Ja osobne nie pretože ma irituje tento štátny systém a nemám najmenšiu chuť položiť život za krajinu, v ktorej funguje sebecký systém skorumpovaných politikov... keď môžu byť sebci oni, tak môžem byť aj ja... radšej zobrať rodinu a zdrhnúť preč
@ceciak Krajina je viac než len politici. To,žeby niekto nešiel bojovať je legitímne rozhodnutie, ale odôvodňovať to nejakými zapredanými, skazenými politikmi mi pripadá zvláštne. Ved práve po bojoch sa tie štátne systémy začali meniť, čiže v prípade konfliktu na území krajiny je reálna šanca na zmenu, väčšia dokonca než vo voľbách.
@kierkegaard No boli by na strane NATO, čiže tam by šlo a mocenské a ekonomické ambície iných mocností, za bežných občanov by bojoval skôr nejaký ľudový odboj.
@riddler krajina je časťou zemského povrchu so všetkým čo k danej oblasti patrí... takisto aj obyvatelia budovy atď... to je pravda... ale druhý fakt je ten, že motivácia za niečo bojovať prichádza so skúseností v danej sfére... pobil by si sa za mňa? nie pretože ma nepoznáš... pobil by si sa za niekoho koho poznáš ale robí ti zle? nie... ale za niekoho koho dobre poznáš a prípadne ti pomohol v živote by si už uvažoval... často sa po bojoch štátne systémy menili avšak šanca zmeniť niečo vo voľbách je aktuálne 0% a 0 x niečo je stále 0...
@patrixo čo zmenilo tvoj názor? pretože stále hľadám dačo pozitívne na tejto krajine (okrem prostredia ktoré tak úspešne ničíme) a teraz bez irónie sa chcem nechať inšpirovať pretože by som tu mal rád nejaký dôvod ostávať
@ceciak No ak by som videl,že ťa niekto chce zabiť,tak by som to nenechal len tak, bránil by som ťa, aj ked ťa nepoznám. A to že nejakí politici robia krajine zle v tomto prípade nehrá veľkú úlohu, ved nebojujem za nich- bojujem za tých ostatných, charakterných ludí a potom prídu na rad aj politici. Skutočné zmeny nejakou reformnou, parlamentnou formou neprídu, začne sa to hýbať až pri veľkej hospodárskej kríze, ked ľudia už nebudú vedieť ako dalej a vyjdu do ulíc (ale nie nejaká protikorupčná šaškáreň, ale skutočné nepokoje), alebo v prípade, že imperializmus privedie svet do vojny, tak pri nej má zmysel bojovať, zvrhnúť tých, čo to majú na svedomí. Ale tu nejde ani tak o nejaký nacionálny boj, ale skôr triedny.
@ceciak asi budes sklamany ale ked som mal frajeku (7rocny vztah, povedal by som ze vazny aspon z mojej strany) tak som nebol ochotny sa nechat zabit.. miesto toho by som sa s nou snazil niekam utiect.. teraz nemam nikoho a zo straty mojho zivota nerobim nejaku vedu.. ved aj jazdim ovela rychlejsie, robim nebezpecnejsie veci odkedy som single. Samozrejme mam pud sebazachovy ale uz mi az tak na sebe nezalezi a isiel by som do toho s vedomim ze o par dni je po mne kedze bojovat neviem.. cize zmena je len v pristupe k mojmu zivotu. Netreba hladat za tym nic hlbsie..
V minulych zivotoch som urcite vela bojoval za kralov roznych krajin, ale tu neni za koho bojovat. Ziadny slovensky narod tu nie je. Tu je len Amerika a politika spojenych nadorov.
Ja by som sa zdekoval niekde do ázie. Ja tu nemám pre čo bojovať ani pre koho. Necítim sa slovákom, ani európanom, ani žiadne ďalšie vymyslené materiálne označenie…. Keby som mal ísť bojovať fyzicky a musel, tak by som bojoval proti skorumpovaným politikom, tým, co prevadzkujú a podporujú zabíjanie zvierat, hazard, drogy, ateizmus, slepú ezoteriku a pod.
Nie je dôvod, aby rozumný človek išiel bojovať ako vojak na front(lebo tak si to každý stále predstavuje). Prečo by sme mali my, bojovať, a my umierať za hádku debilov v čiernom obleku? Nech si to rozhodnú v ringu 1na1 alebo nech si dohodnú nejaký súboj nejakých bojovníkov prípadne iný spôsob ako to rozhodnúť. Ja, a rovnako tak každý premýšľajúci človek by utekal čo najdalej.
