tym sa netrap to nikdy v zivote nebudes potrebovat ... keby si rozumel matike (myslim z toho praktickeho hladiska), tak by si sa nepytal takuto volovinu
Absolútne nemám šajn, ale ak budeš potrebovať definovať litotes, madrigal, rispet, ritornel, rondel, rondo, chiazmus, pleonazmus, paronomáziu či inú inváziu, tak som tu pre teba
ja si tak velmi matne spominam (co netvrdim, ze dobre), ze faktorial sa nederivuje, len pri limitach urcuje strmost a priblizenie funkcie. v com to potrebujes derivovat? v priebehu?
n!. Suma od i=1 do n zo súčinu od j=1 do n (kroneckerových delta ij)-tých derivácií (n-j+1). Ale možno som sa pomýlil v indexovaní. A potom možno aj pomocou Gamma funkcia, teda integrál o nuly do nekonečna t^n*e^(-t)*ln(t)*dt.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
*nadšená, že sa jej matematické slovíčko asociuje s iným matematickým slovíčkom*
neviem sice ako sa da zderivovat faktorial, mozno ani nepojde (nespojita funkcia), ale ak ano tak by si tomu aj tak nepochopil
nabuduce UTFG