@Nefritka Ono ak si zapísaná na 2 školách naraz tak na tú na ktorú nechceš íst by si mala napísať že si si vybrala druhú a teda že nebudeš študovať na ich univerzite... napríklad ja som už zapísaná v Ostrave a keďže mi dnes prišlo z Bratislavy že ma vzali tak pošlem E-návratku do Bratislavi a do ostravy napíšem že idem na inú školu... ked som bola na tom zápise tak hovorili že to máme takto spraviť ... alebo skús danej univerzite napísať e-mail a opýtať sa na to
Píšu že tým že odošlem návratku (a zaplatím poplatok za preukaz) potvrdzujem záväzný záujem o štúdium ale študentom sa stanem až dňom zápisu (musím sa dostaviť ja alebo niekoho poveriť vraj) a zároveň píšu že v prípade zmeny môjho rozhodnutia poplatok za preukaz nevrátia (čo je jasné ale prečo potom píšu že je to záväzne?)
Záväzný je vždy len zápis pokiaľ návratka nemá hodnotu zápisu (nemala by mať, lebo študentkou sa stávaš až v septembri po zápise a dovtedy sa môže čokoľvek nepredvídané stať). Preto niektoré školy robia posun čiary ešte v septembri, keď sa im zapíše menej ľudí, ako poslalo návratky. Je to bežná prax, škola ťa nemôže nijako pokutovať, akurát vyhodíš zbytočne peniaze za zápis a kartu ISIC, ktorú si v podstate nevyzdvihneš, lebo pôjdeš inde.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
zápis je dôležitejší. Ak je e-návratka rátaná ako zápis, tak potom ich nemôžete odoslať na 2 školy naraz.
S pozdravom
Smis
a dnes sa musím rozhodnuť či to potvrdím alebo nie