Slovensko agressorom? Nikdy sme nikoho nenapadli, vždy sme boli len okupovaní, utláčaní atď. Nemáme na to ani počet ani schopnosti a motiváciu. Všetky krajiny sú väčšie než my. My môžme napadnúť tak akurát Lichtenštajnsko, alebo San Maríno. Moldavsko by nás možno tiež dalo do laty.
Tak ale 40% by do vojny išlo z vlastného presvedčenia... Smeráci by išli. Však Fico povedal! Musíme!
Každý by bránil seba a svojich. Nemal by dôvod bojovať proti niekomu cudziemu. Treba zvážiť možnosti, či má cenu sa brániť, alebo nie. Momentálne mám pocit že veľké množstvo ľudí by do vojny nešlo. Pre malichernosti a "hrozbu iného štátu" ... napr. Severna Korea...
Pravdupovediac, radšej by som predstieral že som žena než keby som mal ísť na smrť.
chcel?
ak ste občanmi Slovenská, branná povinnosť podľa zákona SR vám asi nič nehovorí... hahhahhaha (neznalosť zákona neospravedľňuje)
môžete sa vyhovárať koľko chcete, ak ste dovršili 18 rokov, ste povinný narukovať!
(výnimka je iba pri zdravotných problémoch, aj to vás vyšetria vo vojenskom špitáli a ak ste simulovali, môžete dostať ešte aj basu!)
a tieto rečičky čo tu píšete si nechajte na debatu v krčme...
je to zbytočné aj tak...
a rozmýšľam či ste normálny, cudzí vojaci vám budu zabíjať mamky a rodinu a vy chcete sedieť na riti niekde v kanály schovaný, čakať až vás najdu a tiež zabijú...
@marcello1111 každý kto je rozhodnutý neísť zomrieť, je normálny. Neviem ako si na tom ty. Ľudia sa môžu vysrať na nejaký zákon, pokiaľ nie je rešpektovaný, je zbytočný a treba ho zmeniť.
Treba dať dole ružové okuliare a nepozerať sa na to že " Ideme brániť Slovensko! Náš domov! Našu česť!" BLBOSŤ! Vždy sa bojovalo kvôli pár chamtivým idiotom. Ľudia bojovať nechceli. Boli do toho nútení. Ak neposlúchne jeden, zbavia sa ho. Ak neposlúchnu tisícky, budú bezmocní a môžu sa rozkrikovať a prikazovať.
Bojovat by som nesiel ani kebyze zijem v hocijakej krajine . Prave kvoli takymto ludom ktori idu ako panaci do vojny bojovat a zabijat ,vobec vojny existuju a stale pretrvavaju . Skor by som sa modli k bohu aby to vojnove sialenstvo uz skoncilo nez siel bezhlavo dakde bojovat.....
@sisooolq No nechcem povedať to surovo tak že by keby hypoteticky napadli Slovensko by som vzal flintu a išiel bojovať. Ale do nejakého odboja, či už intelektuálneho alebo možno aj jemne partizánskeho proti okupantom čo by nás napadli by som išiel.
@marcello1111 no vieš ide o to že keď si povie 10% ľudí, potencionálnych vojakov že nepôjdu bojovať, obvinia a zavrú ich do basy. Ale keď si povie napríklad 50 alebo aj viac % že proste nepôjdu, potom spravia čo ? Sotva ich všetkých zavrú. ...(na Ukrajine sa nedávno niečo podobne stalo, síce neviem v akom rozsahu, ale čítal som to)... nikto nieje všemohúci, čiže keď väčšina nebude chcet bojovať za SR, tak sa bojovať nebude, sotva s tým niekto niečo spraví.
@marcello1111 a ty si kresťan, ty keď zabijes nikdy nepôjdeš do neba. To je neodpustiteľný hriech, pre kresťanov. Takze by som tiež moc nemachroval so zabíjaním.
Predpokladám že keby vypukla "klasická" vojna tak si to ani nestihneme všimnúť. Nie sa ešte zamyslieť nad tým či ísť bojovať alebo nie. V súčasnosti však prebiehajú boje na iných poliach. Nezúčastniť sa bojov na tých iných poliach, považujem za prejav slabosti charakteru a zbabelosti. V týchto "iných" bojoch sa zdá že Slovensko prehráva. Príliš veľa Slovákov sa dalo najať ako žoldnieri za vidinu peňazí a plného brucha. Najťažší boj prebieha vo svedomí každého človeka.
"Dedo, porozprávaj mi svoje zážitky z vojny!"
