Mas moznost ist do Florencie,Pissy a Assisi za 300 ecok. Je niekto kto tam uz bol a ci sa to oplati???Urcite je to zazitok ale chcem to pocut aj od niekoho kto tam uz bol a ako bolo
Bol som vo Florencii, aj v Pise, obe sú to krásne, typicky Talianske mestá, ale fakt netuším čo tam chcete spoznávať týždeň, Florenciu sme mali pobehanú za 2 dni a Pisu za jeden deň, Assisi dáte za pol dňa.
luc.ka by si to naplánovala po svojom a vyšlo by ju to určite lacnejšie...
ale bola som len v bologni (2dni) + benátkach (1deň) a vyšlo ma to na 24+92+17,90 = 133,90€ za letenky, ubytko, a vlak bologna-benátky a späť + koľko minieš na jedlo a na blbosti, to už je individuálne mne stačili raňajky v hosteli + jesť 2krát denne
@mjet vo florencii som bol ako host na jednom farmaceutickom kongrese a podla toho ake tam su ceny je 300 eur na tyzden strasne malo . Nemusis byt ubytovany v sheratone ale aj tak dobry hotel vo florencii stoji na noc od 200-300 ecka vyssie plus ceny v restauraciach su 3-4x drahsie ako na slovensku.
florencia ma nezaujala, ale tá hlavná budova je nádherná, to sa vie a dávidovho pipíka som nevidela: smiley: dajú sa tam kúpiť milión šikovných suvenírov za úplne lacno (odniesla som si zopár kalendárov po jedna euro), v iných mestách nič nebolo také lacné...
pisa je maličká, multikomplex umenia na drobnom pozemku, viac ti neponúkne, ale atmosféra, samozrejme, ako vo florencii a zvyšku itálie je perfecto
a assisi viac znamená pre veriacich, pre turistov také malé sympatické mestečko, typický taliansky štýl, klaustrofobické priestory, a okolie, po ktorom srdce piští, samé hory hornaté... assisi bolo pre mňa najkrajším miestom v itálii, hneď za ním miláno, vrrr
najviac by sa ti oplatilo ísť do Ríma... už len pohľad na spagnu a Talianov sediacich na schodoch poukáže, ako by sa mohlo lepšie žiť
@aguri500 ty sa možno ubytovávaš po hoteloch a ješ v reštauráciách, ale ver mi, že ja by som tento výlet dokázala mať se vším všudy do tých 100 eur
a nehladovala by som.
cestovala som po Francúzsku dva týždne, to ma vyšlo na 150 eur.
po Škandinávii tri týždne. upozorňujem na fakt, že Škandinávia je asi najdrahšia v Európe. za to som dala dokopy asi 300 eur. a to som jazdila trajektami, bývala v najväčších mestách, v malých dedinkách a chodila na pivo a do galérií.
@mjet nechcem ti hovoriť, že môj spôsob cestovania je ten najlepší (aj keď si to tvrdošijne myslím ), ale si mladý. spoznávacie zájazdy si plať, keď budeš starý a nebudeš mať energiu na to, aby si si niečo zorganizoval sám. kúpiť lístok na autobus, či nájsť si niekoho, kto ťa hodí autom (je milión stránok na toto... ja som zabudla URL a hľadala som to teraz, ale ništ :/ ), poprípade choď sám stopom... bývaj v hosteloch, poprípade u ľudí (www.couchsurfing.org, www.hospitality.org). zažiješ omnoho viac vecí, spoznáš viac ľudí, viac sa zoznámiš s kultúrou ako keď budeš len s ďalšou tlupou ľudí behať po meste a čučať na pamiatky. hovorím, to si nechaj na vyšší vek a tých 300 eur využi omnoho lepšie.
@aguri500 ty o čom prosím ťa? keď ide na poznávací zájazd, tak ich neubytujú v "lepšom" hoteli... ale niečo ako Formula - čo teda neznačí, že by to bol zlý hotel, ale je za prijateľnú cenu.
@luc.ka ja viem prave preto by som na taky zajazd nesiel... prvy dovod - cesta busom je strasne nebezpecna , dlha ,nepohodlna dalsi dovod spoznacie zajazdy plno ludi fixny plan... radsej si kupim letenku slusny hotel a vyberiem sa s par ludmi ...
cesta busom nie je nebezpečná, to len ty si pohodlný a paranoidný
ale každý má iné nároky - ty chceš luxus a pohodlie, a ako kulisu k tomu nejaké vychytené mesto, tuto @mjet chce možno v prvom rade vidieť to mesto a ubytovanie v cenovo prijateľnom hoteli je len na prespatie - a to je teda vcelku jedno, či máš na hoteli televízor, internet, izbový servis, výhľad na more alebo proste len posteľ.
Tak ja som ani v jednom z tých miest nebola, ale zato som bola v Ríme, Miláne a v Benátkach a tam sa mi všade páčilo neskutočne. Úžasná atmosféra a všetko, nádherné zážitky na celý život A mojím snom je ešte Florencia, tam je vraj tiež krásne...
@aguri500 a koľkokrát si ty išiel busom a vybúral si sa?
ja tie štatistiky poznám veľmi dobre, viem, že lietadlo je "najbezpečnejšie", ale neni to jedno? sú len dve možnosti, buď tú cestu prežiješ alebo umrieš. a je úplne jedno, aký prostriedok použiješ, takže takéto paranoje podľa mňa nie sú na mieste
no a ešte raz k téme - 300€ je štandardná cena za týždňový zájazd, takže ak ti ide o to, vidieť a spoznať niečo nové, choď. nemusíš sa starať o ubytko, o stravu, a ani o program a sprievodcu
ja by som takto síce nešla, radšej sama, ale v zásade nemám prosti takým zájazdom nič.
