Isť po strednej do zahraničia a odložiť si vysoku?
Som tretiačka na gympli, matura sa pomaly blíži a samozrejme uvažujem o vysokej škole. Moje zameranie bude na angličtinu(či už prekladateľstvo a pod.) Minule som rozmýšlala, že sa nemám kam ponáhlať, nemusim isť hned po strednej na vysokú, ved sa nie je p
podľa môjho názoru, vycestuješ, nájdeš si nejakú prácu, s ktorou budeš spokojná, nájdeš si tam priateľov, možno sa ti niekde zapáčiť a na výšku sa ti už nebude chcieť chodiť...alebo budeš uvažovať o výške rovno tam...
aj keď, toto ťažko predpovedať, no pár takých prípadov, ktorí si išli do zahraničia "len zarobiť, naučiť sa jazyk.." tam už ostalo, alebo minimálne už nešli na výšku, keď zistili že to ide aj bez nej
no ak vies zeby sa ti bude chciet ist nazad na skolu, a nebudes lutovat ten 1 rok, ze ta spoluziaci predbehli, tak preco nie. Tiez som ratal s touto moznostou, a preto som si dal len 1 prihlasku. Tak 50-50, bral by som v pohode obe moznosti. Teraz cakam do 16steho na rozhodnutie, a potom sa uvidi.
Kazdopadne som zastancom toho, ze kym je clovek mlady, nic ho nedrzi a CHCE, tak nech ide. Je to nezaplatitelna skusenost, a som presvedceny ze aj ten jeden rok moze cloveku strasne vela dat
Este som nestretol nikoho, vratane seba, kto by po skonceni strednej skoly isiel do zahranicia a po navrate zo zahranicia isiel dalej studovat na vysoku skolu.
ist do zahranicia? pohoda, ale veeelmi mala sanca ze sa vobec vratis na slovensko, nieto este studovat. mal som kolegovcov, ktori studovali, vykaslali sa na to a momentalne neuvazuju ani nad tym, ze by sa vratili spat na slovensko. akonahle si zvyknes na vyssiu zivotnu uroven, malokedy spravis dobrovolne step back.
ist studovat prekladatelstvo cista anglictina je dost velka hovadina, co robi velmi vela ludi si myslim ... a ked ten jazyk budes uz "dokonale" vediet prekladatelstvo je tiez dost zbytocne lebo anglicky si vie poradit takmer kazdy
a na skusky na vysoku netreba ist do zahranicia ..lavou zadnou sa daju urobit aj bez zahranicia
@13 tak nejak, ist studovat prekladatelstvo po roku, dvoch stravenych v zahranici je kontraproduktivne...ist do zahranicia je super vec, ale potom ak by si sa vratila opat na slovensko, bolo by lepsie si vybrat nejake ine zameranie, prip. iny jazyk ked uz to prekladatelstvo...budes mat urcite vacsiu vyhodu pri hladani zamestnania s AJ + niecim inym, ako len AJ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
aj keď, toto ťažko predpovedať, no pár takých prípadov, ktorí si išli do zahraničia "len zarobiť, naučiť sa jazyk.." tam už ostalo, alebo minimálne už nešli na výšku, keď zistili že to ide aj bez nej
Kazdopadne som zastancom toho, ze kym je clovek mlady, nic ho nedrzi a CHCE, tak nech ide. Je to nezaplatitelna skusenost, a som presvedceny ze aj ten jeden rok moze cloveku strasne vela dat
a na skusky na vysoku netreba ist do zahranicia ..lavou zadnou sa daju urobit aj bez zahranicia