Ja viem, ze budem vyzerat ako z inej planety, ale : Ako funguje doprava v BA???
zaujima ma, ze ako to je s kupovanim si cestovnych listkov: to si mam zakazdym kupovat listok z tej budky na zastavke? alebo mate aj nejake karty cipove ? ak hej, funguje to na vsetky dopravne prostriedky alebo na kazdy mate nieco ine??
buď si zakaždým kupuješ lístok v automate/stánku, alebo si ich kúpiš hneď napr. 20kusov, alebo ak často cestuješ, tak si vybav električenku, máš napríklad mesačnú, alebo ročnú
inak @2 není blbosť? isic si len validuješ na rok a máš to na všetko, nabíjaš si len na sadku, nie? (ja necestujem, takže neviem, ale zdá sa mi, že je to takto)
@p0n0sk4 tak JA NECESTUJEM, neviem ako presne to je, ale sestra má isic na všetko, minulý rok mala aj električenku (na ktorú si kupovala mesačký-trojmesačný lístok = to asi myslíš)
@romanticpoet no isic mozes pouzit a ako elektricenku ....ale zeby si nemusea mat 1000 karticiek tak vsetko mozes mat na isic....... a som nevsimla si ze NECESTUJES
Ak chces cestovat mhd = elekticka autobus trolejbus, potrebujes bud listok, ktory plati bud 15 min alebo hodinu, alebo na isic si zaplatit mesacnu, trojmesacnu alebo rocnu elektricenku, coznamena ze sa vozis kolko chces kam chces, necvikas listky.
Mam isic a mam nanom dobytu elektricenku a ten isic mi plati aj ako zlava vo vlaku ci sadke.
@solembum ak bides vela cestovat, resp viac nez dve jazdy denne, urcite si kup tu predplatnu elektricenku. S listkami je otrava. Takto proste nastupis a nemusis riesit nejake listky
@solembum jj funguje to tak aj v KE, cize predpokladam zeby malo aj v BA ... dobijes si isic .... ja to pytam ze : teta dobite mi isic na mesiac pripadne 3 mesiace rok .... zaplatis, da ti listok ... vlastne to je len potvrdenka ..... a chodis si na com chces kolko chces kade chces .... ked pride revizor len prilozis isic k takej el citacke co nosi so sebou ... odpipka ti ze je to ok a zijes si jak pan ... kupovat si listky, alebo si nabit kredit a odpipkavat pri kazdej jazde je pre studentov ekonomicky najmenej vyhodne a tiez otravne, no predsa to niektorí robia - neviem preco, ale raz na to mozno pridem
@rothschild no u nas v NR to funguje tak, ze nabijes si kredit na cipovu a pri kazdej jazde ti odcita tu sumu urcitu , ale kedze Blava je o cosi vacsia a mate aj ine dopr. prostriedky okrem busov, tak zato som chcela vediet
Cudujem sa, ze sms listok nikto nespomenul. Ja ho vyuzivam dost casto, ked nemam cas saskovat s listkami. Posles smsku na 1100 a do par minut ti pride listok platny nieco malo vyse hodiny (hodina 10 minut alebo tak nejako).
@19 nevieš, čo to je, ale hlavne, že to určite existuje
Nabiješ si preukážku (ISIC, kartu od DP, whatever) na sumu podľa vlastného výberu a pri každej jazde priložíš k čítačke, kt. ti stiahne sumu cestovného podľa typu karty (normál/študent/senior/ZŤP) asi o 2 centy lacnejšie, lebo je to eco-friendly. Automaticky za 30 min, ak vystúpiš do 10 min (a ,,odznačíš" sa, ofc), vráti ti to aj rozdiel.
@narazuvzdornaa nehovorim ze to existuje ale nejaka podobna nahrada musi byt za to lebo uz z toho nazvu to az taky zazrak nebude myslim, aj som si to hentak predstavoval
a keď dostanem ISIC a chcem zľavu na cestovnom na vlak/autobus musí ísť s ISIC-om na niaku stanicu / sadku aby mi to aktivovali alebo ako to funguje ? potrebujem aj niake ptvrdenie o návšteve školy ?
ISIC mat budes a len si na dobravnom podniku, napr v podchode pri prezidenstkom palaci kupis na tvoj ISIC elektricenku. Studentska stoji na mesiac 13€, čiže sa to dosť oplati. A mozes cestovať všetkým, platí to aj na nočné spoje
Autobusy/električky/trolejbusy: Cestovný lístok (pokiaľ si študentka tak si pýtaj zľavnený) si musíš zakúpiť vždy pred cestovaním (15 alebo 60 minútový - ale aj iné) alebo si dať spraviť električenku (je to cenovo výhodnejšie než cestovné lístky), električenka je 1, 2 alebo 3 mesačná. Ak nemáš cestovný lístok ani električenku a príde revízor máš ihneď pokutu 40€ (čo sa určite neoplatí, ani za tu hanbu to nestojí).
Vlaky: Lístok si kúpiš na stanici alebo vo vlaku, pokiaľ máš nejaký študentský preukaz, pýtaj si študentský lístok (takmer polovičná zľava).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Ak chces cestovat mhd = elekticka autobus trolejbus, potrebujes bud listok, ktory plati bud 15 min alebo hodinu, alebo na isic si zaplatit mesacnu, trojmesacnu alebo rocnu elektricenku, coznamena ze sa vozis kolko chces kam chces, necvikas listky.
Mam isic a mam nanom dobytu elektricenku a ten isic mi plati aj ako zlava vo vlaku ci sadke.
@solembum ak bides vela cestovat, resp viac nez dve jazdy denne, urcite si kup tu predplatnu elektricenku. S listkami je otrava. Takto proste nastupis a nemusis riesit nejake listky
Just sayin.
Nabiješ si preukážku (ISIC, kartu od DP, whatever) na sumu podľa vlastného výberu a pri každej jazde priložíš k čítačke, kt. ti stiahne sumu cestovného podľa typu karty (normál/študent/senior/ZŤP) asi o 2 centy lacnejšie, lebo je to eco-friendly. Automaticky za 30 min, ak vystúpiš do 10 min (a ,,odznačíš" sa, ofc), vráti ti to aj rozdiel.
(Imma go sit in the corner and think about my despicable patriotism now.)
Autobusy/električky/trolejbusy: Cestovný lístok (pokiaľ si študentka tak si pýtaj zľavnený) si musíš zakúpiť vždy pred cestovaním (15 alebo 60 minútový - ale aj iné) alebo si dať spraviť električenku (je to cenovo výhodnejšie než cestovné lístky), električenka je 1, 2 alebo 3 mesačná. Ak nemáš cestovný lístok ani električenku a príde revízor máš ihneď pokutu 40€ (čo sa určite neoplatí, ani za tu hanbu to nestojí).
Vlaky: Lístok si kúpiš na stanici alebo vo vlaku, pokiaľ máš nejaký študentský preukaz, pýtaj si študentský lístok (takmer polovičná zľava).
To je asi všetko