Caute, viem ze to bude asi poriadny trapas ale je mozne aby som bola tehotna aj ked sme pouzili kondom? Lebo uz mi 2 tyzdne meskaju kramy a nwm co mam robit. ved ten kondom nebol ani prasknuty ani nijako poskodeny... a uz mam aj stres a som uz asi aj p
mne sa stalo, ze kondom dokonca cca 6 krat praskol (skryta antireklama:nekupujte durexy) a menstruaciua mi meskava bezne od uplneho zaciatku cyklu a nebola som tehotna, u teba su sance nulove...
Pokiaľ nevieš že žiadna antikoncepcia nemá 100% účinnosť a že pri podozrení z tehotenstva je najlepšie spraviť si test, skús sa zamyslieť či si vôbec pripravená na sex.
@bababa66 mne praskol zase len durex ale take pepino nikdy a ostatne znacky, ktore maju neviem preco nalepku "smjed", praveze su vyrobene v nemecku ale durex je thajsky ci odkial
co tak spravit si test? ano je to mozne, "niekto" sa snazil byt vtipny a narazal na mna s tymi dierkami, ale skutocne ziadny material nie je dokonaly, ani latex, keby bol, tak by predsa kazdy sexoval s kondomom, lebo by mal 100% uspesnost
samozrejme nikto nehovori, ze mas vzdy uzit tabletku po, ale sex je zodpovednost, mlade baby si to neuvedomuju (ja som tiez taka bola, tak sa nejdem tvarit ako mudrost sveta)... bohuzial, treba s tym ratat, ze sa to moze stat
@kitty7 ved ale z chemickeho hladiska - kazde jadro atomu ma okolo seba nejaky volny priestor, ziaden material z tohoto hladiska nie je uplne vyplneny. ale rovnako, ako tieto materialy, aj voda ma nejaku strukturu a nepretecie cez vsetko. plus, spermie maju hustejsiu strukturu ako voda. mozno ma kondom teoreticky miniaturne dierky, ako kazdy iny material, ale to neznamena, ze je voda cez neho schopna pretiect. nie je.
@hoperpohroma pre spermie by velkost takychto "dierok" postacujuca nebola, preto hovorim o materiale, nie o latke ako takej... navyse molekuly vody pri sebe drzia aj vodikove mostiky, svoje spravi aj viskozita, neriesila by som teda hustotu ako cinitel, pre ktory nejaka latka latexom neprejde.
ono hocijaky (pevny) material, ktory sa navonok tvari uplne hladko je pri priblizeni clenity, ani latex nie je jednoducho dokonale pravidelny a to nielen na molekularnej urovni... dnes uz je kontrola kvality prisnejsia a kondomy kvalitnejsie ako napr. pred 20 rokmi, cize je vysoko pravdepodobne, ze one dnes predavane kondomy nemaju dostatocne velke pory na to, aby nimi presla spermia, ale to neznamena, ze sa "nemoze" stat, ze sa takyto nazvem to chybny kondom nedostane do obehu.
@h8u to je pravda, ale myslim si, ze ta uspesnost by presvedcila dost ludi. uz je rok 2014, dnes sa fakt vyrabaju take prijemne a pohodlne kondomy, ze poriadne ani nevies, ze daky mas. aj ked tie lacnejsie su samozrejme stale ako rukavice co pribaluju k farbam na vlasy...
@36 tu by som sa holky zastala,ono sa dobre smeje ked si chlap a tento priamy tehotensky strach si nikdy nezazil.
to s bruchom nie je taka hlupost,zaciatok tehotenstva ma x roznych priznakov, a patri medzi ne aj nafuknute brucho,samozrejme ze to neni kvoli polmetrovemu dietatu vnutri, ale kvoli traviacej sustave,ktora je tym tehotenstvom a hormonmi tiez ovplyvnena., proste cele telo prechadza zmenami, takze jasne ze sa baby prehnane pozoruju, ked su v strese.
nemyslim ze to zakladatelka myslela tak ze v siestom tyzdni tehotenstva vidi velke tehotenske brucho..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ono ťa to prejde
...ale inak minimálna pravdepodobnosť. + @10.
samozrejme nikto nehovori, ze mas vzdy uzit tabletku po, ale sex je zodpovednost, mlade baby si to neuvedomuju (ja som tiez taka bola, tak sa nejdem tvarit ako mudrost sveta)... bohuzial, treba s tym ratat, ze sa to moze stat
ono hocijaky (pevny) material, ktory sa navonok tvari uplne hladko je pri priblizeni clenity, ani latex nie je jednoducho dokonale pravidelny a to nielen na molekularnej urovni... dnes uz je kontrola kvality prisnejsia a kondomy kvalitnejsie ako napr. pred 20 rokmi, cize je vysoko pravdepodobne, ze one dnes predavane kondomy nemaju dostatocne velke pory na to, aby nimi presla spermia, ale to neznamena, ze sa "nemoze" stat, ze sa takyto nazvem to chybny kondom nedostane do obehu.
Chod do lekarne a kup si tehotensky test. Tych desat sekund hanby ta nezabije a ta lekarnicka ma uplne v pici co si kupujes, maximalne ti tak poradi
p.s.mala by si si spravit test ale to uz ti radili v komente @1 alebo si pockaj 9 mesiacov co s teba vylezie
to s bruchom nie je taka hlupost,zaciatok tehotenstva ma x roznych priznakov, a patri medzi ne aj nafuknute brucho,samozrejme ze to neni kvoli polmetrovemu dietatu vnutri, ale kvoli traviacej sustave,ktora je tym tehotenstvom a hormonmi tiez ovplyvnena., proste cele telo prechadza zmenami, takze jasne ze sa baby prehnane pozoruju, ked su v strese.
nemyslim ze to zakladatelka myslela tak ze v siestom tyzdni tehotenstva vidi velke tehotenske brucho..