Normalne je v tomto pripade zavadzajuci pojem......
Nemozeme vinit deti, ze su zvedave a chcu vsetko vyskusat, a s prichodom pberty sme vsetci boli trocha nadrzany (niekto viac niekto menej) , chybu by som hlada v rodicoch, v prostredi v ktorom vyrasta.....
Nenajdete 14 rocne detsko , ktore by nemalo chut ..... ide len o to
- bud ho vychovat k spravnym hodnotam
- alebo ho natolko zamestnat, ze nebude mat cas (co sa ale moc nedoporucuje, lebo ked niekto vyrasta bez kontaktu s ludmi, neskor v zivote mu to chyba)
@drejka pravda.... povinnosti a praca su stimulanty...... pokial mas stale co na praci, nechodia ti blbosti po rozume Ale na druhu stranu nepustat deti von .....
je to pre vs proti , tym ze das detsku slobodu nieco riskujes, ale zaroven mu davas moznost ucit sa ako to medzi ludmi chodi......
pokial sa detsko sklame v kamosovi, alebo sa stretne s intrigami skor sa proti tomu obrni, ako keby cele dospievanie presedel doma pod lampou, a potom v praci sa tomu uz nevyhne......
nie je to narmalne ale vtejto dobe dosť bežné ..... a podľa mňa je to teda dosť zlé....ale neviem keď niekto chce tak nech má ale potom nech sa nesťažuje keď sa mu na štrnástku narodí dieťa!
myslím, že 14 ročné dievča by už malo vedieť, čo je správne a čo nie je
a zvážiť, čo to všetko ovplyvní
ja by som takúto vec v živote nedokázala urobiť, len si skús predstaviť ako by si sa pozrela do očí svojho budúceho manžela a detí? lebo ak s tým začneš už teraz neverím, že to bude len jednorázovka a bude ťa mať každý, kto sa na teba pekne pozrie
nie nie je to ani spravne, ani dobre...podla mna ani v 15, 16...mozno uz tak o 17-ke by som rozmyslal....ale tot je uz mimo otazku, cize odpoved znie, ze to nie je spravne
nie neni...myslim ze by si mala trochu uvazovat nad tym co sa pytas...12-14 rocne deti by sa mali ist hrat na kupalisko a nie rozmyslat nad takymito vecami
podľa môjho názoru je to choré ,síce v dnešnej "modernej" dobe je to už bežné a celkom prirodzené ,ale to je pomýlená logika ..ja som sa ešte v tých spomínaných trinástich rokoch hrala s bábikami a nerozmýšľala som o takomto niečom ...je samozrejme normálne ,keď človek v puberte začne zmýšľať aj o takomto niečom ,ale na všetko je čas ,a najmä na takéto veci ...a ešte jedna vec ...dievča v takomto veku síce možno je fyzicky pripravené na niečo takéto ,ale psychicky určite a ver tomu ,že keby si to spravila ,tak to budeš o pár rokov ,alebo keď si nájdeš manžela ,ľutovať ....
@drejka ano nazory su jedna vec ale priroda druha.... teoreticky kazdy sa moze strhnut z retaze pokial nema dobry psychycky zaklad vies..... vyvinuli sme sa z nemysliacich zvierat a to sa nezaprie......
cosi je aj o genetike a hladine hormonov......
ale pokial je dietatu vstepovana od malicka zodpovednost, potom by sa to stat nemalo
@omeleta myslim ze az take bezne to nie je. vela veci sa zbytocne nafukuje a aj ludia toho vela nakecaju. ale suhlasim s tym, ze slabsia osobnost sa tym da lahko ovplyvnit. hlavne ak je u nich doma tema sex tabu a nema ani zakladne informacie. a potom tu mame 14-rocne mamicky, trestne stihanie otca... pokial viem, taketo mlade dievcata dokonca povinne rodia cisarskym, takze si ako suvenir odnesu jazvu na maternici. no nic moc v takom veku, co ti poviem
nie...ach...dúfam, že moje deti pred týmto ochránim....nechcem aby sa z mojej dcéry stala kurva v 13 abo 14... aj keď by to mohla potom ľutovať..viem o čom hovorím..nechcem aby spravili ten istý prešľap ako ja, ktorý veľmi ľutujem...
pokiaľ máš rozum, tak to neurob... ja som to urobila 15 a ľutujem...zakaždým si preto nadávam aká ku.. som bola... a sprosté, naivné decko... čokoľvek by som dala zato, aby som to mohla vrátiť..
@14michelle03 to nic, viem ze to musi boliet ale aspon mas skusenost a poucila si sa. zivot ide dalej, nezamyslaj sa nad tym, co nemozes zmenit. radsej konaj tak, aby si uz nemusela lutovat.
či normálne alebo nenormálne.. Ja by som skôr povedala , že je to nenormálne smutné.. ale keď chce nech sa vyspí pre mňa za mňa aj v 11 , neskôr aj tak príde na to, že to bolo skoro a bude to ľutovať. A tie rečičky, že ak sa s ním nevyspím tak je koniec..tak sa radšej vyspím lebo je to najúžasnejší človek na svete..vidno , že 13/14.. A potom ankety čo si myslíte o potratoch?!
tak to teda určite normálne nie je ... bože veď v 14 a ani v 15 to nie je normálne... ja si myslím že každý by mal vedieť kedy je na to pripravený ale veď život nie je len o sexe ... och... to sa rovno opýtaj že či je normálne keď si 5 ročný chlapec honí...a ešte nemá poriadne ani čo
čím skôr, tým je vyššia šanca že dostaneš rakovinu krčka maternice, no neviem ale pre vlastné zdravie by som počkala. @strikinelka ja mam 17 a som poctiva. ide o to ze ako skoro zacnes s randenim. ked sa nejaka 12tka vlaci s 15rocnym skor dospeje v tychto veciach. ja som mala prvy vztah v 17tich, sme spolu par mesiacov a zatial nam to nechyba. No časom uvidíme
Podľa mňa je to veľmi málo, ja som to spravila v 16 a až odstupom času zisťujem, že som mohla naozaj ešte počkať. Podľa mňa to budeš ľutovať a to veľmi, ale rob ako myslíš aj tak si spravíš podľa seba a na naše názory sa vy*ebeš.....každopádne prajem veľa šťastia aby si dostala rozum..
noo dneksa je to uz normalne..ale vecsina to lutuje..a myslim ze rodicia niesu na vine .niekedy sa im podari vychovat dieta tak aby bolo rozumne ...ale ked sa dostane do zlej spolocnosti s tim rodicia nemosu nic spravit..aj keby sa o to pokusaju ...ale kazde dievca by malo vediet co robi prv nez to spravi ..ale ked niektore su blbe
@ena233 ja ked sem mnela 13 sem sa este z babikama hravala...... o niecom takom ako je sex som zacala uvazovat v nejakych 16 mozno 15 ale iba uvazovat....
@strikinelka no aj ja tak nejak.....teda začala som experimentovať trošku skôr ako ty ale..aj tak 15 a 13 je trošku rozdiel.....nechápem kam sa ponáhľajú..majú na to celý život
Ja predsa nevravím, že nešlo o diskusiu, len mi prišlo vtipné vydávať široké možnosti a užšie povinnosti detí za zlo, ktoré u mladých vedie k sexu v skorom veku ...
Veď ten gulag do určitého veku uspokojivého pre sex vyzerá ako ideálne riešenie
Keď už sa pýtaš, mne je jedno, aké je tam to číselko
Dosaď si tam pre mňa za mňa aj 5 ...
Takže aj 5 ročné deti by podľa mňa kľudne mohli mať sex, ak sú na to pripravené ... Lenže tu je to naozaj globálne, asi sa žiadna výnimka s nejakou poruchou zrýchleného dospievania nenájde
Ale v 13 či 14 to podľa mňa globálne vôbec nie je a podľa mňa je hlúpe vytyčovať pre všetkých nejakú pomyseľnú hranicu, keď vývin rôznych ľudí môže ísť úplne inou rýchlosťou ...
A toto s tou latkou je iba somarina
Ja nemám nijak posunutú latku, len mám iný názor
A vôbec to nie je o veku, podobne ako ty hovorí prevažná väčšina ľudí, ktorí sú mladší ako ja ...
Vidíš, ty povieš, že x roční nemajú čo riešiť ... Ja poviem, že nepripravení nemajú čo riešiť, vytyčovať všeobecné hranice je podľa mňa dosť zbytočné
Inak, @hluzar písal niečo ako "všetci sme boli nadržaní" ... Teda keď majú mať decká na práci úplne iné veci ako vzťahy, majú sa tváriť, že sa u nich sexualita neprejavila, či?
"Že deti nemajú veľa práv a málo povinností? ... Ja to predsa nevyvraciam ..."
"vravis, ze nevyvracias, ale nesledne hej (smajlík) Ale nevadi.. "
... Stále neviem, kde to vyvraciam ...
Presne tak, obhajujem aj trestný čin a nevadí mi to ...
Zákon pre mňa nie je alfou a omegou, ak je nelogický, tak sa do neho opriem ...
A ak sa dvaja partneri spolu vyspia, pričom dievča má 14, chalan 15 a potom ho niekto udá a on je sa tým v očiach štátu stáva páchateľom znásilnenia, tak to teda nelogické je a to poriadne
No povedz mi niečo o vývoji, čo jasne vylučuje, že 14ročné dievča by mohlo byť pripravené na sex, to som zvedavý ...
A prepáč, ale to, že si rozmýšľala inak, keď si mala 20, to je fakt argument ako Brno ...
Každý človek rozmýšľa inak, keď je mladší a inak, keď je starší, ale aby toto bolo dôvodom povedať "zostarni a potom mi môžeš oponovať" je somarina
Ja som nehovoril nič o šukaní kade sa komu zachce, pokiaľ viem ...
Ale hlavne som nikomu nič nediktoval, ty máš robiť, čo uznáš za vhodné, rovnako tie decká ...
A keď máš vzťah na diaľku a chýba ti sex, nepripadá mi to ako popieranie sexuality ...
Tak mi pripadá, keď by si rada mladým deckám zakazovala vzťahy ...
A ja by som rád vedel, na základe čoho dokážeš povedať také všeobecné tvrdenie ...
A človek v 16 to vie?
A čo keď je jeden v 13 vyspelejší ako druhý v 16?
Taký pojem "človek v XX rokoch" je dosť neobratný a ťažko sa s ním narába, keďže nič také akosi neexistuje ...
@tunidlo ano detska sexualita existuje , popierat ju mozu len ti co maju velice chabu pamat
a niekedy pred milionmi rokmi, ked nas na zemi bolo 5 a pol a ludstvo sa potrebovalo rychlo rozmnozovat (a myslenim sme boli niekde medzi opicami a ludoopmi) zrejme jebanie tak mladych ludi aj malo hlbsi zmysel.
Ale evolucia pokrocila, spolocnost pokrocila a my sa uz davno nezaradujeme medzi zvierata. Sme vyspelejsi po emocionalnejsej stranke a to sa dost casto bohuzial hada s pozostatkami toho cim sme boli kedysi - primitivy.
Zial situacia momentalne je taka , ze deti treba od malicka viest k uvedomelemu a zodpovednemu zivotu.
A chces vediet dovo ? Pozri sa do nejakej romskej osady, kde si to rozdavaju hlava nehlava.......
@drejka mimo temu teraz.... ako tu tak citam tie tvoje slohy , nechcela by si sa so mnou venovat spolocnemu projektu ? My by sme napisali bestseller citim to
@tunidlo uplne od veci.... ja som s kamosom robil vselico ked som mal 13 , byval u nas , prisla puberta , nebolo vyhnutia
Ale s odstupom casu chapem, co vsetko mi to vzalo.....
Je na dospelych aby mali zodpovednost za vychovu svojich deti, ja necakam ze pubertiaci prestanu byt pubertiakmi, ale treba ich drzat na uzde z dovodov, ktore som napisal jednak ja a jednak drejka. Bodka.
A tym drzanim na uzde nemyslim, zatvarat ich doma a nepustat ich von.
Ale od malicka ich vies k citovej a emocionalnej vyzretosti.
A ak budes narazat (co by si sa urcite chystal) ano ja som sa k tomu nejak zazrakom dopracoval uplne sam a v tomto sa povazujem za vynimku z pravidla.
Ja niečo prekrúcam? ... Nesúhlasím s niektorými tvojimi názormi, áno ...
Nie je prevda, že vyvraciam, že deti majú veľa práv a málo povinností ...
Čomu na tom nerozumieš?
To, že to nebolo spomenuté ako samostatný fakt neznamená, že tento fakt vyvraciam tým, že s tebou nesúhlasím v niečom inom
Áno, pokiaľ viem, styk s dievčaťom pod zákonom sa berie automaticky ako znásilnenie (pokiaľ je chalan starší, teda už trestnoprávne-zodpovedný, no tu si nie som zrovna istý tou hranicou)
V prípade, že sa náhodou mýlim, čo je tiež teoreticky možné, aj to, že to je trestný čin považujem za nelogické
Sranda je, že ja si nič o vývoji čítať nepotrebujem ...
Lebo hovorím, že deti by mali môcť mať sex, keď sú jednoducho pripravené ...
Zatiaľ čo ty hovoríš, že ho nemôžu mať do určitého veku ... Kedy vraj určite nebudú pripravené ... Lenže žiadna z obecných kníh o vývine ti nedokáže, že u niekoho nebude ten vývin posunutý a podobne
Som proti tomu, aby mali nechránený styk ľudia, ktorí nie sú schopní niesť následky, neviem, čo znamená "byť za nechránený styk"
Ale veď to tak viď, len by si mohla zostať v diskusii o tom, ako to vidíš a nie o tom, koľko máš rokov a skúseností, lebo pôsobí dosť zvláštne, keď týmto ukazuješ, že by si kľudne ukončila diskusiu s tým, že "máš pravdu, lebo si staršia a máš viac skúseností" a nie s tým, že si povedala presvedčivé argumenty na danú tému
Vravel som, že ja nikomu nič nediktujem, lebo si sa ma spýtala niečo v štýle "ja mám vzťah na diaľku, mám teraz ... ?" ... Nie, nemáš, ja som ti nehovoril, čo máš robiť, ja som sa pýtal, čo majú podľa teba robiť tie decká
Nevravel som, že ty niekomu niečo diktuješ ...
Dobre, takže ja som asi nezodpovedný, škoda len, že neviem, prečo a asi sa ani nedozviem
Áno, trpí štát, súhlasím ...
Stále tvrdím, čo predtým, je mimoriadne nelogické, aby bol chalan kriminálnik len preto, že mal sex so svojou o trochu mladšou (do 14) priateľkou ...
Takže svoju sexualitu nepopieraš, pokiaľ ide o moju otázku ...
Čo sa týka situácie teba a mladých ľudí, je dosť odlišná, nemyslíš?
Či nazvala by si to, že budú mať sex so svojím aj dlhodobejším partnerom tak, že sa nevedia vyrovnať so svojimi sexuálnymi poterbami?
Ešte raz, pýtal som sa na sexualitu všeobecne, nie na potreby, to, že tvrdím, že deti by sa nemali umelo tváriť, že u nich sexualita neexistuje, hoci opak je pravdou, neznamená, že zrazu súhlasím s každou formou ukájania sexuálnej potreby, nemyslíš?
Predpoklad je, že niekto v 16 bude lepšie vyvinutý ako ten istý človek v 14 ... Nie však, že je lepšie vyvinutý ako iný človek v 14, to už by nebol najlepší predpoklad ... A napriek tomu aj tí vyvinutejší musia čeliť tomuto, týmto zákonom, tomuto osočovaniu zo strany starších ľudí, neviem prečo ...
Áno, čo keď 3 roky? ... Ako som písal hore, ak je človek pripravený na sex BEZ OHĽADU NA VEK, prečo by mal čeliť tomuto? ...
Čo na tom znamená, že sa mám vyšetriť?
Ja by som povolil sex tomu, kto je na to pripravený ...
Ty sa tu oháňaš číselkami, ktoré v podstate nič neznamenajú, keďže môj predpoklad je ich pripravenosť a tvoj protiargument nepripravenosť mladých
@Tunidlo - Nechránený styk je vecou vkusu a chuti, a nie zodpovednosti. Isteže, zodpovednosť a dôsledky pri prípadnom počatí niesú zanedbateľné, ale, ale tu sa baví o sexe, nie o plodení detí. Takže sex bez ochrany je vlastne ako príliš horúca krupičná kaša. Môžeš z nej mať vredy a nemusíš, a podaktorým to skrátka tak chutí (za horúca ). Už som počul názor, že "sex s kondómom je ako cmúľať cukrík zabalený v obale". A vlastne sa s tým stotožňujem, aj mne to tak viac "chutí". A určite nepoužijem kondóm preto, že by som bol zodpovedný . Na druhú stranu, keĎ sa partneri poznajú (sami seba a aj navzájom), choroby ani počatie nehrozia ani bez ochrany
Podaktorí by si ale mali uvedomiť, že ak krupičná kaša niekoho popáli, je to iba ich chyba a iba oni si za ňu ponesú následky
Kdežto ak sa niečo horšie stane pri nechránenom sexe (pri nezodpovedných ľuďoch ako som spomínal), dôsledky nebudú niesť len oni, ale toho ich spratka, ktorého s veľkou pravdepodobnosťou nebudú vedieť vychovať bude musieť znášať celá spoločnosť ...
Povedať, že to je vecou chuti a nie zodpovednosti je kravina
Inak myslel som styk bez akejkoľvek antikoncepcie, styk bez kondómu s použitím inej antikoncepcie, nie je problémom, samozrejme ...
@drejka tomu hovorim pristup ! A ved ja som to ani nemyslel ako zart
Mno predbezne by som navrhoval ist na to stylom hry Vymyslime si postavy , dame im rozne vlastnosti a potom ich vsunieme do nejakeho prostredia A budeme im vymyslat osudy . (uz som pochopil , ze je lepsie ak sa povaha postavy vymysli skor ako dej , je to potom cele ovela hlbsie a precitenejsie )
Mno zaner si vyber Trebars roman ? A som pripraveny s tym zacat trebars aj zajtra ked vstanem
@tunidlo podakto by si tu mal uvedomit, ze ak sa stane nehoda, nasledky si neponesu len jej aktery, ale aj jej vysledok A porovnavat to s krupicnou kasou no ja neviem aka u vas kultura tam v riti, ale my tu deti nevarime.
Áno, ospravedlňujem sa, že to opakujem dookola, bohužiaľ je to spôsobené tým, že ty tvrdíš, že som sa niekde snažil vyvrátiť, že deti majú veľa práv a málo povinností, čo je samozrejme blbosť
Čo sa týka toho zákona, tak vidím, že naozaj máš pravdu, moja chyba
Čo sa týka toho hneď za tým, super postup povedať, že jedna vec, čo som uviedol bola blbosť a podobne sú aj ostatné
Ak bolo aj niečo iné, čo som povedal blbosť, počúvam
Škoda, že si sa rozhodla s týmto skončiť diskusiu, fakt som bol zvedavý, ako sa teraz postavíš k tej hre s číselkami ...
@tunidlo zmurkaj si kolko chces, necely mesiac dozadu ? som ta nazval prekrucovacom, lebo vsetko co clovek napise otocis proti nemu v uplne inom vyzname, ako to bolo povodne myslene
a dnes o tebe napisal to iste nezavisly clovek , a to si neplet ze som s drejkou kamarat, to dievca ma nezavisle nazory , a kludne si oponujeme ak spolu nesuhlasime, takze ziadne vspiknutie za tym nehladaj
Ak si myslis, ze si inteligentny aj napriek tomu, ze ta bavi nechavat sa zdrbavat, tak si ma kludne v tych forach hladaj a reaguj na kazdu vec co napisem.
Ale mne sa to proste inteligentne nezda, lebo vies v akej ta mam ucte , a odomna nic ine ako zdrbanie ty necakaj.
Ovsem som nekonfliktny clovek a ak das pokoj ja si urcite nezacnem.
Tak si vyber. Mne je to jedno. Dnesok len potvrdil, ze som mal pravdu.
A ja som sa ťa vtedy pýtal, čo som prekrútil a nedozvedel som sa nič ...
Ale že ja som ti jasne ukázal, čo si prekrútil ty, ťa zjavne netankuje, stále s radosťou používaš slovo "prekrucovač" ...
Nech sa páči, len kým je to len také moderné pomenovanie, nemá to pre mňa žiaden význam
Neboj sa, ja za tým spiknutie nehľadám ... (A tu som si skoro ušetril jednu štipľavú poznámku )
Aj toto si môžeš písať koľko chceš, pre mňa za mňa si aj urob billboard s mojim nickom a napíš, že som spôsobil vojnu v Iraku ...
Ja ti k tomu poviem vždy len jedno ...
Nevyhľadávam tvoje príspevky, klameš
Tvoje zdrbanie ma je čisto tvoja vec, vlastne neviem, o čom hovoríš ...
