Hlavné je, či to dokážeš študovať a myslíš si, že by ťa to dokázalo celý život baviť. Nechoď študovať niečo, čo ťa nebaví. A na uplatnenie zase tak príliš úplne nehľaď. Šikovní ľudia sa uplatnia, aj keď možno nie úplne presne v tom odbore, ktorý študujú. Okrem toho, situácia na celom svete sa teraz mení takým raketovým tempom, že podľa mňa všetky žvásty o tom, čo je a čo nie je dobré študovať by sme mohli vypustiť (aspoň sčasti) komínom a nezväzovať si takto ruky od toho, čo by nás mohlo baviť.
nie!akuratja som volakedy rozmyslal nad alternativou,a napadlo ma,ze racej nie.kopu ludi to studuje,a banky prepustaju,a zamestnavaju stale new ludi,ktoych po mesiaci vyhodia.minule som to cital akurat.ale celkom pekna volba...
@spomienky7 alebo skor tí ludia odchadzaju sami banky len tak pre nic za nic neprepustaju. Ano, ked bola kriza hej. Nie je zrovna lahke zohnat stabilnych a kvalifikovanych ludi do banky. Vacsinou migruju a chodia z banky do banky a pod. Alebo cez trainee programy.
@6 skoda,ze nevem,kde bol ten clanok,ale bolo tam prave pisane,ze do banky najlahsie obsadzuju ludi no po cas eich prepustia.ale myslim,ze je zaujimave bankovnictvo studovat...
Nie je tam dobré uplatnenie ale často sa stáva že aj so školou kde je nedostatok pracovnej sily to končí zle. Ale stále máš lepšie bankovníctvo ako nejakú sociológiu, politológiu, kulturológiu a podobné nezmysly.
Ak Ta zaujimaju financie a bankovnictvo, skus sa mrknut aj na Ekonomicku a financnu matematiku na FMFI UK. Ale kazdopadne sa priklanam k nazoru viacerych, co tu pisali, chod studovat to, co Ta bavi. Ak Ta to bude bavit nadalej, uplatnenie najdes.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov