takze moja matka bywa a peracuje w blawe ale ja s otcom a bratom bywame w PD (wzdialene asik 216 km) ...ale fotrowci nejsu rozwedeni ani nic podobne len matka tam pracuje tak tam ma bywanie ale kazdy wikend je doma...no a wem ze im stale robim problemy(bo
Mala by si sa prinutit sa učit a človek si zvykne na všetko, chvilu si asi poplačeš, ale bud rada že nebudeš byvat omnoho dalej...možno ked sa aspon trochu zlepšiš v škole a budeš sa snažit vychadzat s fotrovcami a popripadne ich ignorowat zostaneš byvat v PD
suhlasim s @1 aspon z toho co sa dalo precitat...tie chyby a to w, no des....tak ona ti ho nekazi, ty si si ho kazila sama..mala si sa skor uvedomit...ako sa vravi "AZ ked nieco stracame,az vtedy si uvedomime ako velme sme to mali radi" tak nejak
a oZaj este som zabudla ze kamarati aj priatel teraz wolaju matke a pisu jej sms ze aby ju preswedcili,,, (sice mi trochu wadi se mi musia oni riesit problemi ,ale oni sa tak rozhodli sami) ..myslite se to pomose?
no..tak ako fakt si za to môzes sama...a mojej sestre spravili to čo tebe..a pomohlo to...ako určite ti budú chýbať kamoši, ale zvikneš si...veĎ aj nadalej s nimi budeš v kontakte a chodiť domov predsa budeš a možno...určite si nájdeš nových priatelov aj v bratislave...a len tak...veľa mojich spolužiakov je na intráku...tiež vlastne museli opustiť z časti svojich priatelov a oni to majú myslím, že horšie ako to budeš mať ty
@7 :ano wiem,ale ono to take lahke nieje,hlawne koli mojmu wztahu a este minuly rok som chcela ist na inu skolu a matka ma nehcela dat ,potom som nechcela a ona ma chcela dat .....wes abo este na zacatku prazdnin som cela ist za nou do BA a nemhola som a zrazu ked nechcem ,tak ona ma nuti....
Hmm nerád to hovrím ale dokazila si si to sama... Oni ta varovali... Vies tak sa necuduj ze ta nezvlada otec ked robis to co robis... Ono je sidce zle ze ta chcu odtrhnut od partije a priatela ale ked si robila take "p***iny" ze to bola dobra parta?
Bah to znelo ako poučka, ale svet sa nezrúti, a popravde keby si toto robila mne tak spravím asi to isté.
No a prosiť o radu je zrejme zbytočné lebo všetci ti napíšu že si si to pokazila sama, možno si chcela skúsiť byť "rebelka" alebo čo ale akurat si si to pokazila... jedna vec je zdvyhnúť sa v očiach partije a druha klesnúť v očiach ostatných
@9 jedna kamoška je tiež odlúčená od priatela..ona v Ba..on v Detve...predtým bola tiež stále s ním..ale aj napriek tomu, že sú od seba ďaleko sú stále spolu..stále si píšu, volajú a ona za ním do detvy chodi...
skus sa s mamou porozpravat povedat ze ako ti to je luto ze fakt uz si nasla tych spravnych ludi s ktorymi uz hento vyvadzat nebudes ze si sa zalubila a ze to skusis napravit...dalsi polrok sa budes pravidelne ucit...a tak proste im to vysvetlit...utek z domu neni riesenie...a ak to nepomoze tak si budes muset zvyknut...a neboj kazdy ma nejake svoje "salene" obdobie v urcitom roku zivota...niekto ho ma viac niekto menej...este nic neni stratene..drzim palce
akoze dost tazko sa mi citaju taketo veci, ok, chyby este prezijem ale to w...ble...ale to je jedno...ako povedali, mozes si za to len a len ty sama, tak sa vzchop a zacni proti tomu bojovat...tym ze nam tu budes vylievat srdce ako sa s tebou osud kruto zahral, nikomu nepomozes (ale ok, rada niekedy pomoze)...nvm kolko mas rokov, ale skus sa zapriet, povedat si ok, toto je moj trest musim ho znasat...prides do ba, spoznas novych ludi, myslienky, nazory...a mozno sa ti tu vobec nebude pacit a ak ta rodicia maju skutocne radi a zalezi im na tebe ( a to sa mi aj zda ) tak pochopia, ze to nie je to prave...ale skusit to mozes...a ze super parta, no...uprimne ked robis take blbosti tak ani sa mi nezda...skus sa nad tym zamysliet, ci su skutocne vsetci nejak doleziti v tvojom zivote..a hlavne nelutuj sama seba...na svete umieraju nevinny ludia, od hladu...tvoj problem je naproti tomu NIC
hovorim ako 4625. clovek.. mozes si za to sama!