Či to je teraz moja vina, že tu klameš a hovoríš, že prekrúcam a pritom nevieš, čo prekrúcam? ... Nie, to je čisto tvoja vec a rob si toho, koľko sa ti len zaráči
Ak sa ti jedna tematická ironická poznámka zdá ako nedanie pokoja, ok, aj tu ti dám voľnosť vnímať to, ako len chceš ...
V čom si mal pravdu to neviem, nenapíšeš to, asi to ani nezdôvodníš, ale je krásne, ako sa odvoláš na jednu osobu, mysliac si, že ma zaujíma počet osôb, ktoré mi niečo povedia
Nie, nezaujíma, mňa zaujíma logický sled, ako k tomu došli a ten zasa raz nevidím
@135@tunidlo klameš ty, všetci veľmi dobre vieme, že ho sexuálne obťažuješ. neustále! on sa chudák ani najesť nemôže bez toho, aby si ho trochu sexuálne nepoobťažoval.
Zaujimave ze tikalok sa prihlasil na birdz minutu potom, ako sa tunidlo odhlasil.
Ale ci uz je to tvoj dual , kamos,brat alebo noschled, je to docela trapne......
Kazdopadne to, ze prekrucujes je celkom zjavne.
Nieco napisem.
Ty to prekrutis.
Ja to opat uvediem na pravu mieru.
Ty to opat prekrutis.
Ale mozno ti krivdim..... trebars to nie je prekrucovanie. Trebars proste nevies pochopit myslienku toho co citas..... disgrafiou trpi kazdy 20ty clovek a vacsina ludi o tom ani nevie..... odporucam psychiatra
@tikalok neviem o tebe nic..... mozno vies hrat dobre sach, mozno rad citas , mozno hras v kapele, mozno sa dobre ucis mozno sa zle ucis alebo mozno pracujes.......
nemam sajnu aky si
Blbec je povedal by som len kategoria ludi , do ktorej ked si ta raz zaradim, uz z nej nevylezies ......
a to zase môže byť jedno tebe. vieš, ja som ti už minule napísal, čo robiť v prípade, ak máš pocit, že ťa niekto (podľa tvojich slov sexuálne) obťažuje
@tikalok ja si tu len kratim cas medzi procesmi mojej prace, ktoru robim manualne a procesmi , ktore sa robia automaticky..... zatial co ty tu marnis cas, ja v noci zarabam lova
@hluzar ale veď ty predsa o mne nevieš nič.. možno medzitým hrám šach alebo hrám v kapele.. alebo pracujem no a to je asi tak všetko, celkom si uhádol, že rozhovor s tebou je márnenie času.
@tikalok konecne zaver ktory mi vyhovuje, ked uz si taky tunidlov noschled (alebo sam tunidlo) vysvetli mu, ze sa mu neoplati na mna reagovat v diskusiach a zavinacovat moj nick...... je to strata casu, nakolko ja s prekrucacmi odmietam diskutovat na urovni
ty si to uz pochopil, teraz to vysvetli jedmu a vsetci budeme stastni
@hluzar vieš čo, urobím ti radosť a ešte zareagujem, dobre?
takže ak ti už nebudem nič písať, to ti konečne vyhovuje, ale doteraz ti to predsa tiež vyhovovalo, že si si len krátil čas v práci.. zaujímavá snaha vyjsť z toho ako víťaz, ktorý využije posledné slovo na to, aby toho druhého čo najviac dehonestoval
nuž, ja to vidím tak, že ťa celkom bavia takéto diskusie, keďže ma v podstate vedome ešte privolávaš naspäť.. tak nech sa páči
Mňa by veľmi zaujímalo, či ty vlastne vieš, čo znamená odpoveď na otázku "čo som prekrútil"
Lebo ja stále neviem, hoci už som si prečítal o prekrucovači 2000, aj presnú techniku, podľa ktorej opakovane prekrúcam to, čo si uviedol na pravú mieru ...
To bude asi tým, že ako nemám mozgovú kapacitu na to, aby som rozumel tvojím myšlienkam, tak nemám ani dosť schopností vizuálne spozorovať, kde v príspevkoch píšeš, čo som prekrútil, inak to nevidím
Že ma označíš za blbca sa nečudujem, máš paranoju, že ťa sledujem a robím ti zle, ok ...
Ale je zaujímavé, že tak označíč tikaloka po tom, ako napísal jednu ironickú poznámku ... Bohužiaľ to svedčí o tvojom charaktere a bohužiaľ je takto vidieť, že práve tikalokovi, ktorého si nazval blbcom, nesiahaš ani po päty ...
Ale toto už je komentár vlastne trošku mimo diskusie ....
A ešte jedna vec, tikalok má viac rozumu a menej ješitnosti ako ja, preto často nezmyselné debaty končí ...
Ale ja nie, ja v nich tvrdošijne ostávam
Takže ťa vyzývam, ďalej hovor nelogickosti, nepodložené tvrdenia, klamstvá a paranoidné výlevy, bude sranda
Že by som pochopil, že by som nemal radšej reagovať, toho sa bohužiaľ asi nedočkáš
Malé okienko slovenského jazyka pre @hluzar - a: Hovorí sa nohsled - význam toho je, že niekto sleduje tvoje kroky, aby ťa v nich podporoval, prípadne napodobňoval...
Otázka pre hluzara: Čo je to noschled?
Pripomienka pre hluzara: S rozdávaním prívlastkov blbec a jemu podobných si to nabudúce rozmysli, pretože tým iba ukazuješ svoju vlastnú úbohosť minimálne vo vyjadrovaní sa na internete, ktorá však podľa môjho skromného názoru musí byť odniekiaľ reflektovaná.
K téme sa nevyjadrujem, pretože tu uvedené eseje v ťažkej polemike je čítať omnoho zábavnejšie! Vy vždy viete človeka potešiť @tunidlo do toho, miláčik!!
@sarah_whiteflower skoda , prvy krat za celu diskusiu ma nieco zamrzelo, lebo teba mam rad, podla tvojich blogov sudim, ze v niektorych veciach sme si dost podobni
Ja poznam babu ktora mala v 13tich aj analny sex a teraz je z nej ta najinteligentnejsia baba ktoru poznam.
A poznam babu ktora v 12tich vyfajcila svojmu kamaratovi a teraz je z nej strasna kurva (ale ma zatial iba 13, takze to sa moze este spravit)
Vseobecne baby co prisli o panenstvo v 14tich co poznam sa vyvinuli k vcelku inteligentnym babam, takze zavisi asi od danej baby ci to je na skodu alebo nie.
ja si myslim ze je to OK... kludne aj v 12tich... idealne je ze dievca este ani nemusi mat menstruaciu... takze neotehotnie!!! jediny problem vidim v tom, ze je to trestny cin a nechcel by som ist sediet za sex s holkou ktora nevie co robi a ani sa nieje na co pozerat...
inak, na co nieje pripravena 13tka psychicky? na to aby ju niekto vyzliekol, roztiahol nohy a pretiahol?? ja neviem ale to by som zvladol aj v 8mich... pokial do toho ide dobrovolne a vie co to obnasa... nechapem preco by jej v tom mal niekto branit, jej zivot, jej pica
určite to nieje správne.. nemám s tým skúsenosť ale som si istá že ak to urobíš a potom v dospelosti zažiješ nejaký skutočný a krásny plnohodnotný vzťah budeš strašne ľutovať že si o panenstvo prišla ako decko.. panenstvo nieje nepodstatné.. aj keď mám pocit že "dnešná doba" hovorí niečo iné..