"Chlapče, to bola naozaj strašná hrôza. Nechce sa mi skoro o tom hovoriť. Ráno sme tam boli ja a moja čata, ktorej som velil a asi stovka partizánov. Celý deň sa strieľalo a strieľalo a večer sme boli nažive len ja a moja čata. Druhý deň prišli noví partizáni, zase sa celý deň strieľalo a strieľalo a zase sme večer boli nažive len ja a moja čata. a tak to bolo celú vojnu. "
"Dedo, vy ste ale boli hrdinovia! A čo to bolo za čatu, ktorých si velil?"
"Popravčia!"
Určite nie. Ani keby som bola muž. Vojny sa mi hnusia a nikdy som nijak nevystrájala pri dojímavých videách ako sa muži vracajú za rodinami, skôr som ich nechápala a celý ten patriotizmus za vlasť nechápem tiež... vojny sú len a len o moci, o peniazoch, vojaci sú bezcenní pešiaci, na ktorých nikomu nezáleží.
A áno fakticky nie som hrdá na to, že som Slovenka, veď to, kde žijem, na malom kúsku zeme ma nijak nedefinuje, vo väčšine prípadov sa tu cítim ako medzi cudzincami, tunajšia mentalita a pomery v ktorých žijeme sa mi hnusia a zarmucujú ma.
@pyromaniak
ja by som nedokázal sa dívať na to, ako mi pred očami vraždia matky držiace deti v náruči, starých a nevládnych ľudí...
oni sú nevinní, nezaslúžia si aby zomreli takouto smrťou...
ja som vojnu nikdy neobhajoval, ani nepokúšal sa ju vyvolávať, mne je sväté prikázanie nezabiješ...
ale tebe by to bolo zrejme jedno podľa tvojho komentára a radšej by si zradil vlastné svedomie...
dobrý kresťan katolík so zbraňou položí život za spravodlivosť a bude oslávený naveky v nebi...
tak ako bojovníci archanjela Michaela, ktorí neustále zvádzajú práve v týchto časoch konca pred Druhým príchodom Ježiša Krista na zem, krutý boj s diablom a jeho padlými anjelmi...
všetci máte iba plnú hubu falošnej lásky a hrdinstvá...
@marcello1111 Nehanbíš sa? Ľudí posielaš do pekla? Toto je súd!! Keď niekoho posielaš do pekla!!! Ale tebe niečo hovoriť je ako hádzať hrach o stenu, napomínanie berieš ako cestu do neba, ty si frajer, si slepý a hluchý! Nevnímaš kritiku na seba! nezamýšľaš sa nad ňou! a to nielen odo mňa ale aj od iných tu na....všetkých len posielaš do pekla!! Ale toto Ježiš nerobil! Mal by si sa hanbiť a viac tu neukázať! Ale zas to pre svoju slepotu neuvidíš a zapcháš si uši a nebudeš to počuť.
@marcello1111 Veď ty si ako radikálny mohamedán počúvaj. Citujem ťa:
"dobrý kresťan katolík so zbraňou položí život za spravodlivosť a bude oslávený naveky v nebi.." Ako toto môžeš povedať? Máš to celé pomýlené.
@marcello1111 najprv hovoríš nezabiješ a potom, že správny katolík zabije iných aby zachránil iných a tak bude oslávený v nebi ty si jak nejaký alah akbar
@Kierkegaard presne chapec už ani nevie čo si myslí
Nie. Slovensko mám rád ale nemám v pláne zomrieť.
Do Slovenska patrí aj každý jeden kokot ktorého som stretol a žije na Slovensku, to pre neho mám bojovať a psychicky sa úplne zničiť? Alebo pre tých tam hore? Nešiel by som bojovať za žiadny štát. Vždy by som hladal spôsob jak sa vyhnúť.
Btw v dnešnej dobe by o nás nikto nestál. Boli by sme na príťaž, len zbytočná spotreba zdrojov. Záujem by bol o jadrové zbrane, bojové drony, bojových robotov, chemické zbrane a podobne. Nie o nejakých ľudí jak zo stredoveku, navyše polovica z nich potrebuje nejaké lieky a druhá polovica má problém s kĺbmi.
Vsetci tu davate ze nie lebo myslite ze svet su len kvetinky slniecko a duhove poniky ze...
Ak by prisla vojna velmi rychlo by ste z tohto sna precitli, az by nastal ten moment keby ste tak zufalo tuzili po ukonceni vojny ze narukovat by bolo jedinym vychodiskom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Ale nemyslím si že nám v najbližšej dobe hrozí vojna, v ktorej by sa využívali konvenčné postupy.
Slovensko agressorom? Nikdy sme nikoho nenapadli, vždy sme boli len okupovaní, utláčaní atď. Nemáme na to ani počet ani schopnosti a motiváciu. Všetky krajiny sú väčšie než my. My môžme napadnúť tak akurát Lichtenštajnsko, alebo San Maríno. Moldavsko by nás možno tiež dalo do laty.