tak ti treba, no co si si myslela? ja byt tvojim otcom, uz davno ta poslem kade lahsie... myslis si, ze to, ako sa spravas je velka frajerina? alebo si myslis, ze si uzasna ked robis take pi*oviny? nie, si jedine trapna a infantilna a tak si aj dopadla..ak mas taku "skveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelu partiuuu" tak by ti asi dohovorili..takze je asi dobre ze odchadzas..a ten tvoj uuzasny frajer by ta tiez nenechal robit take hovadiny keby mu na tebe zalezalo ( ale ako sa hovori, si zalubena ako somar do kopy sena)... bud s tym nieco rob, spamataj sa a nehraj sa na tu najhorsiu na svete ( v inku zevraj pisali ze to dnes uz neleti) a zacni sa spravat normalne... ale prajem ti aby ta odvliekli do BA... mozno sa spamatas..
ach.....tak dik,,,ale niektori by to pochopili len ka by boli na mojom mieste...couz no,,,cakala som nejakee ine ohlasy newadi,,,aa len tak pre info jak ste mi tu dawali od uwodzowiek to "skwelaa partia" tak je tam tusim napisane ze MOMENTALNE ..cize po tych wacsich problemoch prisli ONI .... aa pls mojho frajera nebrat do huby..aa po dalsie ,ne nebolo nic z toho robene z "frajeriny" rsp nieco podobne....mala som nato (wtedy) iste dowody....
nedostatok pozornosti, pocit nestability, nemáš pocit bezpečia, nevieš kam patríš a to na človiečika v tvojom veku je dosť náročné
hlavne prosím nepíš to "w" - veľmi zle sa to číta.. chápem, že sa chceš líšiť, ale tu nemusíš, prosím pekne.
urážky, čo tu padli, si nevšímaj. To o čo tu v skutočnosti ide je, že si z "rozvrátenej rodiny".. zrazu sa niečo zmenilo - nezvládaš situáciu, že sú tvoji rodičia od seba. máš v sebe príliš veľký hnev - a pravdepodobne si myslíš, že to mohlo byť aj kvôli tebe - čo ale naozaj nemohlo ani byť!!! depresie, sebaubližovanie sú veľmi zlé zlozvyky - prestaň sa zámerne ničiť. tiež si myslím, že to súvisí s nedostatkom pozornosti - nedostáva sa ti už toľko lásky a pozornosti, ako ked si mala oboch pri sebe.. otec na teba tiež zrejme nemá veľa času. a to že sa stále hádate - to mi trošku príde aj ako puberta vtedy sú rodičia vždy "sprostí".. ale nikde som nečítala, že by boli na teba nejaký hrubý.. preto by možno stálo za to, polepšiť sa. ak sa zbavíš depresie, veci vidíš inak
tým, že si uvedomuješ, že si "zlá" tak mi vychádza, že to robíš schválne. a preto si myslím, že by si z celej duše chcela normálnu rodinu
ty nie si problémová - problémový ľudia si o sebe neuvedomia, čo robia, aký sú a tiež nepýtajú pomoc na fórach
ty si len nešťastná... a rodičia to evidentne nechápu.
jediné východisko je, že vyhľadáš psychiatra - myslím to vážne. depresia je choroba a veľmi vplýva na tvoje celkové myslenie, na tvoj pohľad na svet. tiež to úzko súvisí so sebaubližovaním, tiež pocity úzkosti, viny.. chceš sa vytrestať, je tak?