@hluzar Ukáž mi JEDNO miesto, kde sa ti snažil @tunidlo zákerne urobiť zle a ja skloním svoju hlavu a priznám najväčšiu osobnú pohanu tohto fóra - totiž, že sme si údajne podobní!
A prosím ťa, nesnaž sa ma tajnými správami poštvať proti mojim kamarátom, je to veľmi úbohé!
@sarah_whiteflower mysli si co chces ucelom ts nebolo postvat ta proti tunidlovi , ale obhajit sameho seba, lebo na tvojej mienke mi (neviem preco, asi to bude charizmou) donedavna celkom zalezalo
vzdy zamrzi, ked sa clovek ukaze v nepravom svetle pred inteligentnym clovekom
Ale nebudem uz ukazovat nic. Vcera som s tunidlom hodil rec a verim ze uz nebudu problemy. Jedine co od neho chcem, je aby mi dal pokoj. Tak snaz uz mi ho da.
Mám 13 Na svoj vek som dosť vyspelá, s tým súhlasí takmer každý z môjho veľkého počtu priateľov. S bábikami sa nehrám, a dúfam, že to ste mysleli obrazne, pretože je trápne sa hrať v 13-tych až 14tych rokoch života s bábikami. Takže to bolo dosť od veci.
Či to je normálne?
Vlastne... na to môže byť viac názorov, či hej, či nie. Každý to berie ináč. A je to každého osobná vec, či je panna/panic, alebo nie, v koľkých o to prišiel, alebo ako o to prišiel.
Myslím si, že keď to chce robiť 13-14 ročný/á, tak musí byť za svoje činy veľmi zodpovedný/á.
Takže podľa mňa to môže robiť, ak je uistený, že sa o tom nikto nedozvie a že baba neotehotnie, ináč to je úplne jeho súkromná vec.
mnoooo.....osobne si myslim ze ak je 14 rocna holka velmi vyspela a chodia spolu aspon rok a neni to taky vztah ze vyzera dobre tak spolu budeme chodit tak budis... ale to je relativne. mno je to sukromna vec a nemyslim ze rodicia na to maju fest vpliv... oni v tej posteli s nimi nebudu....
je to každeeho osobnaa vec kedy chce oto priisť a skýým chce oto priisť....ja maam 16 a prvý kraat to bolo čerstvo po 15ke..............len si treba uvedomiť dosť podstatnee veci či to naozaj chceš a neolutuješ...............................a samozrejme aj dosledky tohoto činu....inak vek nehraa velkuu rolu i ked 13 je dosť maalo podla mna....(aj ja som mohla počkať)
nie je to mormalné. Je to katastrofa a je to smutné, že 13 a 14. dievčata prichádzajú o panenstvo. Panenstvo je dar ženy, ktorá ho darovať mužovi, ktorého miluje a o miluje ju. Aby potom muž vedel, že je prvý ktorý môže ten dar prijať.
pokial viem mna od malikca ucili tomu ze sex je len pre dospelych a vobec sa na to nemozem ani len pozerat v TV nie to este robit... dnesna mladez je hlupa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
157 komentov
ale je to bezne
a to ako ked ti to zakazeme tak to nespravis?
FAKE :/
teda myslim to tak že by som sa nedivila keby sem niekto došiel a trepal že o to došiel v 13,14
ale je to sprostosť! podľa mňa
@6
má pravdu. asi vie prečo ti to hovorí
Nemozeme vinit deti, ze su zvedave a chcu vsetko vyskusat, a s prichodom pberty sme vsetci boli trocha nadrzany (niekto viac niekto menej) , chybu by som hlada v rodicoch, v prostredi v ktorom vyrasta.....
Nenajdete 14 rocne detsko , ktore by nemalo chut ..... ide len o to
- bud ho vychovat k spravnym hodnotam
- alebo ho natolko zamestnat, ze nebude mat cas (co sa ale moc nedoporucuje, lebo ked niekto vyrasta bez kontaktu s ludmi, neskor v zivote mu to chyba)
je to pre vs proti , tym ze das detsku slobodu nieco riskujes, ale zaroven mu davas moznost ucit sa ako to medzi ludmi chodi......
pokial sa detsko sklame v kamosovi, alebo sa stretne s intrigami skor sa proti tomu obrni, ako keby cele dospievanie presedel doma pod lampou, a potom v praci sa tomu uz nevyhne......
je to len chvílkové nadchnutie z možnosti skusiť niečo nové.
A vo vačšine prípadoch sú tieto 13-14ročné naivky opité a časom toho lutujú..
a zvážiť, čo to všetko ovplyvní
ja by som takúto vec v živote nedokázala urobiť, len si skús predstaviť ako by si sa pozrela do očí svojho budúceho manžela a detí? lebo ak s tým začneš už teraz neverím, že to bude len jednorázovka a bude ťa mať každý, kto sa na teba pekne pozrie
podľa môjho názoru je to choré ,síce v dnešnej "modernej" dobe je to už bežné a celkom prirodzené ,ale to je pomýlená logika ..ja som sa ešte v tých spomínaných trinástich rokoch hrala s bábikami a nerozmýšľala som o takomto niečom ...je samozrejme normálne ,keď človek v puberte začne zmýšľať aj o takomto niečom ,ale na všetko je čas ,a najmä na takéto veci ...a ešte jedna vec ...dievča v takomto veku síce možno je fyzicky pripravené na niečo takéto ,ale psychicky určite a ver tomu ,že keby si to spravila ,tak to budeš o pár rokov ,alebo keď si nájdeš manžela ,ľutovať ....
cosi je aj o genetike a hladine hormonov......
ale pokial je dietatu vstepovana od malicka zodpovednost, potom by sa to stat nemalo
podľa mňa veruže nie je....
podla mna su to ludia,ktory moc to detstvo nemali..Velmi skoro dospeliy
ale nie zdravé
je to každého osobná vec, aj keď to je nezákonné
mali by sa ísť hrať ešte s bábikami a nie tu o sexe písať......
@hluzar
Od mala decká do gulagu poslať, aby nestihli sexovať ...
Nieje to normálne ale je škoda, že bežné...
Už ma to fakt nebaví.
Stále, stále.
A vkuse čítať to isté, písať do isté.
Irónia, prišlo mi, že s hluzarom nejako moc riešite, že deti sú málo zamestnané a tak sa môžu dostať k sexu
Ja predsa nevravím, že nešlo o diskusiu, len mi prišlo vtipné vydávať široké možnosti a užšie povinnosti detí za zlo, ktoré u mladých vedie k sexu v skorom veku ...
