Haha informatické gymnázium
Najbližšie čo sa k tomu dostane je elektrotechnika.
Momentálne máš jedinú možnosť učiť sa sám, a ak niesi schopný učiť sa sám tak kašli na to, nemá to pre teba zmysel.
viem, že takých gymnázií je veľmi málo na Slovensku, ale napr. Gymnázium Ľudovíta Štúra vo Zvolene otvára každoročne triedy so zameraním na "matematiku a informatiku" - v princípe máš viac hodín fyziky a matiky, rozšírené vyučovanie informatiky a vo vyšších ročníkoch máš možnosť si navoliť seminár z programovania, čo je imho super štart na vysokú
samozrejme, kopa samouky je nevyhnutná, aby ti to na niečo bolo.
každopádne, odporúčam
@drazoal prečo by ma nemal počúvať ?
Žiadna stredná škola sa ani len nepriblíži k tomu aby ťa naučila programovať. Nato ti treba vysoku a aj tam sa musiš ako som povedal učiť sám. Ak niekto nieje ochotný učiť sa sám (nevravím že on nie je), tak to nemá zmysel a mal by si nájsť radšej niečo čo ho bude baviť.
@squat v poriadku, ale nikde nepísal nič o tom, že chce zmaturovať na informatickom gympli a že pôjde bomby hneď... ho úplne deptáš (a mňa tiež, c'mon!
je veľmi fajn mať prípravu z informatického gympla (pokiaľ si v maturitnom ročníku nezvolíš občiansku náuku a francúzštinu, ako niektorí jedinci, ehmn.)
iba toľko.
@drazoal Ty z kade vies ze byvam vo Zvolene Kazdopadne som si plne vedomi toho ze sa budem musiet drvit sam aj doma, ale dost mi to pomoze sa dostat na vysku, a aj ked dovtedy zmenim nazor a nebudem uz chciet studovat IT stale budem moct ist na uplne ine zameranie
@tomko123 tak to je super, bež tam! a daj si čo najviac matiky, fyziky a týchto ňuňu predmetov, fakt potom budeš úplne v cajku na výške minimálne teda prvý ročník
a jj, pokiaľ zmeníš názor, tak nemáš prakticky problém dostať sa kamkoľvek...
good luck!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Najbližšie čo sa k tomu dostane je elektrotechnika.
Momentálne máš jedinú možnosť učiť sa sám, a ak niesi schopný učiť sa sám tak kašli na to, nemá to pre teba zmysel.
viem, že takých gymnázií je veľmi málo na Slovensku, ale napr. Gymnázium Ľudovíta Štúra vo Zvolene otvára každoročne triedy so zameraním na "matematiku a informatiku" - v princípe máš viac hodín fyziky a matiky, rozšírené vyučovanie informatiky a vo vyšších ročníkoch máš možnosť si navoliť seminár z programovania, čo je imho super štart na vysokú
samozrejme, kopa samouky je nevyhnutná, aby ti to na niečo bolo.
každopádne, odporúčam
Žiadna stredná škola sa ani len nepriblíži k tomu aby ťa naučila programovať. Nato ti treba vysoku a aj tam sa musiš ako som povedal učiť sám. Ak niekto nieje ochotný učiť sa sám (nevravím že on nie je), tak to nemá zmysel a mal by si nájsť radšej niečo čo ho bude baviť.
je veľmi fajn mať prípravu z informatického gympla (pokiaľ si v maturitnom ročníku nezvolíš občiansku náuku a francúzštinu, ako niektorí jedinci, ehmn.)
iba toľko.
a jj, pokiaľ zmeníš názor, tak nemáš prakticky problém dostať sa kamkoľvek...
good luck!