ja mám anglinu a slovinu na ukf...na slovinu sa treba veľa učiť na anglinu nie ja patrím k translatológom a mám v 1. semestri len 2 predmety povinné z angliny..pedagogóvia tam mali ešte jeden predmet. Poznám takých, čo majú nemčinu a zvládajú to na nemčinu sa treba viac učiť než na anglinu, ale ako hovorím..zvládajú to
no ja chodim do NR na nemčinu a je to neskutočne ťažké, musíš ju perfektne ovládať a ked nie tak sa budeš musieš strašne veľa učiť...a zvláda to fakt málokto...nás nastúpilo do ročníka 50 a ostalo 15...takže asi tak nejako...
pokiaľ myslíš odbor zameraný čisto na angličtinu/nemčinu ako napr. translatológiu, tlmočníctvo tak sa logicky očakáva že máš kvalitné základy už pri nástupe a že po skončení budeš ten jazyk ovládať perfektne.
Pokiaľ myslíš odbor, kde je ten jazyk len ako doplnkový predmet v študijnom pláne, tak toho by som sa nebál. Mal som taký (ukf,pf) a zvládnuť sa to dalo v pohode.
ja studujem anglictinu v kombinacii na pdf, ale v pohode. Ak vies po anglicky, niektore predmety sa ti budu zdat smiesne, avsak aj tu si mozes vybrat, teda pocas tych 3rokoch aj musis, na ktorych zamakas, a velmi pomahaju. Spoluziak s angl-nem chce zmenit odbor len na cistu nemcinu. Neviem sice kvoli comu, ale tak podla mna nemcina sama o sebe je tazka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Pokiaľ myslíš odbor, kde je ten jazyk len ako doplnkový predmet v študijnom pláne, tak toho by som sa nebál. Mal som taký (ukf,pf) a zvládnuť sa to dalo v pohode.