Veď ten gulag do určitého veku uspokojivého pre sex vyzerá ako ideálne riešenie
K čomu som mal uviesť protiargument?
Že deti nemajú veľa práv a málo povinností? ... Ja to predsa nevyvraciam ...
Ale toto sa mi zdá, akoby si deťom do určitého veku "naordinovala" povinne byť dieťaťom ...
Áno, viem, čo je gulag
Nie, neoháňam sa tým stále, raz som to uviedol a druhý raz som pridal, že by to predsa bolo ideálne riešenie
A mne by to možno prišlo smutné, ak by som o autorke niečo vedel, neviem prečo by mi to malo prísť smutné, keď len viem, že má 14 ...
A neviem prečo by odpoveď mala byť automaticky "nie je to normálne" ...
Zdá sa mi skôr, že by odpoveď mala byť "Je, ale len v pomerne malom počte prípadov, keď je na to naozaj pripravená" ...
Co na to povedat je to profik.....
A kde to vyvraciam?
Keď už sa pýtaš, mne je jedno, aké je tam to číselko
Dosaď si tam pre mňa za mňa aj 5 ...
Takže aj 5 ročné deti by podľa mňa kľudne mohli mať sex, ak sú na to pripravené ... Lenže tu je to naozaj globálne, asi sa žiadna výnimka s nejakou poruchou zrýchleného dospievania nenájde
Ale v 13 či 14 to podľa mňa globálne vôbec nie je a podľa mňa je hlúpe vytyčovať pre všetkých nejakú pomyseľnú hranicu, keď vývin rôznych ľudí môže ísť úplne inou rýchlosťou ...
A toto s tou latkou je iba somarina
Ja nemám nijak posunutú latku, len mám iný názor
A vôbec to nie je o veku, podobne ako ty hovorí prevažná väčšina ľudí, ktorí sú mladší ako ja ...
Vidíš, ty povieš, že x roční nemajú čo riešiť ... Ja poviem, že nepripravení nemajú čo riešiť, vytyčovať všeobecné hranice je podľa mňa dosť zbytočné
Inak, @hluzar písal niečo ako "všetci sme boli nadržaní" ... Teda keď majú mať decká na práci úplne iné veci ako vzťahy, majú sa tváriť, že sa u nich sexualita neprejavila, či?
"Že deti nemajú veľa práv a málo povinností? ... Ja to predsa nevyvraciam ..."
"vravis, ze nevyvracias, ale nesledne hej (smajlík) Ale nevadi.. "
... Stále neviem, kde to vyvraciam ...
Presne tak, obhajujem aj trestný čin a nevadí mi to ...
Zákon pre mňa nie je alfou a omegou, ak je nelogický, tak sa do neho opriem ...
A ak sa dvaja partneri spolu vyspia, pričom dievča má 14, chalan 15 a potom ho niekto udá a on je sa tým v očiach štátu stáva páchateľom znásilnenia, tak to teda nelogické je a to poriadne
No povedz mi niečo o vývoji, čo jasne vylučuje, že 14ročné dievča by mohlo byť pripravené na sex, to som zvedavý ...
A prepáč, ale to, že si rozmýšľala inak, keď si mala 20, to je fakt argument ako Brno ...
Každý človek rozmýšľa inak, keď je mladší a inak, keď je starší, ale aby toto bolo dôvodom povedať "zostarni a potom mi môžeš oponovať" je somarina
Ja som nehovoril nič o šukaní kade sa komu zachce, pokiaľ viem ...
Ale hlavne som nikomu nič nediktoval, ty máš robiť, čo uznáš za vhodné, rovnako tie decká ...
A keď máš vzťah na diaľku a chýba ti sex, nepripadá mi to ako popieranie sexuality ...
Tak mi pripadá, keď by si rada mladým deckám zakazovala vzťahy ...
A ja by som rád vedel, na základe čoho dokážeš povedať také všeobecné tvrdenie ...
A človek v 16 to vie?
A čo keď je jeden v 13 vyspelejší ako druhý v 16?
Taký pojem "človek v XX rokoch" je dosť neobratný a ťažko sa s ním narába, keďže nič také akosi neexistuje ...
a niekedy pred milionmi rokmi, ked nas na zemi bolo 5 a pol a ludstvo sa potrebovalo rychlo rozmnozovat (a myslenim sme boli niekde medzi opicami a ludoopmi) zrejme jebanie tak mladych ludi aj malo hlbsi zmysel.
Ale evolucia pokrocila, spolocnost pokrocila a my sa uz davno nezaradujeme medzi zvierata. Sme vyspelejsi po emocionalnejsej stranke a to sa dost casto bohuzial hada s pozostatkami toho cim sme boli kedysi - primitivy.
Zial situacia momentalne je taka , ze deti treba od malicka viest k uvedomelemu a zodpovednemu zivotu.
A chces vediet dovo ? Pozri sa do nejakej romskej osady, kde si to rozdavaju hlava nehlava.......
Ved by to chapal aj magor.
Presne tak a tí primitívi sexujú, aj keď nechcú mať deti, prípadne aj keď sú inak orientovaní a ich stykom deti nemôžu vzniknúť ...
Aj toto by si zakázal predpokladám, však?
(tiež samozrejme žiadna urážka, iba irónia)
Ale s odstupom casu chapem, co vsetko mi to vzalo.....
Je na dospelych aby mali zodpovednost za vychovu svojich deti, ja necakam ze pubertiaci prestanu byt pubertiakmi, ale treba ich drzat na uzde z dovodov, ktore som napisal jednak ja a jednak drejka. Bodka.
A tym drzanim na uzde nemyslim, zatvarat ich doma a nepustat ich von.
Ale od malicka ich vies k citovej a emocionalnej vyzretosti.
A ak budes narazat (co by si sa urcite chystal) ano ja som sa k tomu nejak zazrakom dopracoval uplne sam a v tomto sa povazujem za vynimku z pravidla.
Prekrucator: Zdravim ta otec. Ako ti mozem pomoct ?
Tunidlo: Opat som nasiel v diskusii, kde je 120 komentarov ten jediny hluzarov a rozhodol som sa, ze ho prekrutim.
Prekrucator: Potvrdzujem. Prenastavujem primerny zdroj energie na mod antihluzar pip pip pip....
Tunidlo: Moment, teraz potrebujem duplikovany mod omicron 6. Zapojila sa do diskusie so mnou aj drejka.
Prekrucator: Nacitavam parametre prosim pockaj........
..... mod omicron 6 antidrejkohluzar v provoze
Tunidlo: Spustit program
Ja niečo prekrúcam? ... Nesúhlasím s niektorými tvojimi názormi, áno ...
Nie je prevda, že vyvraciam, že deti majú veľa práv a málo povinností ...
Čomu na tom nerozumieš?
To, že to nebolo spomenuté ako samostatný fakt neznamená, že tento fakt vyvraciam tým, že s tebou nesúhlasím v niečom inom
Áno, pokiaľ viem, styk s dievčaťom pod zákonom sa berie automaticky ako znásilnenie (pokiaľ je chalan starší, teda už trestnoprávne-zodpovedný, no tu si nie som zrovna istý tou hranicou)
V prípade, že sa náhodou mýlim, čo je tiež teoreticky možné, aj to, že to je trestný čin považujem za nelogické
Sranda je, že ja si nič o vývoji čítať nepotrebujem ...
