Nič nie je náhoda. Vojna sa už začala dávno,ale inak ako sme zvyknutí.. sú tu rôzne choroby,AIDS,lieky..potraviny. Veď ani nevieme čo jeme,v správach a časopisoch sú sračky len aby sme boli ako ovce bez vlastného názoru. Dávajú nám 'slobodu',ale zároveň môžme niečo zmeniť? Nie. Pár ludí tu vládne svetu,pár velkých firiem podla ktorých sa hýbe trh a iné veci a my sme len dáke panáčiky v tom celom..
a správna odpoveď ti tam chýba: elita ju nevytvorila ABY zbohatla, elita ju vytvorila neúmyselne svojim mámvpičizmom ako vedľajší efekt procesu na ktorom zbohatla
@midnight citujem: "elita ju nevytvorila ABY zbohatla, elita ju vytvorila neúmyselne svojim mámvpičizmom ako vedľajší efekt procesu na ktorom zbohatla"
Ja by som ťa opravil takto: Elita ju vytvorila zámerne, skryla to za mámvpičizmus. Vyvolala ju, aby u ľudí vzbudila strach a aby mohla takto lepšie ovečky hnať kam ona chce, a aby zarobila na pôžičkách -tlačení peňazí z ničoho, ktoré nás majú "zachrániť z krízy" - pričom krízu len predĺžujú, miesto aby ju akútne riešili.
@chanteuse máš pravdu - západ má krízu teraz, rozvojové krajiny už možno tisícky rokov.
A vpodstate žijeme celkom v kľudnom období, nato, že sme v Európe. Už od 2. svetovej vojny tu nebola vojna, zatiaľčo minulé storočia na to boli oveľa bohatšie.
Síce mám pocit, že sa k nejakej občianskej v EU schyľuje.
no.....z poznatkov z ekonómie mne teda vyplýva, že kríza tu vždy bola, je aj bude, ale nespôsobili ju Ilumináti ani žiadne iné zvieratká......skrátka, kríza je súčasťou ekonmického vývoja, ktorá musí nastať aby sa zbavila tých najslabších článkov.....akurát teraz ju politici nenechali spraviť svoju robotu, a tak sa musela vrátiť.......
Ako hovori @fluptak kriza je prirodzena a kedze stat zasahuje do autonomneho trhu kedy sa mu zachce, tak aj nevyhnutna, aby sa ocistila od bordelu, ktory sa tam vdaka monopolu statu dostal... Samozrejme za vzniknutu situaciu mozu staty v spolupraci s korporaciami, z coho mi vypliva, ze nebyt statnych zasahov do trhu, tak ziadna kriza ani nie je, pretoze prave stat je ten, kto zvyhodnuje tieto korporacie na ukor verejnych zdrojov
Uzernik - vazeny podnikatel pride na to ze uz nema 5nasobny zisk, ale len 3nasobny a to je cela kriza. A kedze ten zisk chce naspat tak hlada sposob. Samozrejme ze tu krizu citi aj chudoba.
Je vcelku vesele, ze co sa starsie generacie za socializmu ucili na skolach, to teraz spolu s potomkami prezivaju nazivo. Ludia su nepoucitelny, neberu si ponaucenie z historie. A preto sa historia nie len stale pise ale aj stale opakuje.
@asceticjunkie - zaujímavý článok, a celá stránka.. pozriem
@method výborné video, videl som už skôr... asi sa ho oplatí ešte raz pozrieť
Viete čo je obrovský problém? - ÚROK! Úrok bol zakázaný v Starom zákone (židia nemohli požičiavať medzi sebou za úrok, bralo sa to ako úžera), moslimovia a moslimské banky majú dodnes(!) zakázané požičiavať za úrok. Odpor k úrokom mal aj pápež Inocent III. a preto ho zakázal na 2. lateránskom koncile - 1139.
Zaujímavé je, že dnešná Cirkev už nemá odpor k úrokom (akoby ju nejak osvietilo, ale negatívnym zmyslom). Niekde som čítal, že Cirkevné finančné operácie sa dostali pod správu Rothscildovcov roku 1823 - nevie niekto o tom niečo?
Ináč všetkým, čo sa zaujímate o podobné veci, odporúčam počúvať internetové rádio SLOBODNÝ VYSIELAČ - nový projekt, ktorý bol spustený 14.1.2013, a ako jediné médium na Slovensku dáva široký priestor verejnosti - vyjadriť sa na hocičo "doslova".
