Oplatí sa tam pocestovať, blízko je ešte zrúcanina Dunluce Castle a Portrush- odkiaľ sa dá vybrať na pešo k Dunluce castle a Giant's Causeway a vieš ísť okolo útesov, vyzerá to spolu s Dunluce castle asi takto: » goo.gl/images/rQifKY...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
» goo.gl/images/wlA3lK...
Oplatí sa tam pocestovať, blízko je ešte zrúcanina Dunluce Castle a Portrush- odkiaľ sa dá vybrať na pešo k Dunluce castle a Giant's Causeway a vieš ísť okolo útesov, vyzerá to spolu s Dunluce castle asi takto:
» goo.gl/images/rQifKY...