Lebo hovorím, že deti by mali môcť mať sex, keď sú jednoducho pripravené ...
Zatiaľ čo ty hovoríš, že ho nemôžu mať do určitého veku ... Kedy vraj určite nebudú pripravené ... Lenže žiadna z obecných kníh o vývine ti nedokáže, že u niekoho nebude ten vývin posunutý a podobne
Som proti tomu, aby mali nechránený styk ľudia, ktorí nie sú schopní niesť následky, neviem, čo znamená "byť za nechránený styk"
Ale veď to tak viď, len by si mohla zostať v diskusii o tom, ako to vidíš a nie o tom, koľko máš rokov a skúseností, lebo pôsobí dosť zvláštne, keď týmto ukazuješ, že by si kľudne ukončila diskusiu s tým, že "máš pravdu, lebo si staršia a máš viac skúseností" a nie s tým, že si povedala presvedčivé argumenty na danú tému
Vravel som, že ja nikomu nič nediktujem, lebo si sa ma spýtala niečo v štýle "ja mám vzťah na diaľku, mám teraz ... ?" ... Nie, nemáš, ja som ti nehovoril, čo máš robiť, ja som sa pýtal, čo majú podľa teba robiť tie decká
Nevravel som, že ty niekomu niečo diktuješ ...
Dobre, takže ja som asi nezodpovedný, škoda len, že neviem, prečo a asi sa ani nedozviem
Áno, trpí štát, súhlasím ...
Stále tvrdím, čo predtým, je mimoriadne nelogické, aby bol chalan kriminálnik len preto, že mal sex so svojou o trochu mladšou (do 14) priateľkou ...
Takže svoju sexualitu nepopieraš, pokiaľ ide o moju otázku ...
Čo sa týka situácie teba a mladých ľudí, je dosť odlišná, nemyslíš?
Či nazvala by si to, že budú mať sex so svojím aj dlhodobejším partnerom tak, že sa nevedia vyrovnať so svojimi sexuálnymi poterbami?
Ešte raz, pýtal som sa na sexualitu všeobecne, nie na potreby, to, že tvrdím, že deti by sa nemali umelo tváriť, že u nich sexualita neexistuje, hoci opak je pravdou, neznamená, že zrazu súhlasím s každou formou ukájania sexuálnej potreby, nemyslíš?
Predpoklad je, že niekto v 16 bude lepšie vyvinutý ako ten istý človek v 14 ... Nie však, že je lepšie vyvinutý ako iný človek v 14, to už by nebol najlepší predpoklad ... A napriek tomu aj tí vyvinutejší musia čeliť tomuto, týmto zákonom, tomuto osočovaniu zo strany starších ľudí, neviem prečo ...
Áno, čo keď 3 roky? ... Ako som písal hore, ak je človek pripravený na sex BEZ OHĽADU NA VEK, prečo by mal čeliť tomuto? ...
Čo na tom znamená, že sa mám vyšetriť?
Ja by som povolil sex tomu, kto je na to pripravený ...
Ty sa tu oháňaš číselkami, ktoré v podstate nič neznamenajú, keďže môj predpoklad je ich pripravenosť a tvoj protiargument nepripravenosť mladých
Ty das do nasho diela racionalnu zlozku a svoj prirodzeny sarm.
Ja sa postaram o komedialnu stranku veci + moj prirodzeny sarm.
A ked to dokoncime , najslavnejsie knihy sveta budu vedla toho vyzerat ako skrabanica sexualne neuspokojeneho a psychycky nevyspeleho tunidla
Podaktorí by si ale mali uvedomiť, že ak krupičná kaša niekoho popáli, je to iba ich chyba a iba oni si za ňu ponesú následky
Kdežto ak sa niečo horšie stane pri nechránenom sexe (pri nezodpovedných ľuďoch ako som spomínal), dôsledky nebudú niesť len oni, ale toho ich spratka, ktorého s veľkou pravdepodobnosťou nebudú vedieť vychovať bude musieť znášať celá spoločnosť ...
Povedať, že to je vecou chuti a nie zodpovednosti je kravina
Inak myslel som styk bez akejkoľvek antikoncepcie, styk bez kondómu s použitím inej antikoncepcie, nie je problémom, samozrejme ...
Mno predbezne by som navrhoval ist na to stylom hry Vymyslime si postavy , dame im rozne vlastnosti a potom ich vsunieme do nejakeho prostredia A budeme im vymyslat osudy . (uz som pochopil , ze je lepsie ak sa povaha postavy vymysli skor ako dej , je to potom cele ovela hlbsie a precitenejsie )
Mno zaner si vyber Trebars roman ? A som pripraveny s tym zacat trebars aj zajtra ked vstanem
Proti vedeniu k emocionálnej vyspelosti, pochopiteľne, nemám nič ...
Kľudne povedz, čo som prekrútil, ak v tom náhodou ešte stále nemáš medzery ...
Áno, ospravedlňujem sa, že to opakujem dookola, bohužiaľ je to spôsobené tým, že ty tvrdíš, že som sa niekde snažil vyvrátiť, že deti majú veľa práv a málo povinností, čo je samozrejme blbosť
Čo sa týka toho zákona, tak vidím, že naozaj máš pravdu, moja chyba
Čo sa týka toho hneď za tým, super postup povedať, že jedna vec, čo som uviedol bola blbosť a podobne sú aj ostatné
Ak bolo aj niečo iné, čo som povedal blbosť, počúvam
Škoda, že si sa rozhodla s týmto skončiť diskusiu, fakt som bol zvedavý, ako sa teraz postavíš k tej hre s číselkami ...
Začnem podobne ako ty ...
Podakto by si mal uvedomiť, že nie ja som vytiahol tú krupicovú kašu ako príklad, iba som na to reagoval
a dnes o tebe napisal to iste nezavisly clovek , a to si neplet ze som s drejkou kamarat, to dievca ma nezavisle nazory , a kludne si oponujeme ak spolu nesuhlasime, takze ziadne vspiknutie za tym nehladaj
Ak si myslis, ze si inteligentny aj napriek tomu, ze ta bavi nechavat sa zdrbavat, tak si ma kludne v tych forach hladaj a reaguj na kazdu vec co napisem.
Ale mne sa to proste inteligentne nezda, lebo vies v akej ta mam ucte , a odomna nic ine ako zdrbanie ty necakaj.
Ovsem som nekonfliktny clovek a ak das pokoj ja si urcite nezacnem.
Tak si vyber. Mne je to jedno. Dnesok len potvrdil, ze som mal pravdu.
A ja som sa ťa vtedy pýtal, čo som prekrútil a nedozvedel som sa nič ...
Ale že ja som ti jasne ukázal, čo si prekrútil ty, ťa zjavne netankuje, stále s radosťou používaš slovo "prekrucovač" ...
