@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h je rozdiel krestan...a katolik..pretoze krestania su aj liberalni a reformovani evanjelici..a krestania su aj dogmaticki katolici..zlucovat napriklad evanjelicku cirkev dokopy s katolickou, a tvrdit ze je to to iste, je absurdne..to ja len na margo, ze ludia sa casto ohradzaju pojmom krestanstvo, ale pritom v 99% maju na ume prave iba katolicku cirkev
@7 detto..to je podobne ako napriklad v cine a tie videa co sa davnejsie objavili na internete..je to jednoducho ina kultura, iny narod, ina moralka atd atd atd..nevravim, ze s tym suhlasim ale tak to jednoducho je
Krásna rozprava o Islame s odborníkom na danú tému. Veľmi sa mi páčila jeho myšlienka že sa zdá, ako keby sme sa mi európania za svoju existenciu hanbili a svoju kulturu potlacali a nahrádzali ju nasilu inými kulturami. No uz je cas sa z tohoto zobudiť....
A tiež zaujimave info, ako to s tou islamizaciou vlastne je (politická hra aby sa vyradil protivník z hry)
@mm47 injekcie a el.kreslo je o cosi humannejsi sposob usmrtenia nez ked ta strcia do jamy a do hlavy ti dav nahadze kamene, pretoze ta niekto znasilnil a ty si sa, ako zena, dopustil cudzolozstva.
to nieje ze sa do nich staram, chcem len pocut nazory inych, ludia tu vo forach riesia aj vacsie picoviny tak ked ta to tak serie, necitaj to
Zisiel by sa na tych hajzlov spinavych moslimskych nejaky novodoby hitler, alebo stalin alebo iny primitiv co by s nimi tu v europe narobil poriadky.. hoci aj Osama bin Barack Obama, alebo iny bojovnik za slobodu
Choré je odsudzovať iných oba podľa toho že sú iný...
Kresťanstvo zabilo viac ľudí ako islam, len pre zaujímavosť. A to, že tam majú iné zákony (nevravím že sú správne) neznamená že máme právo starať sa do ich kultúry a sistému. Oni tam vlastne ani nepoznajú vraždy, drogy, a iný "výkvet" spoločnosti takže tak.
@tommyhot síce súhlasím s tebou v tom, že Kresťanstvo v minulosti nebolo nejaké extra humánne, ale to už aj inkvizícia v tej dobe mala aspoň nejaké pevne stanovené pravidlá a také bezprávie, terorizmus a taká obrovská nenávisť a podobné veci tu jednoducho neboli. To Kresťanstvo v stredoveku bolo 100x humánnejšie ako Islam dneska.
Moslimov z celej Európy treba jednoducho deportovať na nejaké územie. Ale čo je reálnejšie, dať im peniaze za to, že odídu preč.
Pre každého je niečo iné normálne pretože bol inak vychovávaný a okolo seba mal iné veci ktoré pokladal za normálne... z toho vyplýva iná mentalita národov. Veď zoberte si teraz Egypt...konečne sa zbavili diktátora a v prvých dem. voľbách si zvolia radikálnych islamistov....
Ja napríklad strašne nenávidím tie reči že nestarajte sa do nich, je to ich kultúra...aká kultúra prosím vás?! o čom to hovoríte?! to s kultúrou nemá nič spoločné a nikdy mať nebude. tu nejde o kultúru ale o obrovskú zaostalosť...ved sa pozrime do zvieracej ríše, stretli sme sa s niečím takým? nie pretože ešte aj zvieratá majú viac rozumu ako oni a všetci im podobní...toto NIE JE kultúra. Akceptujem zvyky iných národností ale len tie ktoré nezasahujú do základných ľudských práv a morálky. A nie, nemyslím si že neakceptovanie TAKEJTO kultúry značí o mojej zaostalosti...........to je môj názor.
tam je aspon vidiet, ze kto porusi ich zakony musi prijat trest ... v obdobnych krajinach, alebo v minulosti dnes uz "vyspelych" krajin maju "zaostale" sposoby tu vyhodu ... ze vinnik neostava bez trestu. je to ucinnejsie. Je rozdiel ked chytis zlodeja ako ta okrada a obesis ho, alebo zastrelis a / alebo ked ho chytis odovzdas policajtom a cela spravodlivost sa este tak zvrtne ... ze z poskodeneho sa stane kriminalny zivel a zo zivla sa stane poskodeny a ten koho vsetci lutuju. a cely zvysok zivota sa bude vracat a na ulici sa bude uskrnat
Všetko je to len o vzdelaní konkrétneho národa, V Líbyi tiež veria v Alaha a ženy mali rovnaké práva ako muži, nemuseli nosiť šatky, mohli robiť čo chceli, mohli študovať atď atď...
V arabskom svete je väčšinou žena len nástrojom muža aby nemusel semeno vystriekať do hajzla.U mňa je islam rovnako nebezpečný ako všetky náboženstvá sveta.Človek by mal veriť v seba a nie nejakým nepodloženým bludom ktorými sa snažia náboženstvá lákať nových veriacich.
