Nemyslím to z hľadiska uplatnenia, titulu a podobne,
skôr z hľadiska, že si "predĺžite" študentský život, párty, socializácia a podobne.
Osobne ma výška nelákala nikdy, ani to nemám za potreby z hľadiska uplatnenia, len sa mi dnes snívalo o vysokoskolškom živote, kt. som nikdy nezažil, tak mi napadlo sa to opýtať do pléna.
kedze neviem vo je worth it tak hlasovat nebudem..
ja som si svoj vysokoskolsky zivot uzil, bol to moj vrchol socializacie a zabavy (a to som asocialny clovek) len je trochu ine ak mate kopec casu a nachadzate sa medzi vam podobnymi ludmi, vtedy sa situacia meni, citite sa prijemne a dokazete si uzit kazdu jednu chvilu..mrzi ma ze to uz skoncilo ale povazujem to za najlepsie obdobie zivota (jedno z najlepsich)
ja neviem, je to ako stredoškolský život až na to, že nevolám mame kedy prídem a kde som... a netuším, aký život bude potom. Ale bohvieako nežúrujem... teda, asi nikdy som neodmietla volanie do krčmy, ale nie je to tak často proste.
Nepredĺžila som si tým mladícke roky, neuznávam ten " študentský život " že sa ožeriem za posledné drobáky a tieto činnosti s tým spojené, ktoré väčšina považuje za ten študentský život.
ja som bol vzdy ambiciozny clovek, ktory nemal potrebu tahat prachy od rodicov na to, aby sa vacsinu casu v tyzdni opil niekde daleko od rodicov, taze v tejto oblasti som si vysokoskolsky zivot neuzil, lebo si myslim, ze je to strata casu....taketo nezavazne opijanie je fajn na strednej, mozno v prvom semestri na vysokej, ale potom uz sa clovek zasina zamyslat na tym, co bude po skonceni skoly? ako sa uplatnim? a podobne otazky....ale na druhej strane socializacii som sa nevyhybal, akurat si nemyslim, ze by som si nasiel na vysokej skole priatelov na cely zivot, proste nemal som stastie na kompatibilny kolektiv, skor to boli kamosi-spoluziaci/kolegovia, ale po skonceni skoly s nimi velmi nie som v kontakte a ani oni so mnou
hej, a s dievcatami mi to vzdy prislo lahsie na strednej nez na vysokej, aj ked na vyske ich spoznas viac....na vyske su lahsie vacsinou panny, ktore sa tesia, ze konecne pridu o panenstvo, ale tie velmi pekne ani nie su, takze takyto odviazany studentsky zivot sex, drogy a rock´n´roll s peknymi zenskymi ako v usa filmoch na vysokej necakaj
Tak z hľadiska uplatnenia, titulu a podobne som to nemyslel nikdy taktiež - neštudoval som kvôli nejakému titulu alebo perspektíve do budúcnosti, ale kvôli štúdiu samotnému - a z hľadiska takého toho "študentského života" som mal vlastne veľmi komornú skúsenosť, keďže som mal len jednu spolužiačku / colleague-in-studies či ako ju nazvať. Nehovoriac o mojom asociálnom nastavení (ktoré nevnímam ako nejakú zlú vlastnosť). Neľutujem tú skúsenosť a myslím, že to za to stálo, aj keď som tesne pred "titulovaním" opustil štúdium a niektorí blízki majú tendenciu mi to vytýkať, akoby som im to dostatočne neobhájil plejádou dôvodov, prečo sa to vyvinulo tak, ako sa to vyvinulo... No degrees, no masters
ak by som bol teraz na vyske s mojim terajsim mindsetom, vedomostami a skusenostami (a mozno s dalsim clovekom, ktory by mi bol podobny), verim, ze by to bolo uzasne a neopakovatelne obdobie.
jasne ze je worth it, ja len lutujem ze som si ho viac neuzila - myslim tym nebrat vsetko tak vazne ako som to brala a lepsie vyuzit ten ponukany cas aj na pracu aj na zabavu.
akukolvek socialuzaciu alebo party mam, tak mimo ludi zo skoly...
akozee chodievala som kedysi aj na mlyny pit a tak... ale vsak chlastacky boli aj na strednej a ked poznas nejakych vysokoskolakov tak to mozes zazit aj tak
Myslím si, že človek sa i tak koniec koncov najlepšie naučí z praxe (teda ok, čo sa humanitných vied týka). Vidím to i teraz na písaní bakalárskej práce, že pracujem zo skúsenosťami z práce. Vysoká mi skôr upevňuje vzťah k povinnostiam, pracovným návykom, hospodáreniu s časom, atď + ale jasné, aj tie teoretické vedomosti fachčia, celkovo by mi asi bez VŠ zmäkol načisto mozog a zlenivela by som. A milujem sociálny život aj ten "vysokoškolský párty život", preto chcem byť študentom čo najdlhšie, pracovať i tak budem celý život. A navyše, na vrchole svojich kognitívnyh síl, chcem nasávať teoretické vedomosti ako špongia, potom to s učením (sa) pôjde čoraz ťažšie a ťažšie
ja to neberiem ako "predlzenie studentskho zivtoa" ale ako nejaku dalsiu etapu. hej zabavam sa s kamaratmi niekedy, ale tiez je to pre mna cas hladania toho co vlastne chcem, skusania roznych praci, spoznavania sa, pracovania na mojich schopnstiahc a tak, cize samozrejme mimo prioritne vedomosti su tieto veci pre mna tiez velmi podstatne
btw fakt neviem prečo tu mnoho ludi odkazuje na studentksy zivot len v ramci extenzivneho chlastania lacneho pofiderneho alkoholu. jasne, su ludia, ktori 5 a viac rokov robia len to, ale potom je dost ludi, ktori ten cas vyuzivaju aj inac. takze nic neni cierno-biele
tak mne sa toto obdobie zivota paci,mam cas aj studovat aj brigadovat,kopu moznosti, mozem si cas zariadit ako chcem,mam cas aj byt s kamosmi a s priatelom,ale ja zas nie som moc ten part typ,takze asi mozno nie som vhodna do tejto ankety,lebo mozno to bolo myslene tak,ze takyto zivot ale urcite to je worth it.
