Čavte. Chcem sa vas spýtať či je chytanie bažantov a kačíc pytliactvo. V okolí našej role pobehujú bažanty aj kačice tak ma zaujíma či je ich chytanie povolené.
Je to pytliactvo. A na chov bazantov mosis mat povolenie a papiere odkial mas bazanty a polovnici a ludia co maju k polovnictvu blizko to nemaju radi, je ich vela a je velka sanca ze ta niekto bonzne. Ja by som sa nato vykaslal.
Stale ma zaujimalo a zaujima co ma v hlave clovek ktory pre radost bezdovodne zabija zvierata, ktore mu nic neurobili... Tie zvierata ho nijako neobmedzuju nezasahaju do zivota jeho..a on si skratka len tak povie ze ich zabije..
Nehovorim o pripadoch ked musis zabit zviera aby si sa najedol..to je v prirode posvatny akt: jeden musi zabit a zjest druheho a sam mohol zit..preto ani nie som vegetarian ani vegan ani ziadna podobna diagnoza
Ale takto bezdovodne??!! Pre radost??!!
Myslim si ze su v tom komplexy..pocit menejcennosti, vlastnej slabosti. A dokazovanie si sily takymto sposobom..
Sam nie som dobry clovek..urobil som vela zlych veci, ublizil vela ludom..ale zvieratu ktore mi nic neurobilo by som neublizil ani za nic..
@hadimistr Poľovníctvo je zasluzna cinnost, ktorá ochraňuje prírodu a napomáha jej ! Ty chodíš v zime, keď mráz zachádza za nechty a pery zamŕzajú, kŕmiť v metrovom snehu kaŽdý týždeň zvieratá ? Nie ? No, tak aj o tomto je poľovníctvo A to že strelíme sem tam nejakú zver - je to monitorované a presne dané čo sa bude strielať. Pokiaľ je odstrelený kus, ktorý by mohol svojim nevhodným vývojom zabiť 4-5 kusov statných samcov či samíc súcich na budúci chov, myslím, že to nie je "vražda", ale správne zakročenie ľudského pokolenia do biocenózy
@student1 Opytam sa este raz:
co sa dialo so zverou pred tým nez prisli polovnici? pomrela pocas zimy a na jar vstala z mrtvych? Preco ju krmite? nenakrmi sa sama? ako to dokazal pred tym, nez ludia zacali robit taku zasluznu cinnost?
@igorv no nie, nenakŕmi... pretože podsnehom toho veľa nie je... toto vedia soby,zrat pod snehom travu, nie srnky ! a poviem ti dalsi dovod, preco vzniklo polovnictvo. Pretoze ludia zacali pestovat na poliach rastliny, ktore jeme my a keby sme srnky nechali uplne napokoji, žereme vzduch - nie zemiaky, repu atď... šaláty...
Tak teda skoro všetko čo je v lese patrí polovníkom. A ako to je so zajacmi. Tých chovať môžme ? Tak prečo potom nemôžme chovat aj bažantov bez povolenia.
@pernik007 Mozes si chovat bez povolenia domace zajace ale na chov polnych zajacov potrebujes povolenie. Na chov vsetkych divych zvierat musis mat povolenie. Aj srnky mozes chovat ked im spravis na to vybeh.
k polovnictvu len tolko, ze to krmenie v zime je zbytocne, ale musia aj polovnici vykazovat nejaku cinnost, nemozu len chodit strielat. Este sem tam nejaky posed zbuchaju, nejake to trnie naokolo vysekat, proste zbytocne robota, ale kazdy musi "odrobit" nejaky pocet hodin, ked chce byt clenom. Krmitko rovno pred posedom to fakt je na zamyslenie. A samozrejme kazdy striela kolko chce...nie len kolko je urcene
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ale veľa šťastia.
však ih nechaj aspon vysediet :p
alebo ukradni vajcia, vychovaj bazantov a ulov si ich potom na dvore
k veci, áno - je to pytliactvo a to by si predsa nechcel.
Nehovorim o pripadoch ked musis zabit zviera aby si sa najedol..to je v prirode posvatny akt: jeden musi zabit a zjest druheho a sam mohol zit..preto ani nie som vegetarian ani vegan ani ziadna podobna diagnoza
Ale takto bezdovodne??!! Pre radost??!!
Myslim si ze su v tom komplexy..pocit menejcennosti, vlastnej slabosti. A dokazovanie si sily takymto sposobom..
Sam nie som dobry clovek..urobil som vela zlych veci, ublizil vela ludom..ale zvieratu ktore mi nic neurobilo by som neublizil ani za nic..
co sa dialo so zverou pred tým nez prisli polovnici? pomrela pocas zimy a na jar vstala z mrtvych? Preco ju krmite? nenakrmi sa sama? ako to dokazal pred tym, nez ludia zacali robit taku zasluznu cinnost?