chcela by som sa spýtať či mi ISIC z českej výšky platí ako zľavnenka na Slovensku v MHD. ( Proste že si môžem kúpiť polovičný lístok. ) Viem že vo vlakoch to nefunguje, ale kdesi som čítala že na SADky a MHD to platí, len nie so
jj, funguje, dakedy sa treba trošku dlhšie so šoférom dohadovať hlavne preto že oni tam hľadajú prelepku a keďže si prváčka tak prelepku ti netreba, ale ešte mi český isic neodmietli nikdy, aj keď kamarátovi sa to stalo
@barb95 no veď ja viem, tiež som sa snažila toto vysvetliť revízorovi, ale ten akosi nechcel rozumieť a snažil a mi niečo natrieskať o tom že " a vymôžete byť aj na externom a my nevieme či ste externá, či nie, takže si to choďte vyhádať na dopravný podnik"
@ruderenee mne zatiaľ platil v každom svk meste aj v MHD aj v SADke, až v BA s tým mali problém ukrutný
do MHD si mozes vybavit karticku ze si student, a ze mozes chodit na polovicne listky, je to tusim bezplatne alebo za nejaku symbolicku cenu, takze isic tam vobec nepotrebujes riesit
a co sa tyka SADky tak to viem co sa tyka rakuskeho isicu, cize domnievam sa, ze s ceskym to bude detto, ze to zalezi od vodica, niektory da zlavneny, niektory nie, niektory da aj bez isicu...ale v zasade ti teda nemusia dat
@burble už som pokojnejšia lebo cca pred mesiacom ma chytil revízor v BA mhd a proste mal s tým problém že to je český isic a nemám prelepku a neviem čo a aj keď som mu to hovorila, tak pičoval jak chorá vrana tak som si vypýtala papierik a že si to pôjdem vybaviť na dopravný podnik
Žiaci a študenti môžu využívať zľavnené jednorazové cestovné na základe preukazu o zľave vydaného DPB po predložení potvrdenia o návšteve školy, ktoré je k dispozícii v predajniach DPB, a.s., alebo je toto tlačivo možné stiahnuť z internetu a vytlačiť.
ISIC je MEDZINÁRODNÝ preukaz ŠTUDENTA..platí v každej krajine...to že ste s tým mali problém znamená že neviete argumentovať a revízor/vodič si na vás dovolil
dobre predchádzajúci koment beriem späť tam platia len komerčné zľavy ...zľavu na cestovanie si môže uplatniť len študent, ktorý študuje na škole akreditovanej MŠ SR...čiže ak študuješ na zahraničnej škole tak sa na teba táto zľava nevzťahuje...čo je podľa mňa dobrá sprostosť keďže to má byť medzinárodný preukaz študenta
@barb95 medzinárodná karta, ze je to medzinarodna karata sa len hovori, vobec to tak neplati ... hovri sa, ze nas ucitelia maju ucit, a aj tak nas niekedy neucia vsetko sa len hovroi
@popolcek český ISIC je ti na slovensku napicu ... skus sa opytat v buse, ze ukazes isic a pytat si polovicny, neviem neskusala som to ... ja mam ZTP... vyskusaj a uvidis
@smajdalf na vlaky to neplati, s tym som sa uz oboznamila, ale to nic, mam railplus takze s tym zijem len na mhd by som tu zlavu uvitala
@alysia no vsak toto, idem si nachystat prisny preslov a vykecam im celu pokutu, lebo ako.. inde s mojim ceskym isicom nemali problem, tak neviem preco prave v BA by ten problem mal byt..
@kosmiklove praveze je toho dost, jedna znama ma aj bezlaktozovu dietu, dalsia na soju, na orechy je alergicka, alebo na vajcia, potom je aj bezhistaminova dieta, ja to mam este uiuuuuuuplne v pohodicke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
@ruderenee mne zatiaľ platil v každom svk meste aj v MHD aj v SADke, až v BA s tým mali problém ukrutný
a co sa tyka SADky tak to viem co sa tyka rakuskeho isicu, cize domnievam sa, ze s ceskym to bude detto, ze to zalezi od vodica, niektory da zlavneny, niektory nie, niektory da aj bez isicu...ale v zasade ti teda nemusia dat
2x = neplatí
môžem sa obesiť, lebo keď na mňa pošlú exekútora,asi sa poserem
» imhd.zoznam.sk/ba/doc/sk/10070...
@lenkaska1 už som volala, ale tá žena asi vyhrala ochotu v lotérii tak som to s ňou vzdala
išla som do viedne a isic mi neplatil,taktiež holka čo bola so mnou vo vlaku tak študuje v brne a jej na slovensku vo vlaku neplatil.
je to divné,lebo medzinárodné a neplatí to.
neviem kde toto treba riešiť,ale je to fakt weird O_o
@alysia no vsak toto, idem si nachystat prisny preslov a vykecam im celu pokutu, lebo ako.. inde s mojim ceskym isicom nemali problem, tak neviem preco prave v BA by ten problem mal byt..
@popolcek to fakt ti dali prave tam pokutu? proste rit sveta BA vela stastia prajem
mam cesky a v kazdom buse si kupujem polovicny..
na vlaky jedine to neplati...