skúšala som obe možnosti a viac sa má páči- film potom kniha. Oukej, moja vlastná predstavivosť už je značne obmedzená, ale je tam veľa vecí čo vo filme nie a o to je to krajšie v opačnom prípade to sfilmovaná podoba iba zabije..
-naj spôsob čo som našla je aj tak pri Hunger games, film,film,kniha,kniha,kniha,film,film -
film si pozriem, ale snazim sa vzdy najst nejaky dobre spracovany. napriklad Anna Karenina nech bola v akejkolvek verzii bola na p., ale taka Jana Eyrova z 2011 bola velmi pekne spracovana. alebo Poliaci uzasne spracovali Quo vadis, len skoda, ze s tak slabym rozpoctom...
na film Quo vadis som raz úplne náhodou prepla v telke keď bol už asi v polovici a keďže vtedy som mala asi tak 15, veľmi sa mi zaľúbil hlavný hrdina a tak som ho dopozerala až do konca......asi rok na to som zistila, že je to vlastne podľa knihy a zaumienila som si, že ju musím prečítať...a aj som prečítala, hoci je dosť hrubá, mala som ju zhltnutú za pár dní....potom som si zohnala aj film a naozaj musím s tebou súhlasiť, že na tak malý rozpočet je to veľmi dobre filmovo spracované.
osobne dávam prednosť knihám .... ale občas je predsa len ten vizuálny zážitok skôr.....ale napríklad hamleta či bedárov som najskôr videla v divadle a až potom čítala...a takých bedárov by som napr. bez toho aby som to predtým videla predstavenie asi nikdy nečítala, rovnako tak keby som nevidela film Quo vadis tak asi nikdy nesiahnem po knihe, rovnako tak miláčika....obcas proste ta vizuálna forma motivuje k tomu, aby som otvorila knihu.
a ked zasa cítam najskor knihu, tak si pozriem film uz len z tej zvedavosti, že ci je moja predstavivosť totožná s tým filmom alebo ako su jednotlivé pasáže knihy vyobrazené vo filme
ja som si vzdy najskor pozrela film a ked ma velmi zaujal precitaa som si aj knihu napr pan prstenov, alebo atlas mrakov, harry potter.. a mozem povedat ze aj film aj kniha boli vzdy na vybornej urovni a nemozem povedat co bolo lepsie aj ked napr atlas mrakov sa mi pacil viac film, ale kniha je tiez super, len o dost ina
čitam velmi malo knih kde je "pribeh" takze vela som toho nenačital takého , ale najprv knihu a potom film, lebo najprv si to predstaviš ako chces a potom si pozri niekoho ineho predstavu aby ta to nemylilo počas čitania. A často je kniha ovela lepsia ako film.
@pesadilla ja osobne si najprv zistim, o com je pribeh, potom si precitam knihu a ak zozeniem dobry film, tak pozriem film. ale chapem ta, lebo je to v podstate podobna cesta - clovek musi vediet dopredu, ci je to taka kniha, co by ho zaujala. ja som napriklad Quo vadis citala tento rok az, pretoze som si pamatala obsah zo strednej, kde nam nic nepovedali o hlavnej dejovej linii - teda o Marcovi a Lygii... na strednej je knizka prezentovana hlavne ako historicky roman, ktory sleduje Neronovo pocinanie, este aj to krestanstvo sa tam len tak okrajovo zjavilo. ale potom mi kamarat poradil, aby som skusila tuto knizku a dnes ju milujem. ano, je hrubsia, ale genialna.
najprv film a potom knihu.
keď som to skúšala naopak, tak som v kine pri každej napínavej situácii dopredu hovorila tým pri mne že "teraz ho nezabije" a pod, takže to ja sa v takýchto prípadoch správam nejak otravne.
kdežto, keď čítam knihu tak to dokážem prežívať znová a znová.
Ale nevnímaj že čo ma viac hlasov v ankete a pozri si najprv film.. dôvod je ten že keď si prečítaš najprv knihu a potom pozrieš film budeš sklamaná možno lebo väčšinou film vynechá veľa vecí z knihy a by si si vkuse hovorila "toto bolo v knihe inak.. toto bolo tak a tak atd"... chapeš.. radšej si pozri film a prečitaj knihu aby si bola pri niektorých veciach ešte prekvapená..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
-naj spôsob čo som našla je aj tak pri Hunger games, film,film,kniha,kniha,kniha,film,film -
na film Quo vadis som raz úplne náhodou prepla v telke keď bol už asi v polovici a keďže vtedy som mala asi tak 15, veľmi sa mi zaľúbil hlavný hrdina a tak som ho dopozerala až do konca......asi rok na to som zistila, že je to vlastne podľa knihy a zaumienila som si, že ju musím prečítať...a aj som prečítala, hoci je dosť hrubá, mala som ju zhltnutú za pár dní....potom som si zohnala aj film a naozaj musím s tebou súhlasiť, že na tak malý rozpočet je to veľmi dobre filmovo spracované.
osobne dávam prednosť knihám .... ale občas je predsa len ten vizuálny zážitok skôr.....ale napríklad hamleta či bedárov som najskôr videla v divadle a až potom čítala...a takých bedárov by som napr. bez toho aby som to predtým videla predstavenie asi nikdy nečítala, rovnako tak keby som nevidela film Quo vadis tak asi nikdy nesiahnem po knihe, rovnako tak miláčika....obcas proste ta vizuálna forma motivuje k tomu, aby som otvorila knihu.
a ked zasa cítam najskor knihu, tak si pozriem film uz len z tej zvedavosti, že ci je moja predstavivosť totožná s tým filmom alebo ako su jednotlivé pasáže knihy vyobrazené vo filme
keď som to skúšala naopak, tak som v kine pri každej napínavej situácii dopredu hovorila tým pri mne že "teraz ho nezabije" a pod, takže to ja sa v takýchto prípadoch správam nejak otravne.
kdežto, keď čítam knihu tak to dokážem prežívať znová a znová.