Na niektoré subjekty dopadlo prežívanie "nad pomery" a na dlh (ktorý systém umožňoval) a položilo ich to. A tým pádom sa zhoršila ekonomická situácia všetkých, keďže ekonomiky sú prepojené.
A namiesto toho, aby sme jej dali voľný priebeh, aby sa trh vyčistil, sme mnoho týchto subjektov "zachraňovali" a robili opatrenia na zmiernenie dopadov. Takže dopady sú menšie, ale trvajú dlho. A ešte potrvajú. A nieje isté, či sa aj tak kríza neprejaví ešte horšie, ako mohla pred opatreniami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
» www.birdz.sk/diskusie/kto-su...
a to video o ktorom hovorím je toto:
a správna odpoveď ti tam chýba: elita ju nevytvorila ABY zbohatla, elita ju vytvorila neúmyselne svojim mámvpičizmom ako vedľajší efekt procesu na ktorom zbohatla
ale konšpirácie prosím použite ako análny čípok
Ja by som ťa opravil takto: Elita ju vytvorila zámerne, skryla to za mámvpičizmus. Vyvolala ju, aby u ľudí vzbudila strach a aby mohla takto lepšie ovečky hnať kam ona chce, a aby zarobila na pôžičkách -tlačení peňazí z ničoho, ktoré nás majú "zachrániť z krízy" - pričom krízu len predĺžujú, miesto aby ju akútne riešili.
Riešiť ako? Nastoliť zlatý štandard.
A vpodstate žijeme celkom v kľudnom období, nato, že sme v Európe. Už od 2. svetovej vojny tu nebola vojna, zatiaľčo minulé storočia na to boli oveľa bohatšie.
Síce mám pocit, že sa k nejakej občianskej v EU schyľuje.
V tejto knihe je to pekne popísané:
» www.grada.cz/vsechno-je-jina...
a v tomto článku je preklad » www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta...
to nesúvisí ?
@asceticjunkie - zaujímavý článok, a celá stránka.. pozriem
@method výborné video, videl som už skôr... asi sa ho oplatí ešte raz pozrieť
Viete čo je obrovský problém? - ÚROK! Úrok bol zakázaný v Starom zákone (židia nemohli požičiavať medzi sebou za úrok, bralo sa to ako úžera), moslimovia a moslimské banky majú dodnes(!) zakázané požičiavať za úrok. Odpor k úrokom mal aj pápež Inocent III. a preto ho zakázal na 2. lateránskom koncile - 1139.
Zaujímavé je, že dnešná Cirkev už nemá odpor k úrokom (akoby ju nejak osvietilo, ale negatívnym zmyslom). Niekde som čítal, že Cirkevné finančné operácie sa dostali pod správu Rothscildovcov roku 1823 - nevie niekto o tom niečo?
Ináč všetkým, čo sa zaujímate o podobné veci, odporúčam počúvať internetové rádio SLOBODNÝ VYSIELAČ - nový projekt, ktorý bol spustený 14.1.2013, a ako jediné médium na Slovensku dáva široký priestor verejnosti - vyjadriť sa na hocičo "doslova".
Stránka je tuna: » www.slobodnyvysielac.sk/...
LIVE Stream: » stream.slobodnyvysielac.sk:8000/stream...
FB: » www.facebook.com/SlobodnyVysiela...
Najlepšie relácie (podľa mňa) dávajú od 17 do polnoci. O 21. hodine začína Informačná vojna -to sa oplatí počúvať!
Nezabudnite ten projekt podporiť finančne - žije len z darov poslucháčov.
A MLČANIE na Vive počúvate? Perfektná ďalšia vec:
Podcasty: » www.radioviva.sk/vysielanie/rubr...
FB: » www.facebook.com/MlcanieVIVA?ref...
a dobrý clanok o Rotschildovcoch je tu » www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta...
Na niektoré subjekty dopadlo prežívanie "nad pomery" a na dlh (ktorý systém umožňoval) a položilo ich to. A tým pádom sa zhoršila ekonomická situácia všetkých, keďže ekonomiky sú prepojené.
A namiesto toho, aby sme jej dali voľný priebeh, aby sa trh vyčistil, sme mnoho týchto subjektov "zachraňovali" a robili opatrenia na zmiernenie dopadov. Takže dopady sú menšie, ale trvajú dlho. A ešte potrvajú. A nieje isté, či sa aj tak kríza neprejaví ešte horšie, ako mohla pred opatreniami.