Tak ale 40% by do vojny išlo z vlastného presvedčenia... Smeráci by išli. Však Fico povedal! Musíme!
Každý by bránil seba a svojich. Nemal by dôvod bojovať proti niekomu cudziemu. Treba zvážiť možnosti, či má cenu sa brániť, alebo nie. Momentálne mám pocit že veľké množstvo ľudí by do vojny nešlo. Pre malichernosti a "hrozbu iného štátu" ... napr. Severna Korea...
Pravdupovediac, radšej by som predstieral že som žena než keby som mal ísť na smrť.
ak ste občanmi Slovenská, branná povinnosť podľa zákona SR vám asi nič nehovorí... hahhahhaha (neznalosť zákona neospravedľňuje)
môžete sa vyhovárať koľko chcete, ak ste dovršili 18 rokov, ste povinný narukovať!
(výnimka je iba pri zdravotných problémoch, aj to vás vyšetria vo vojenskom špitáli a ak ste simulovali, môžete dostať ešte aj basu!)
a tieto rečičky čo tu píšete si nechajte na debatu v krčme...
je to zbytočné aj tak...
Treba dať dole ružové okuliare a nepozerať sa na to že " Ideme brániť Slovensko! Náš domov! Našu česť!" BLBOSŤ! Vždy sa bojovalo kvôli pár chamtivým idiotom. Ľudia bojovať nechceli. Boli do toho nútení. Ak neposlúchne jeden, zbavia sa ho. Ak neposlúchnu tisícky, budú bezmocní a môžu sa rozkrikovať a prikazovať.
Ak by napadli Slovensko, tak asi aj hej. Ale aby to bolo presnejšie, myslela som to skôr na tie komentáre ľudí, čo tu píšu.
"Chlapče, to bola naozaj strašná hrôza. Nechce sa mi skoro o tom hovoriť. Ráno sme tam boli ja a moja čata, ktorej som velil a asi stovka partizánov. Celý deň sa strieľalo a strieľalo a večer sme boli nažive len ja a moja čata. Druhý deň prišli noví partizáni, zase sa celý deň strieľalo a strieľalo a zase sme večer boli nažive len ja a moja čata. a tak to bolo celú vojnu. "
"Dedo, vy ste ale boli hrdinovia! A čo to bolo za čatu, ktorých si velil?"
"Popravčia!"
človek, ty ma neoslovuj, ty nie si hoden vynášať nadomňou súdy, neosvojuj si právo, ktorého je vyvolený iba Boh Stvoriteľ....
ja by som nedokázal sa dívať na to, ako mi pred očami vraždia matky držiace deti v náruči, starých a nevládnych ľudí...
oni sú nevinní, nezaslúžia si aby zomreli takouto smrťou...
ja som vojnu nikdy neobhajoval, ani nepokúšal sa ju vyvolávať, mne je sväté prikázanie nezabiješ...
ale tebe by to bolo zrejme jedno podľa tvojho komentára a radšej by si zradil vlastné svedomie...
dobrý kresťan katolík so zbraňou položí život za spravodlivosť a bude oslávený naveky v nebi...
tak ako bojovníci archanjela Michaela, ktorí neustále zvádzajú práve v týchto časoch konca pred Druhým príchodom Ježiša Krista na zem, krutý boj s diablom a jeho padlými anjelmi...
všetci máte iba plnú hubu falošnej lásky a hrdinstvá...
Boh vidí tvoje konanie, mne svojim cynickým zlorečením dláždiš cestu do neba a sebe do večného zatratenia - pekla....
vyzývam ťa ešte raz, nechaj ma na pokoji, jedine tak bude tvoja Kniha života bez zlých skutkov...
"dobrý kresťan katolík so zbraňou položí život za spravodlivosť a bude oslávený naveky v nebi.." Ako toto môžeš povedať? Máš to celé pomýlené.
nič iné nemôžem, len prejaviť nad tebou veľkú ľútosť....
toto sú posledné moje slova ku tebe na tomto portály!
@Kierkegaard presne chapec už ani nevie čo si myslí
si to vystihol Peter s tým Kierkeg...
Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá....
Do Slovenska patrí aj každý jeden kokot ktorého som stretol a žije na Slovensku, to pre neho mám bojovať a psychicky sa úplne zničiť? Alebo pre tých tam hore? Nešiel by som bojovať za žiadny štát. Vždy by som hladal spôsob jak sa vyhnúť.
Ak by prisla vojna velmi rychlo by ste z tohto sna precitli, az by nastal ten moment keby ste tak zufalo tuzili po ukonceni vojny ze narukovat by bolo jedinym vychodiskom.