jednoznačne to stojí za to, riadne som si užila hlavne prvák, aj je to úplne iná komunita ľudí, je to skvelé treba si užívať každú chvíľku, čo sa dá, no zároveň mať isté hranice, aby človek nepremrhal čas určený na niečo zásadné - výška je najlepší trenažér na zmenežovanie si vlastného času a života podľa vlastných priorít... jedno je, čo ale neuznávam, a to keď sa niekto prihlási na výšku prakticky len kvôli tomu, aby si ešte predĺžil mladosť, mohol vyciciavať rodičov, a nedá svetu nič užitočnejšie ako ogrcané balkóny na intráku (to je ešte ten lepší prípad), takí paštudenti tam nemajú čo hľadať, potom generalizovaný profil priemerného vysokoškoláka vyzerá tak, ako vyzerá
Kazdy ma taky VS zivot, ako si zariadi.
Ja som vacsinu VS venovala mimo skoly vareniu, upratovaniu a gazdinkovaniu, netrpela som chudobou, nemam trojdnove okna bez spomienok, neprespavala som v kumbaloch na metly pokryta cudzimi zvratkami ani nic. (No hate, ja som tiez vela popila a porobila kokotiny, ale to nie je relevantne k mojmu statusu studenta).
Mám skúsenosti s vysokou školou.. Ten "študentský život" to nie je nič zaujímavé... Nepredstavujte si to ako to vidíte v amerických filmoch... možno niekto to tak má, ale ak ste človek, ktorý nie je dotovaný rodičmi tak musíte pracovať a učiť sa na skúšky a toto všetko z vás iba vyciciava energiu do života, takže nejaké párty a podobne na to môžte zabudnúť, budete radi ak si vôbec odpočiniete...
Ja sa uz neviem dočkať, kedy dostudujem . Zle znášam stresy. Mne bolo najlepšie v práci ,ktorá ma bavila, ked som este na výšku nechodila. Nechcem veriť tomu, ze su to moje najlepšie roky. Ked su TOTO moje najlepšie roky, tak ma zabite prosím.
je to každého vec, či na výšku ide alebo nie, pre mňa osobne bol najlepší 1.ročník, ten som si užil, potom už sa kvôli náročnosti prihlásili hlavne povinnosti
Akoze, niezeby som bola kazdy den ozrata do nemoty, vlastne celkovo som partyovala dost malo oproti ostatnym, ale na moje pomery je to aj tak dost a som rada ze som vdaka vs zazila veci co by som inak nikdy nezazila hlavne prve rocniky boli strasne fajn ohladne vysky, potom som sa uz zacala nejako distancovat od spoluziakov a riesit si svoje, ako to ja uz zvyknem.
A pre mňa je to to isté ako na strednej, možno že nemáš možné skúšanie a písmoky každý deň... ale inak to je len ešte dlhšie cestovanie a státie v zápchach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
skôr z hľadiska, že si "predĺžite" študentský život, párty, socializácia a podobne.
Osobne ma výška nelákala nikdy, ani to nemám za potreby z hľadiska uplatnenia, len sa mi dnes snívalo o vysokoskolškom živote, kt. som nikdy nezažil, tak mi napadlo sa to opýtať do pléna.
ja som si svoj vysokoskolsky zivot uzil, bol to moj vrchol socializacie a zabavy (a to som asocialny clovek) len je trochu ine ak mate kopec casu a nachadzate sa medzi vam podobnymi ludmi, vtedy sa situacia meni, citite sa prijemne a dokazete si uzit kazdu jednu chvilu..mrzi ma ze to uz skoncilo ale povazujem to za najlepsie obdobie zivota (jedno z najlepsich)
hej, a s dievcatami mi to vzdy prislo lahsie na strednej nez na vysokej, aj ked na vyske ich spoznas viac....na vyske su lahsie vacsinou panny, ktore sa tesia, ze konecne pridu o panenstvo, ale tie velmi pekne ani nie su, takze takyto odviazany studentsky zivot sex, drogy a rock´n´roll s peknymi zenskymi ako v usa filmoch na vysokej necakaj
akozee chodievala som kedysi aj na mlyny pit a tak... ale vsak chlastacky boli aj na strednej a ked poznas nejakych vysokoskolakov tak to mozes zazit aj tak
Ja som vacsinu VS venovala mimo skoly vareniu, upratovaniu a gazdinkovaniu, netrpela som chudobou, nemam trojdnove okna bez spomienok, neprespavala som v kumbaloch na metly pokryta cudzimi zvratkami ani nic. (No hate, ja som tiez vela popila a porobila kokotiny, ale to nie je relevantne k mojmu statusu studenta).
Bolo to super, tie party a chlastanie mi veľmi chýbajú. Spoznal som veľa super ľudí, mám kopu super spomienok.
Teraz už to nie je také
ale záležalo to od mnohých rôznych okolností, nie iba školy, odboru, mesta...