Nech sa páči, len kým je to len také moderné pomenovanie, nemá to pre mňa žiaden význam
Neboj sa, ja za tým spiknutie nehľadám ... (A tu som si skoro ušetril jednu štipľavú poznámku )
Aj toto si môžeš písať koľko chceš, pre mňa za mňa si aj urob billboard s mojim nickom a napíš, že som spôsobil vojnu v Iraku ...
Ja ti k tomu poviem vždy len jedno ...
Nevyhľadávam tvoje príspevky, klameš
Tvoje zdrbanie ma je čisto tvoja vec, vlastne neviem, o čom hovoríš ...
Či to je teraz moja vina, že tu klameš a hovoríš, že prekrúcam a pritom nevieš, čo prekrúcam? ... Nie, to je čisto tvoja vec a rob si toho, koľko sa ti len zaráči
Ak sa ti jedna tematická ironická poznámka zdá ako nedanie pokoja, ok, aj tu ti dám voľnosť vnímať to, ako len chceš ...
V čom si mal pravdu to neviem, nenapíšeš to, asi to ani nezdôvodníš, ale je krásne, ako sa odvoláš na jednu osobu, mysliac si, že ma zaujíma počet osôb, ktoré mi niečo povedia
Nie, nezaujíma, mňa zaujíma logický sled, ako k tomu došli a ten zasa raz nevidím
Ale ci uz je to tvoj dual , kamos,brat alebo noschled, je to docela trapne......
Kazdopadne to, ze prekrucujes je celkom zjavne.
Nieco napisem.
Ty to prekrutis.
Ja to opat uvediem na pravu mieru.
Ty to opat prekrutis.
Ale mozno ti krivdim..... trebars to nie je prekrucovanie. Trebars proste nevies pochopit myslienku toho co citas..... disgrafiou trpi kazdy 20ty clovek a vacsina ludi o tom ani nevie..... odporucam psychiatra
smola, ja som už @transplantovana podľa nejakého iného mudrca, nestíham byť aj tunidlom
nemam sajnu aky si
Blbec je povedal by som len kategoria ludi , do ktorej ked si ta raz zaradim, uz z nej nevylezies ......
ako sa hovorí, pre blbca každý blbý.
a to zase môže byť jedno tebe. vieš, ja som ti už minule napísal, čo robiť v prípade, ak máš pocit, že ťa niekto (podľa tvojich slov sexuálne) obťažuje
V podstate som tu len aby rec nestala ......
ty si to uz pochopil, teraz to vysvetli jedmu a vsetci budeme stastni
Dobru laska
ale prečo sa to u nás stáva, niekde je chyba?!
filip
takže ak ti už nebudem nič písať, to ti konečne vyhovuje, ale doteraz ti to predsa tiež vyhovovalo, že si si len krátil čas v práci.. zaujímavá snaha vyjsť z toho ako víťaz, ktorý využije posledné slovo na to, aby toho druhého čo najviac dehonestoval
nuž, ja to vidím tak, že ťa celkom bavia takéto diskusie, keďže ma v podstate vedome ešte privolávaš naspäť.. tak nech sa páči
Mňa by veľmi zaujímalo, či ty vlastne vieš, čo znamená odpoveď na otázku "čo som prekrútil"
Lebo ja stále neviem, hoci už som si prečítal o prekrucovači 2000, aj presnú techniku, podľa ktorej opakovane prekrúcam to, čo si uviedol na pravú mieru ...
To bude asi tým, že ako nemám mozgovú kapacitu na to, aby som rozumel tvojím myšlienkam, tak nemám ani dosť schopností vizuálne spozorovať, kde v príspevkoch píšeš, čo som prekrútil, inak to nevidím
Že ma označíš za blbca sa nečudujem, máš paranoju, že ťa sledujem a robím ti zle, ok ...
Ale je zaujímavé, že tak označíč tikaloka po tom, ako napísal jednu ironickú poznámku ... Bohužiaľ to svedčí o tvojom charaktere a bohužiaľ je takto vidieť, že práve tikalokovi, ktorého si nazval blbcom, nesiahaš ani po päty ...
Ale toto už je komentár vlastne trošku mimo diskusie ....
A ešte jedna vec, tikalok má viac rozumu a menej ješitnosti ako ja, preto často nezmyselné debaty končí ...
Ale ja nie, ja v nich tvrdošijne ostávam
Takže ťa vyzývam, ďalej hovor nelogickosti, nepodložené tvrdenia, klamstvá a paranoidné výlevy, bude sranda
Že by som pochopil, že by som nemal radšej reagovať, toho sa bohužiaľ asi nedočkáš
A áno, som @tikalok , len to prosím ťa nespomínaj @sarah_whiteflower , mohla by to brať ťažko
Malé okienko slovenského jazyka pre @hluzar - a: Hovorí sa nohsled - význam toho je, že niekto sleduje tvoje kroky, aby ťa v nich podporoval, prípadne napodobňoval...
Otázka pre hluzara: Čo je to noschled?
Pripomienka pre hluzara: S rozdávaním prívlastkov blbec a jemu podobných si to nabudúce rozmysli, pretože tým iba ukazuješ svoju vlastnú úbohosť minimálne vo vyjadrovaní sa na internete, ktorá však podľa môjho skromného názoru musí byť odniekiaľ reflektovaná.
K téme sa nevyjadrujem, pretože tu uvedené eseje v ťažkej polemike je čítať omnoho zábavnejšie! Vy vždy viete človeka potešiť @tunidlo do toho, miláčik!!
Či to nie tak som mala brať?
a ked sa tebe niekto umyselne a zakerne (cize tak, ze to ini nevidia) snazi urobit zle , nenazves ho blbcom ?
Nie ja si nemusim rozmyslat nic.
A poznam babu ktora v 12tich vyfajcila svojmu kamaratovi a teraz je z nej strasna kurva (ale ma zatial iba 13, takze to sa moze este spravit)
Vseobecne baby co prisli o panenstvo v 14tich co poznam sa vyvinuli k vcelku inteligentnym babam, takze zavisi asi od danej baby ci to je na skodu alebo nie.
A prosím ťa, nesnaž sa ma tajnými správami poštvať proti mojim kamarátom, je to veľmi úbohé!
vzdy zamrzi, ked sa clovek ukaze v nepravom svetle pred inteligentnym clovekom
Ale nebudem uz ukazovat nic. Vcera som s tunidlom hodil rec a verim ze uz nebudu problemy. Jedine co od neho chcem, je aby mi dal pokoj. Tak snaz uz mi ho da.
tak sa maj fajn
V opačnom prípade ale by som počkal minimálne do tých 17 ak už nie 18. V 13 tich som o sexe tak akurát sníval.
Či to je normálne?
Vlastne... na to môže byť viac názorov, či hej, či nie. Každý to berie ináč. A je to každého osobná vec, či je panna/panic, alebo nie, v koľkých o to prišiel, alebo ako o to prišiel.
Myslím si, že keď to chce robiť 13-14 ročný/á, tak musí byť za svoje činy veľmi zodpovedný/á.
Takže podľa mňa to môže robiť, ak je uistený, že sa o tom nikto nedozvie a že baba neotehotnie, ináč to je úplne jeho súkromná vec.
Čiže to je môj názor...