je to akoby ti opantala mozog nejaká zlá čarodejnica, ktorá zakrila tvoje "bunky šťastia"...niečo také a jej sa treba zbaviť, ale ťažko to zvládneš sama, bez odbornej pomoci a v ba je možností kopa.
skús sa prosím normálne porozprávať s otcom, že chceš vyhľadať pomoc. si už príliš dlho smutná a tvoj mozog potrebuje aj endorfíny - inak môžeš skončiť zle. tiež je to dlhodobá choroba - ale ak ti pomôže tvoj priateľ, a rodičia sa uvedomia, môžeš sa z toho dostať rýchlo a ja verím v to, že si veľmi silné dievča - pretože to čo si dokázala "zlé", dokážeš aj opačne "dobré". naozaj je možno toto posledná šanca, ako sa z toho všetkého spamätať, inak ťa táto "trauma" bude prenasledovať celý život čo je smutnejšie ako to čo zažívaš teraz, a depresie oveľa horšie.. radím ti dobre, prosím aspoň o tom porozmýšľaj.
ak by si sa rozhodla, vedela by som aj odporučiť resp. neviem presne meno tej ženskej, ale skúsim zistiť cez kamošku. ona ju veľmi chváli, a to čo popisuješ, má pomaly 40% populácie /bohužiaľ/.. nemusíš sa báť, oni ťa nezavrú do ústavu!!!
keby ste si vygúglili, čo vlastne emo znamená... je to ozaj vážne, väčšinou sa to prejavuje pri deťoch z nesporiadaných rodín, alebo sú rodičia dlho v práci a nemajú na deti čas (
niekedy nemôžeme za to, aký sme... často za to môžu naši rodičia
@cestovinka22 taak w prwom rade welkee DIK za podporu fakt..noale ted kuusok wywiest z omylu,,nasi su spolu a ja sa nerezem,,,,to bolo dawno aj tie depriesie,,toto forum som zalozila z dowodu se newem ako mam preswedcit matku aby ma tu nehala,,, P.S.sorry za to W ale je to zVyk ..tak ale este raz diiks
nie je začo.. počuj, ale možno by ozaj pomohol taký "dospelácky" rozhovor bez trucu, s ovládnutím sa a tak, aby naozaj uverila tomu, že chceš ostať u otca... a možno by si jej mohla aj povedať, že to nebude navždy možno sa bojí, že sa nevrátiš /napriek všetkému, si jej dieťa/
@cherry002 skús poprosiť rodičov o poslednú šancu... A proste zamakať, pri všetkom čo budeš robiť si uvedom, že kvôli tomu, čo robíš, ťa môžu zobrať do Bratislavy... : ) So školou ti určite niekto pomôže... Kamaráti, učitelia, chlapec, alebo aj rodičia, ak ich o to požiadaš. A záujem o školu by ich potešil : ) Proste to nevzdávaj : )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
@lulilalo : hmm dikes,,ale newem
Bah to znelo ako poučka, ale svet sa nezrúti, a popravde keby si toto robila mne tak spravím asi to isté.
No a prosiť o radu je zrejme zbytočné lebo všetci ti napíšu že si si to pokazila sama, možno si chcela skúsiť byť "rebelka" alebo čo ale akurat si si to pokazila... jedna vec je zdvyhnúť sa v očiach partije a druha klesnúť v očiach ostatných
tak ti treba, no co si si myslela? ja byt tvojim otcom, uz davno ta poslem kade lahsie... myslis si, ze to, ako sa spravas je velka frajerina? alebo si myslis, ze si uzasna ked robis take pi*oviny? nie, si jedine trapna a infantilna a tak si aj dopadla..ak mas taku "skveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelu partiuuu" tak by ti asi dohovorili..takze je asi dobre ze odchadzas..a ten tvoj uuzasny frajer by ta tiez nenechal robit take hovadiny keby mu na tebe zalezalo ( ale ako sa hovori, si zalubena ako somar do kopy sena)... bud s tym nieco rob, spamataj sa a nehraj sa na tu najhorsiu na svete ( v inku zevraj pisali ze to dnes uz neleti) a zacni sa spravat normalne... ale prajem ti aby ta odvliekli do BA... mozno sa spamatas..
