mam takeho jedneho spoluziaka co je vzdy takyto galantny a strasne sa mi to paci a je to mile a pekne ked ma vsetko len cely den sere a potom ma on cojaviem pusti vonku z triedy prvu
Očividne je dobre vychovaný (ak to, samozrejme, nevyužíva len ako prostriedok na ohúrenie). Nikdy som nebola zvyknutá na to, že by mi muž otváral dvere, prípadne pomáhal niečo odniesť. Možno aj preto som bola dosť prekvapená, keď som sa toho dočkala od priateľa - a nebol to prostriedok na ohúrenie alebo zamachrovanie, práve naopak, drží ho to stále A ja si zvykám, že nie som na všetko sama...
Prečo by to malo byť staromódne? Je to super. Mne osobne stačí, keď ja vchádzam/vychádzam a oproti mne ide nejaký chlap, ktorý buď vychádza/vchádza a pustí ma prvú
môj priateľ mi vždy otvorí dvere, ešte aj na aute ale to že chalan otvorí dvere dievčaťu z neho ešte gentlemana nerobí, si myslím. v každom prípade, je to pekné a každú babu to poteší, snáď sa dá povedať, že je to aj slušnosť
Nie je to staromódne, je to očarujúce. Oveľa viac to zapôsobí, ako keď sa nejaký strčí pred ženu a tlačí sa niekam. Prípadne do nej ešte aj drgne, alebo má hlúpe poznámky.
Napríklad dnes, keď som vchádzala do obchodu, tak on už bol za dverami a išla som oproti, tak cúvol, otvoril dvere a povedal "páči sa". Na takého človeka sa nedá neusmiať, aj keď mám najhorší deň na svete.
podla mňa by to mala byť samozrejmosť..neni na tom nič staromodne...aj dnes som tak otvoril dvere jednej slečne a pustil ju, poďakovala, usmiali sme sa a šli dalej
Konkrétne púšťanie do dverí veľmi neoceňujem, lebo má takú skúsenosť, že pred dvere by dorazil prvý on, ale spomalí, pustí ma, chvíľu tam stepujeme ako tĺci, potom ja teda idem prvá a obchádzam ešte aj tie dvere oblúkom, lebo som prišla z horšej strany, ako on, takže celé by to bolo oveľa jednoduchšie, keby on trochu pridal do kroku a vošiel tesne predo mnou. Ale nie je to staromódne.
@flussica no tom som počula, ale len o prípade, že žena ide niekam s mužom, ktorého pozná, ktorý jej vlastne robí doprovod, že vtedy do miestnosti ide ako prvý on, aby skontroloval neznámy priestor
autobusy prisli naraz na zastavkua k dalsiemu trebalo dobehnut a tipek jak vybehol z busu a robehol sa do dalsieho ta isiel jak tank a taky brutalny hit dal zene s ramenom do tela ze ju odhodilo na kamosku no brutus :/
ja zrejme trpím akousi poruchou - nutkaním otvárať dvere snáď hockomu, s kým momentálne idem..a väčšinou mi za to všetci nadávajú (hlavne baby ), vraj je to divné...tak nech si trhnú
Staromódne to nie je, nie je to ale ani samozrejmosť. Neočakávam to od chalanov, no zapôsobia tým na mňa. Príde mi neskutočne príťažlivé, keď má niekto gentlemanské spôsoby Ale zas keď niekam vchádzam alebo vychádzam a vidím, že za mnou ide nejaký chalan, nerobí mi problém podržať mu otvorené dvere...
mne pride prirodzene ze ked som prva pri dverach podrzim ich pre toho druheho, niekto ich otvorit musi a nebudem sa mu strkat do cesty rovnako aj opacne
škoda že dneska už asi gentlemani zanikli aspoň mne sa zdá niekedy to bolo lepšie, ja by som to rada uvítala, ale u nás je to skor tak, že sa chlapci tlačia kto bude v dverách prvý a drgajú dievčatá
@stexie - je staromódne (a trápne) riešiť čo je a nie je staromódne, čo je a nie je "správne ženské" alebo "správne mužské" a podobne. ak sa ti to páči, tak sa ti to páči. ak ťa to uráža, tak ťa to uráža. ak to chlap robí rád, tak to robí rád. ak je to podľa neho zbytočnosť, tak je to podľa neho zbytočnosť. staromódnosť alebo čo vôbec nezasahuje, a nemá dôvod zasahovať do toho ako sa k tomu, alebo k čomukoľvek, staviaš.
ja som raz sla z prijmaciek sama ku hostitelovi z vela vecami a ked som dosla k nemu, tak na mna bol dost nasraty ze som sla sama a nenechala ho vyzdvihnut ma a pomoct mi s vecami
nie, že by sa mi to často stávalo, ale keď sa stane, tak to ozaj poteší
(ale so spolužiačkami si vzájomne otvárame a pridŕžame dvere bežne... len potom si od každej, čo prejde, vždy pýtame euro... ešte nikdy žiadna nikomu nezaplatila :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
mam takeho jedneho spoluziaka co je vzdy takyto galantny a strasne sa mi to paci a je to mile a pekne ked ma vsetko len cely den sere a potom ma on cojaviem pusti vonku z triedy prvu
je to super
Milé aj slušné
Napríklad dnes, keď som vchádzala do obchodu, tak on už bol za dverami a išla som oproti, tak cúvol, otvoril dvere a povedal "páči sa". Na takého človeka sa nedá neusmiať, aj keď mám najhorší deň na svete.
Je to samozrejmost...
ja som raz sla z prijmaciek sama ku hostitelovi z vela vecami a ked som dosla k nemu, tak na mna bol dost nasraty ze som sla sama a nenechala ho vyzdvihnut ma a pomoct mi s vecami
ze @midnight ?
(ale so spolužiačkami si vzájomne otvárame a pridŕžame dvere bežne... len potom si od každej, čo prejde, vždy pýtame euro... ešte nikdy žiadna nikomu nezaplatila :/
@antifunebracka good point
ie je to staromódne je to strašne vrrrrrrr
aj ked ... nie vzdy je to tak
chuligaan?
(ale ja viem, patria do kuchyne, ale psst)