Jazyk, ktorý neovládam, ale chcem ho študovať na VŠ - skúsenosti
Ahojte, má niekto skúsenosti alebo vedeli by ste mi poradiť, ak by som chcela ísť študovať prekladateľstvo/tlmočníctvo do BB alebo BA a jazyk anglina -španina, ale španinu neovládam vôbec tak by som si to mohal dať ako kombináciu? či je potrebná aspoň nej
keď neovládaš španielčinu, zabudni... ty sa tam nejdeš učiť jazyk ako taký... ty v ňom budeš komunikovať a na výške, čo sa týka jazykov, sa ide riadne do hĺbky...
ale inac to je dobre na nic nie ? ... tak kebyze viem jazyk tak serem na dajaku slovensku vysoku skolu ... sak ides tam zato zeby si sa ho naucila .... divny svet
lepsie by bolo keby si spanielcinu vedela aspon na urovni B1 pre zaciatok cize take zaklady ako gramatika slovicka preklad textu porozumenie textu tvorenie viet konverzacia a pod. potom by bolo dobre keby si si nasla nejake doucovanie aby si sa dalej zdokonalovala v tomto jazyku...
som pocula ze cudzie jazyky su na vysokej skole dost narocne ja osobne by som nikdy nesla studovat cudzi jazyk
pripadne ak velmi tuzis studovat prave takyto odbor tak si zvol radsej taku kombinaciu jazykov ktore ovladas cize napr. anglictina/nemcina pripadne rustina podla toho co sa ucis...
resp. maju tak,ze mas mat pokrocilu uroven anglictiny + zakladnu znalost aspon nejakeho "pribuzneho" jazyka. kamaratka studovala cistu svedctinu, a vyzadovali po nej znalost nemciny.
@rothschild "sak ides tam zato zeby si sa ho naucila".... Nie. Toto som si myslela aj ja. Potom nám však jedna profesorka vyhadzovala na oči, že sme si pomýlili štúdium jazyka na VŠ s jazykovou školu, prípadne nejakým kurzom. Na VŠ sa jazyk ako taký príliš nenaučíš, tj neučíš sa jazyk, ale všetky (rozumej fakt všetky) veci okolo daného jazyka.
K veci: španielčinu musíš ovládať. Skús vyskúšať nejaký exotickejší jazyk, z kt. by si nemusela robiť prijímačky. Alebo?
@domminika no neviem, uz ked ovladam nejaky ten svetovy jazyk na takej urovni ze sa v pohode dohovorím, tak nebudem zabíjať 5 rokov na slovenskej vysokej škole a učiť sa bludy, to je zabijanie potencialu ... radšej vycestujem a čo to zarobím ....... ale tak každý sa rozhoduje asi podľa seba
ja idem teraz od septembra študovat kombinaciu slovenský jazyk a taliansky jazyk a taliansky jazyk nemusim vediet, len nejaké všeobecne znalosti a rozhlad o taliansku, ale že sa to učíme od zakladov, takže.. ale určite je lepšiee vždy ten jazyk aspon trošku vediet, aspon zaklady, potom bude aj ta škola lahšia a zvladnutelnejšia
ja idem študovať anglinu a španinu a španielčinu sa učím od konca septembra toho roku ako samouk,čiže i keď rozumiem celkom dobre,rozprávať by som ešte nevedela,do toho sa musím dostať,ale všetko sa dá,keď sa chce,som odhodlaná zlepšovať sa mimo školy a jednoducho idem do toho.
Ale zase keď ho neovládaš vôbec,tak určite nie.
Predpokladám,že ale chceš ísť až o rok a dovtedy to stíhaš.
ja mam taktiez kombinaciu nemcina/ rustina a rustinu som na strednej skole nemala...ale ucim sa sama a mam aj doucovanie takze jednoznacne je to na tebe ty to musis chciet a musis byt pre to schopna obetovat svoj cas..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a mas vediet na B2 ked tam ides
som pocula ze cudzie jazyky su na vysokej skole dost narocne ja osobne by som nikdy nesla studovat cudzi jazyk
K veci: španielčinu musíš ovládať. Skús vyskúšať nejaký exotickejší jazyk, z kt. by si nemusela robiť prijímačky. Alebo?
Ale zase keď ho neovládaš vôbec,tak určite nie.
Predpokladám,že ale chceš ísť až o rok a dovtedy to stíhaš.