Moj problém spočíva v tom že tam kam som chcel ísť študovať neotváraju externé študium, a fakt neviem či ísť ešte na denné ked mám 25 rokov :x možno sa vám to bude niekomu zdať smiešne že toto riešim tak ale... Zaujimali by ma názory na toto. Jedna vec či
aj ja som mala jedného takého... (a na začiatku roku sme tam mali aj jedného 80-ročného pána, čo tuším šiel na externé štúdium) vôbec mi to nepríde divné, 18/19 vs. 25, to sa stratí tie financie sú už horšie....
bože, ty s tým narobíš, bežne mám medzi spolužiakmi aj 40-50 ročných...
Al je fakt, že skôr bude ten problém s financiami, ale na niektorých školách sa dajú dať cviká večer, prednášky sú nepovinné alebo stačí chodiť do školy 1-2 do týždňa.
to 1-2 do týždňa znie dobre, aj práve o takom som chcel zohnať info ale mal som taký dojem že to tak nepojde. Práve niečo také mal jeden známy ale to bolo myslím brané nie ako denné ale niečo iné. Neviem ako to zistiť... chcel som na filozofickú fakultu na UK. Spýtal som sa akurát jednej známej, ktorá študuje 5tý ročník ale inde, a tá ma uzemnila že denné = každý deň do školy. A veru neviem čí sa vydržím 5 rokov zodierať v škole každý deň + zamestnanie. Popravde nikdy by som to o sebe nepovedal že by som do takého šiel
@transplantovana jj mala som jeden mal 23 a druhy uz pomaly mu tahalo na 30, ale ani jeden tu skolu nakoniec nedokoncil... ale to asi suvisi s tym, ze ta katedra je taka aka je, a oni si povedali ze tam nebudu marnit cas a mali dost sebaucty narozdiel od nas ostatnych, ktori tu VS dlzime minimalne rodicom ň
tiez som dumala kedysi ze si po jednej VS spravim este jednu, ale myslim ze uz sa to nestane, uz mi staciiii.. ale v 25 studovat je este v pohode podla mna omladnes!
tak ďakujem moc za vaše názory, len škoda že nikdo nevie nic o tom osekanom dennom štúdiu
Popravde som asi tak isto váhavý ako na začiatku :/ Viac sa prikláňam k tomu externému hoci mi je to trocha ľúto, ešte ktomu som sa dozvedel že ho možno budú predlžovať o 1/2 roky... same skvelé správy teda :/
Inak rozmýšľam nad externou filozofiou na trnavskej, vyzerá to tam asi najrozumnejšie. Tá UK mi pripadá akoby nevedeli čo chcú, samé pomotané informácie na webe.
ja mam 24 a tiez idem na denne, ale druhu prihlasku som si dal na externe, takze este uvidim, ci si nenajdem daku dobru pracu. Ale externe je dost spoplatnene, a mam kamaratku ktora na externom chodi 2 krat do tyzdna do skoly a vecsina dennych chodi 3 krat do tyzdna do skoly. Dokonca som mal kamaratku ktora jeden rok chodila iba raz do tyzdna do skoly, sice od rana do neskoreho vecera ale bolo to denne. Plus na dennom mas studenske vyhody, a mozes ziskat stipendium. Ja planujem ist na denne a popritom pracovat na polovicny uvezok, a cez leto si ist niekam privirobit do zahranicia, okrem toho vysokoskolsky rok trva iba od oktobra do maja, ak si sikovny a spravis si skusky, takze tak..
hm to znie rozumne... tiež som uvažoval nadtým žeby som si dal prihlásku AJ na denné a neskôr by som sa rozhodol. Ale to že či budem chodiť do školy 1-2 či viac dní do týždňa záleží skôr od náhody, že ako sa človeku podarí zapísať atď. a každý rok to je iné... Takže sa na to asi spoliehať nedá. Popravde mne je tiež 24, ale ak by som sa dostal na školu tak by som tam už šiel ako 25 ročný Dobrá práca sa mi naskytla už teraz, ale zaroveň to znamená že vnej nebude lahké uspieť takže nespolieham sa na ňu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@majajaj mala ročníku takého človeka, že jo? len už neviem, že prečo tak neskoro išiel do školy, ale už ako 18 ročnej čupke mi to prišlo normálne.
skôr by som sa obávala tej finančnej stránky, ale podľa mňa veľa študentov žije iba z brigád.
Al je fakt, že skôr bude ten problém s financiami, ale na niektorých školách sa dajú dať cviká večer, prednášky sú nepovinné alebo stačí chodiť do školy 1-2 do týždňa.
A aký to teda je odbor?
tiez som dumala kedysi ze si po jednej VS spravim este jednu, ale myslim ze uz sa to nestane, uz mi staciiii.. ale v 25 studovat je este v pohode podla mna omladnes!
Popravde som asi tak isto váhavý ako na začiatku :/ Viac sa prikláňam k tomu externému hoci mi je to trocha ľúto, ešte ktomu som sa dozvedel že ho možno budú predlžovať o 1/2 roky... same skvelé správy teda :/
Inak rozmýšľam nad externou filozofiou na trnavskej, vyzerá to tam asi najrozumnejšie. Tá UK mi pripadá akoby nevedeli čo chcú, samé pomotané informácie na webe.