Trvá to už dlhšie.Stále si poviem bude lepšie,ved mám kamaratov,niečo sa už zmení-len pockaj...ale nič sa nestane.Mám problémy sama so sebou.Mám okolo seba vela dobrých ľudí a ja si stále vravím,že nemám kamaratov...Hrajem sa na niečo čo niesom,chcem byť
Keď vieš,kde je problém,tak sa ho snaž vyriešiť..alebo sa pretvaruj a maj len priblblých kamarátov,ktorí sa na teba pri prvej príležitosti vyserú. Nemôžeš chcieť všetko...pravých kamarátov a aj veľkú partiu.
@ammykka vieš...myslím, že presne chápem, robím celý život to isté...nosím tzv. masku...možno máš len strach, že keď spoznajú to, aká si naozaj, nebudú ti rozumieť, vysmejú ťa, alebo ti nejako ublížia, alebo sa ti to už stalo...je to obranný mechanizmus, ale ak sa ti nepáči, skús to zmeniť a ak to nedokážeš sama, vyhľadaj teda odbornú pomoc... ale nie je to nič choré, robí to veľa ľudí
ja som na tom dosť podobne ako ty ... nevieš čo myslíš pod pojmom "odborná pomoc" na psychiatriu nepatríš ale za psychologom alebo tak som rozmyslala aj ja, nie preto, že by som bola labilná alebo niečo, že si neviem riešiť svoje problémy sama ale na mňa je toho tiež už vela - škola, priatelia, vztahy jednoducho všetko je to v nejakom velkom klbku a nie sa toho zbaviť. Potrebovala by som asi nejake odpovede aby som bola spokojnejšia. Neviem, aky mas vztah s rodičmi, ale tak mne napriklad celkom pomohlo ked som sa o tom porozpravala s maminou, povedala mi svoj nazor ... a tak celkom mi to pomohlo aj ked je fakt, ze niektore veci jej bohuzial nemozem(alebo nechcem?) povedat tak ich drzim v sebe a trapia ma. Nehreš a nefajči ak to sama nechceš a ked vravis, ze ta maju radi aj bez toho tak kde je problem?
Vôbec to nie je o tom, že by človeka kolektív nejako deformoval, alebo že by sa človek "mal snažiť nebyť radšej v nijakom kolektíve" alebo niečo podobné... je to iba o tom byť spokojný sám so sebou. Je absolútne prirodzené, že človek sa inak správa pri svojom frajerovi, pri svojich kamarátoch a inak pri svojich rodičoch napríklad. Horšie je to už s vyslovenými maskami, ale tých sa človek nezbaví, dokým sa nenaučí naozaj žiť v mieri sám so sebou, čiže byť so sebou spokojný.
To kráča ruka v ruke aj so zdravým sebavedomím, uvedomovaním si svojich predností aj chýb a s kopou iných vecí psychického typu. Ak máš pocit, že ti to naozaj veľmi bráni, si z toho nešťastná a nie si schopná to korigovať sama a zapracovať na tom, tak áno, odporúčam vyhľadať pomoc - najlepšie psychoanalytika, vo väčšine takýchto prípadov stačí sa proste poriadne dobre porozprávať a ujasniť si isté priority.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
To kráča ruka v ruke aj so zdravým sebavedomím, uvedomovaním si svojich predností aj chýb a s kopou iných vecí psychického typu. Ak máš pocit, že ti to naozaj veľmi bráni, si z toho nešťastná a nie si schopná to korigovať sama a zapracovať na tom, tak áno, odporúčam vyhľadať pomoc - najlepšie psychoanalytika, vo väčšine takýchto prípadov stačí sa proste poriadne dobre porozprávať a ujasniť si isté priority.
Alebo proste hned zajdi za niekym , nie je to hanba.
snažím sa ale pracovať na tom
inak slečna v @11 to pekne zhrnula