@tommyhot to či najviac zla je otázne, pretože v minulosti bolo ľudí menej a masakrovali sa tiež za rôzne názory a keď to dáme do pomeru....no neviem.
Ale inak toto závisí aj od uhla pohľadu. Napríklad si zober Južnú Ameriku. Tam sa tiež v mene Kresťanstva vyvražďovalo, mučilo a podobne a tiež na prvý pohľad sa zdá že to bolo LEN zlé. Lenže v skutočnosti tí barbari tam ešte praktizovali obetovávanie ľudí a podobné svinstvá. Otázka znie, nebolo v tomto smere lepšie, ak sa tam uchytilo Kresťanstvo ? Samozrejme tým myslím synkretizmus pohanstva a kresťanstva. Potom sa tie svinstvá už nerobili a indiáni boli viac civilizovanejší.
@puco90 otazne je kto dal pravo krestanom zasahovat do inej kultury? Preco by mali byt nejaki neandertalci daleko od sveta civilizovanejsi? Ved nech sa tam zeru navzajom, komu mimo ich kultury tym ublizia?
@tommyhot tu sa jedná o pokrok. Proste je lepšie ak napríklad na nejakom území je vyspelá, alebo vyspelšia kultúra, ako keby tam mali byť domorodci, ktorí nijako neprispejú do rozvoja tejto civilizácie.
Nebola by škoda, ak by to územie tam bolo len také s minimálnym využitím ? Ja si myslím že áno.
To isté sa týka aj Afriky. Neobrábali zem, tak príšli Európania, ktorí ju obrábali a vytvorili tam z kmeňov národy. Tým samozrejme nechcem tvrdiť, že súhlasím s otroctvom a tak, alebo s vyvražďovaním, je to len iný uhol pohľadu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ale nemyslim si ze by sa tie zakony niekedy presadili aj v inych krajinach. najblizsich sto rokoch urcite nie..
» novotnyjiri.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=1... tie clanky su nechutne a vyvolavaju vo mne uzkost ale nemozem si pomoct.. hnus
Oni su proste ina kultura, iny svet , v USA pichaju inekcie , davaju el. kreslo , tiez nic moc.
Nestarajte sa do nich , potom sa divite preco nas nenavidia.
Britania a cela zapadna europa je jeden velky FAIL , budem sa im smiat ked tam bude polka moslimov.
A tiež zaujimave info, ako to s tou islamizaciou vlastne je (politická hra aby sa vyradil protivník z hry)
to nieje ze sa do nich staram, chcem len pocut nazory inych, ludia tu vo forach riesia aj vacsie picoviny tak ked ta to tak serie, necitaj to
Ano je to humannejsie o nieco.
Co chces pocut ? ze muzi su zlo ?
a s tym poslednym riadkom si sa strapnil ale to uz asi vies
monicqa15 24 ročná mladá žena, Krompachy, dnes 2:11
@mm47 ................................
Uplne mam v pici ci hej , aj tak mi to tak pripada.
Povedzme, že vrah a zlodej je tiež obrovský rozdiel, ale obaja sú zločinci.
V prípade náboženstiev sa bavíme o zločine proti zdravému rozumu 8)
a mám dosť svojich problémov, kašlem na nich z vysoka, nehasim, čo ma nepáli..........fili
Kresťanstvo zabilo viac ľudí ako islam, len pre zaujímavosť. A to, že tam majú iné zákony (nevravím že sú správne) neznamená že máme právo starať sa do ich kultúry a sistému. Oni tam vlastne ani nepoznajú vraždy, drogy, a iný "výkvet" spoločnosti takže tak.
Moslimov z celej Európy treba jednoducho deportovať na nejaké územie. Ale čo je reálnejšie, dať im peniaze za to, že odídu preč.
Všetko je to len o vzdelaní konkrétneho národa, V Líbyi tiež veria v Alaha a ženy mali rovnaké práva ako muži, nemuseli nosiť šatky, mohli robiť čo chceli, mohli študovať atď atď...
Ale inak toto závisí aj od uhla pohľadu. Napríklad si zober Južnú Ameriku. Tam sa tiež v mene Kresťanstva vyvražďovalo, mučilo a podobne a tiež na prvý pohľad sa zdá že to bolo LEN zlé. Lenže v skutočnosti tí barbari tam ešte praktizovali obetovávanie ľudí a podobné svinstvá. Otázka znie, nebolo v tomto smere lepšie, ak sa tam uchytilo Kresťanstvo ? Samozrejme tým myslím synkretizmus pohanstva a kresťanstva. Potom sa tie svinstvá už nerobili a indiáni boli viac civilizovanejší.
Nebola by škoda, ak by to územie tam bolo len také s minimálnym využitím ? Ja si myslím že áno.
To isté sa týka aj Afriky. Neobrábali zem, tak príšli Európania, ktorí ju obrábali a vytvorili tam z kmeňov národy. Tým samozrejme nechcem tvrdiť, že súhlasím s otroctvom a tak, alebo s vyvražďovaním, je to len iný uhol pohľadu.