nedostatok pozornosti, pocit nestability, nemáš pocit bezpečia, nevieš kam patríš a to na človiečika v tvojom veku je dosť náročné
hlavne prosím nepíš to "w" - veľmi zle sa to číta.. chápem, že sa chceš líšiť, ale tu nemusíš, prosím pekne.
urážky, čo tu padli, si nevšímaj. To o čo tu v skutočnosti ide je, že si z "rozvrátenej rodiny".. zrazu sa niečo zmenilo - nezvládaš situáciu, že sú tvoji rodičia od seba. máš v sebe príliš veľký hnev - a pravdepodobne si myslíš, že to mohlo byť aj kvôli tebe - čo ale naozaj nemohlo ani byť!!! depresie, sebaubližovanie sú veľmi zlé zlozvyky - prestaň sa zámerne ničiť. tiež si myslím, že to súvisí s nedostatkom pozornosti - nedostáva sa ti už toľko lásky a pozornosti, ako ked si mala oboch pri sebe.. otec na teba tiež zrejme nemá veľa času. a to že sa stále hádate - to mi trošku príde aj ako puberta vtedy sú rodičia vždy "sprostí".. ale nikde som nečítala, že by boli na teba nejaký hrubý.. preto by možno stálo za to, polepšiť sa. ak sa zbavíš depresie, veci vidíš inak
tým, že si uvedomuješ, že si "zlá" tak mi vychádza, že to robíš schválne. a preto si myslím, že by si z celej duše chcela normálnu rodinu
ty nie si problémová - problémový ľudia si o sebe neuvedomia, čo robia, aký sú a tiež nepýtajú pomoc na fórach
ty si len nešťastná... a rodičia to evidentne nechápu.
jediné východisko je, že vyhľadáš psychiatra - myslím to vážne. depresia je choroba a veľmi vplýva na tvoje celkové myslenie, na tvoj pohľad na svet. tiež to úzko súvisí so sebaubližovaním, tiež pocity úzkosti, viny.. chceš sa vytrestať, je tak?
je to akoby ti opantala mozog nejaká zlá čarodejnica, ktorá zakrila tvoje "bunky šťastia"...niečo také a jej sa treba zbaviť, ale ťažko to zvládneš sama, bez odbornej pomoci a v ba je možností kopa.
skús sa prosím normálne porozprávať s otcom, že chceš vyhľadať pomoc. si už príliš dlho smutná a tvoj mozog potrebuje aj endorfíny - inak môžeš skončiť zle. tiež je to dlhodobá choroba - ale ak ti pomôže tvoj priateľ, a rodičia sa uvedomia, môžeš sa z toho dostať rýchlo a ja verím v to, že si veľmi silné dievča - pretože to čo si dokázala "zlé", dokážeš aj opačne "dobré". naozaj je možno toto posledná šanca, ako sa z toho všetkého spamätať, inak ťa táto "trauma" bude prenasledovať celý život čo je smutnejšie ako to čo zažívaš teraz, a depresie oveľa horšie.. radím ti dobre, prosím aspoň o tom porozmýšľaj.
ak by si sa rozhodla, vedela by som aj odporučiť resp. neviem presne meno tej ženskej, ale skúsim zistiť cez kamošku. ona ju veľmi chváli, a to čo popisuješ, má pomaly 40% populácie /bohužiaľ/.. nemusíš sa báť, oni ťa nezavrú do ústavu!!!
prečítaj si iný pohľad na vec...
keby ste si vygúglili, čo vlastne emo znamená... je to ozaj vážne, väčšinou sa to prejavuje pri deťoch z nesporiadaných rodín, alebo sú rodičia dlho v práci a nemajú na deti čas (
niekedy nemôžeme za to, aký sme... často za to môžu naši rodičia