Môžte ma niekto oboznámiť s tým, či mi ISIC platí na všetky SADky/autobusové spoločnosti a či sa dá normálne nabíjať ako čipová? Lebo raz čítam že sa dá, teta pri okienku na sadke mi povedala že sa nedá, tak ja už neviem Dochádzam okolo 100km prestupuj
no tak napríklad v Trnave mne isic na MHD neberie,čiže si idem vybaviť normálne čipovú kartu,ale aj v niektorých SAD to neberie,lebo tam majú blbé systémy.to najskôr zistíš u šoféra a on ti povie,resp. ukáže na tom systéme,či ti to bude brať alebo nie,ja už mám veľké nervy na to pretože cestujem vlakom a isic mi platí,prídem do autobusu a mi povie,že neplatný isic....by som ich nakopala...nech si vymenia tie systémy na prikladanie kariet
tuším je to tak, že keď si napr. kartu dobiješ/aktivuješ prvýkrát v BA na mhd, bude ti brať čip len v BA. ale karta ako taká platí všade, pokiaľ máš aktuálnu prolongačnú známku; čiže nepoužiješ čip, ale na zľavu máš ako študent nárok. (napr. s čipom platíš 20 centov, keď iba ukážeš kartu tak 40)
tak nejak som to pochopila, opravte ma ak sa mýlim.
Malo by sa dat, ale SAD je pribrzdena a zaostala, mne nechceli akceptovat cerstvo aktivovanu ISIC. Minuly rok a rok pred tym som s tym ale ziadny problem nemal...
boze ttoto je nedoriesene ...nebolo by vsetko ovela jednoduchsie keby ten isic platil vo vsetkych sadkach aj mhdeckach ?? ..nedoriesene totalne ..vsetko sa iba komplikuje apritom to moze byt take jednoduche ..uz nemam slov na to ..treba to tak brat ..najlepsie je nic si nenabijat vsade ukazovat isic iba ako okrasu ze si student a platit v hotovosti ..
U nás sa ISIC vraj len ukáže v autobuse vodičovi, nič sa nenačítava... hm, musim to skusiť v piatok mám premiéru A na vlaky mi neplatí, lebo mám český...
no podla toho kde. aj ja som si to zistovala posledné dni a vec sa má tak,že záleži od tej ktorej SADcky. chod na stránku ISIC-u a tam mas potom podla toho,kolko miestne mas cislo cipu a tam najdes zoznam,kde sa da isic pouzivat ako cipová karta. napriklad v mojom okrese sa nedá
u nás na škole vydali vyhlásenie pre nových študentov a to:
"Pokyny od dopravcov pre akceptáciu
kariet s novým druhom čipu.
Všetci študenti denného štúdia, ktorým bola v AR
2013/2014 vydaná nová karta s novým druhom čipu
Mifare DESFire (túto kartu identifikuje 17 miestne číslo
čipu v pravom dolnom rohu ISIC karty), musia navštíviť
kontaktné miesto dopravcu (DPMK – pracovisko na
Bardejovskej alebo Rooseveltovej ulici, kontaktné
pracovisko SAD napr. EUROBUS na autobusovej stanici,
prípadne iné miesta SAD) aby im bola aj zo strany
dopravcu (nielen zo strany univerzity) akceptovaná
dopravná funkcionalita a mohli využívať kartu na
cestovanie. Táto operácia je potrebná len pri prvom
použití karty v doprave. Následne je možné kartu
používať (nabíjať) bez obmedzení aj kdekoľvek
v stánkoch a u iných zmluvných partnerov DPMK na
sídliskách, v samoobslužných automatoch alebo
u vodičov SAD.
prevádzka IS Karty
ÚVT TUKE" tak sme na tom v KE a PO
@caramelbiscuit dá sa nabíjať...ale v SADke (Prešov) v autobuse mi šofér povedal, že karta je neaktívna, aj keď som si ju aktivovala. Šofér skúsil tam niečo postískať a stále nefungovala, potom zas skúsil a nič.....ale na tretí pokus už išla normálne....a teraz keď ju prikladám ku stroju, tak ju ako keby dlho načitávalo, ale ide Záleží od šoféra asi, či to aktivuje, ale neviem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
tak nejak som to pochopila, opravte ma ak sa mýlim.
"Pokyny od dopravcov pre akceptáciu
kariet s novým druhom čipu.
Všetci študenti denného štúdia, ktorým bola v AR
2013/2014 vydaná nová karta s novým druhom čipu
Mifare DESFire (túto kartu identifikuje 17 miestne číslo
čipu v pravom dolnom rohu ISIC karty), musia navštíviť
kontaktné miesto dopravcu (DPMK – pracovisko na
Bardejovskej alebo Rooseveltovej ulici, kontaktné
pracovisko SAD napr. EUROBUS na autobusovej stanici,
prípadne iné miesta SAD) aby im bola aj zo strany
dopravcu (nielen zo strany univerzity) akceptovaná
dopravná funkcionalita a mohli využívať kartu na