@aguri500 a koľkokrát si ty išiel busom a vybúral si sa?
ja tie štatistiky poznám veľmi dobre, viem, že lietadlo je "najbezpečnejšie", ale neni to jedno? sú len dve možnosti, buď tú cestu prežiješ alebo umrieš. a je úplne jedno, aký prostriedok použiješ, takže takéto paranoje podľa mňa nie sú na mieste
no a ešte raz k téme - 300€ je štandardná cena za týždňový zájazd, takže ak ti ide o to, vidieť a spoznať niečo nové, choď. nemusíš sa starať o ubytko, o stravu, a ani o program a sprievodcu
ja by som takto síce nešla, radšej sama, ale v zásade nemám proti takým zájazdom nič.
@luc.ka na strednej sme isli na lyziarak a pred tatranskou lesnou sme dostali smyk a cely autobus prebural zvodidla a spadli sme do priekopy... v buse nie su pasy cize kazdy naraz je problem...
cena je dobrá, aj miesta (aj ked z itálie som videla len rím a sicíliu) ale na poznávačku by som nešla, ovela príjemnejšie a lacnejšie by bolo kupiť si letenku a sám si ten výlet naplánovať. Pachtiť sa s tridsiatkou turistov po meste ma nijako neláka, a zažila som uz aj také. Okej dozvieš sa nejaké zaujimavé info a o nič sa nemusíš starať (mozno len aby si sa nestratil) ale takmer ziadna sloboda tam neni.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ja osobne nikdy
toto by som vedela dať za 100 eur maximálne
ale mňa neber vážne, ja proste fakt nemám rada spoznávacie zájazdy. a také to turistovanie.
v mladom veku cestovať s cestovkami je blbosť na entú.
to si nechaj na dôchodcovský vek.
Je v tom aj nejaké more?
ale bola som len v bologni (2dni) + benátkach (1deň) a vyšlo ma to na 24+92+17,90 = 133,90€ za letenky, ubytko, a vlak bologna-benátky a späť + koľko minieš na jedlo a na blbosti, to už je individuálne mne stačili raňajky v hosteli + jesť 2krát denne
pisa je maličká, multikomplex umenia na drobnom pozemku, viac ti neponúkne, ale atmosféra, samozrejme, ako vo florencii a zvyšku itálie je perfecto
a assisi viac znamená pre veriacich, pre turistov také malé sympatické mestečko, typický taliansky štýl, klaustrofobické priestory, a okolie, po ktorom srdce piští, samé hory hornaté... assisi bolo pre mňa najkrajším miestom v itálii, hneď za ním miláno, vrrr
najviac by sa ti oplatilo ísť do Ríma... už len pohľad na spagnu a Talianov sediacich na schodoch poukáže, ako by sa mohlo lepšie žiť
a nehladovala by som.
cestovala som po Francúzsku dva týždne, to ma vyšlo na 150 eur.
po Škandinávii tri týždne. upozorňujem na fakt, že Škandinávia je asi najdrahšia v Európe. za to som dala dokopy asi 300 eur. a to som jazdila trajektami, bývala v najväčších mestách, v malých dedinkách a chodila na pivo a do galérií.
@mjet nechcem ti hovoriť, že môj spôsob cestovania je ten najlepší (aj keď si to tvrdošijne myslím ), ale si mladý. spoznávacie zájazdy si plať, keď budeš starý a nebudeš mať energiu na to, aby si si niečo zorganizoval sám. kúpiť lístok na autobus, či nájsť si niekoho, kto ťa hodí autom (je milión stránok na toto... ja som zabudla URL a hľadala som to teraz, ale ništ :/ ), poprípade choď sám stopom... bývaj v hosteloch, poprípade u ľudí (www.couchsurfing.org, www.hospitality.org). zažiješ omnoho viac vecí, spoznáš viac ľudí, viac sa zoznámiš s kultúrou ako keď budeš len s ďalšou tlupou ľudí behať po meste a čučať na pamiatky. hovorím, to si nechaj na vyšší vek a tých 300 eur využi omnoho lepšie.
@etelnair aspoň si budem môcť povedať, že mi život stál za to
@aguri500 pohodlie nie je moja šálka kávy.
cesta busom nie je nebezpečná, to len ty si pohodlný a paranoidný
ale každý má iné nároky - ty chceš luxus a pohodlie, a ako kulisu k tomu nejaké vychytené mesto, tuto @mjet chce možno v prvom rade vidieť to mesto a ubytovanie v cenovo prijateľnom hoteli je len na prespatie - a to je teda vcelku jedno, či máš na hoteli televízor, internet, izbový servis, výhľad na more alebo proste len posteľ.
ja by som takto síce nešla, radšej sama, ale v zásade nemám prosti takým zájazdom nič.
ja by som takto síce nešla, radšej sama, ale v zásade nemám proti takým zájazdom nič.
no vidíš, prežil si. keby si drbol v lietadle, ani tie pásy by ti nepomohli
ale ok, chápem blbú skúsenosť, tiež by som sa asi bála.
ale načo také štatistiky, keď náhoda/osud je blbec aj titanic bol nepotopiteľný a najbezpečnejší
ale taliansko mam ako krajinu velmi rada, oblubila som si ju za tych par dni.