ktorý jazyk je podla vás lepší, ktorý sa lahšie učí angličtina alebo nemčina ? aký máte sposob učenia sa nemciny alebo anglictiny?, po slovensky cítam a rozprávam pekne a rýchlo ale bo anglicky kokcem strasne a az sa so mna smeju ale z písomiek mám jednot
nemcina mi ide s tou vzslovnostou omnoho lepsie, nerobi mi problem lebo tam sú tie pravidlá o výslovnosti ale zase gramatika mi ide horsie neminu sa ucim 2 rok, ale anglinu sa ucim uz 7 rok a ta vyslovnost je zlá, ale gramatika mi nerobi problem
To som tu jedina co miluje nemcinu?? anglinu sa ucim 8. rok a stale som medzi zaciatocnikmi....ked ma to nebavi tak sa to proste nenaucim....a nemcinu sa ucim pol roka a viem z nej viac nez z anglictiny
nemcinu neznasam...anglina je ovela jednoduchsia, praktickejsia aj pouzivanejsia... v nemcine mas 1500 padov, predloziek, gramatickych pravidiel a mne osobne sa ten jazyk ani nepaci...proste do usi mi nejde... v angline sa nesklonuje a mas vacsiu slovnu zasobu pretoze teraz sa vsade...v telke, na nete, v casopisoch objavuje anglina
presne tak...mno ja nemozem porovnavat bo na skole mame iba anglinu ale viac sa mi paci anglina ...a presne tak..z pisomiek mavam 1-2 a ked mam s niekmy po anglicky hovorim nic newem
Anglictina, nemcinu som sa tiez ucil cca 12 rokov, ale nic moc... respektive rozumiet rozumiem, ked citam tak texty vacsinou pochopim ale s hovorenim to uz je tazsie (to je to, ze som si uz rok hubu neotvoril po nemecky za to anglina mi ide v pohodke (bodaj by nie, ked nou hovorim takmer kazdy den
anglictina...v poho ale tym ze mam taku ucitelku aku mam kus sa mi zhnusila vyslovnost mam velmi peknu-aspon to tvrdi ucitelka...a nemcinu nenavidim, na zakladke sme jej hovorili hitlerovcina... hrozny predmet... ked je hodina, tak pozeram na hodinky a tlacim cas ocami... nepomaha ale no...
ANGLINA je v pohode...teda ta americka ci jaka to je...lebo v tej britskej su tie trapne casy co ich je asi milionpatstotisicsedemstoosemdesiatdva a to sa mi moc nepaaaci ...a NEMCINU NEZNASAAAAAAM!!!!!!
Nenávidím nemčinu...dnes som z nej písala písomku, no FUJ!!!
Moja milovaná anglina...krásne znie, je ľahká a keď mám v piatok 3hodiny angliny, tak potom celý deň neviem povedať skoro nič po slovensky a stále pletiem do viet anglinu...
Jo, pesnicky a filmy pomahaju. K pesnickam si najdi aj slova.
Co som sa rozpraval s jazykovedcom, tak anglina je presne pravidla a logiku. Ked tak a tak. Osobne najvacsi problem mam v angline frazove slovesa a slovne vazby (kedze je ich velmi vela). Teda asi anglina.
noo ja mam rada celkom oboje.. ale anglinu radsej, uz len preto.. bo mam vybornu anglinarku, ktora ma aj nieco nauci.. a moje neminarky boli vzdy neskutocne pice a to sa nemcinu ucim uz 11 rokov!!!! noo a anglinu 3.. a 100%, ze sa lepsie dohovorim po anglicky...
Nemčina je ľahšia na výslovnosť a tak..bo tam máš niekoľko písmenok, čo čítaš inak a nikdy sa to nemení..narozdiel od angliny, kde nemám ani šajnu, jako to slovo prečitať..
A čo sa týka gramatiky..mne nepríde nemina až taká tažká..
Ale aj tak nemina je otrasný jazyk, tá výslovnosť, té slovíčka..brr...keď očúvam dačo z rádia..tak skôr rozumiem, čo kecajú po anglicky ako po nemecky..
english!!!! only english! kedže som na anglickom bilingválnom gymnaziu tak odporúčam anglinu.....ale aj tak sa bude od buduceho roka učiť aj neminu....
Nuž, keď po ôsmych rokoch učenia sa nemčiny môžem tvrdiť že z nej nič neviem a po štyroch rokoch angličtiny som sa vedela aspoň ako-tak dorozumieť...
Neviem teraz či je chyba vo mne že nemám nemčinu rada a teda mám akýsi blok ktorý mi bráni naučiť sa ju, alebo je to tým, že ma učilo niekoľko neschopných profesoriek, ktoré mi nedokázali zrozumiteľne vysvetliť všetky tie (pre mňa nelogické) nemecké skloňovania a pády...
A spôsob učenia sa? Čo sa gramatiky týka, na angličtine mi bohate stačilo počúvať profesorku a robiť si na hodine cvičenia a doma úlohy... A slovíčka (pri oboch jazykoch) som sa naučila vždy v priebehu písania ťaháku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Akonahle vsak v nemcine poznas zaklady, mas uz aj svoju slovnu zasobu omnoho viac rozvinutejsiu
A suhlas s 2. pozerat a vela pocuvat
anglina proste ruluje
aj najlepsie prekladat, citat slova viem z triedy... (jazykova sme)
ale zas neviem dobre tvorit vety... iba take jednoduchsie...
A anglictinu sa ucim 3. rok a uz som bola aj prekladat, a nemcinu asi 9. a viem velke makové...
v aj su tazke frazove slovesa...teda aspon pre mna...v nemcine zase pady, ale to sa da trenovanim naucit
v aj je vela casov, kym v nj len niekolko
anglictine sa da tazsie rozumiet ako nemcine
ja mam ovela radsej aj, ale uz si vytvaram pozitivny vztah aj k nj
ale teraz mi nemina chýba, na strednej nám dali franinu a tú strašne nemám rada
Moja milovaná anglina...krásne znie, je ľahká a keď mám v piatok 3hodiny angliny, tak potom celý deň neviem povedať skoro nič po slovensky a stále pletiem do viet anglinu...
Co som sa rozpraval s jazykovedcom, tak anglina je presne pravidla a logiku. Ked tak a tak. Osobne najvacsi problem mam v angline frazove slovesa a slovne vazby (kedze je ich velmi vela). Teda asi anglina.
A čo sa týka gramatiky..mne nepríde nemina až taká tažká..
Ale aj tak nemina je otrasný jazyk, tá výslovnosť, té slovíčka..brr...keď očúvam dačo z rádia..tak skôr rozumiem, čo kecajú po anglicky ako po nemecky..
Neviem teraz či je chyba vo mne že nemám nemčinu rada a teda mám akýsi blok ktorý mi bráni naučiť sa ju, alebo je to tým, že ma učilo niekoľko neschopných profesoriek, ktoré mi nedokázali zrozumiteľne vysvetliť všetky tie (pre mňa nelogické) nemecké skloňovania a pády...
A spôsob učenia sa? Čo sa gramatiky týka, na angličtine mi bohate stačilo počúvať profesorku a robiť si na hodine cvičenia a doma úlohy... A slovíčka (pri oboch jazykoch) som sa naučila vždy v priebehu písania ťaháku
mne sa zdá byť dosť lahká v porovnaní z francúzštinou z ktorej ma ide poraziť, aj ked na začiatku sa mi tiež plietli časy a podobné veci.