Ktosi v komentároch priamo pod článkom vyjadril môj názor, keď tam napísal, že nie je vyslovene zlá, len je dosť priemerná. Človek si ju prečíta a hneď na ňu aj zabudnea.
oničom. žiadny príbehový oblúk, žiadna pointa, nič čo by vyjadrovala.
jediné čo explicitne má je atmosféra (nerealisticky) idealistickej harmónie, a tá sa dá vyjadriť buď efektívnejšie ( == v kratšej forme), alebo zaujímavejšie ( == v diele ktoré okrem nej bude mať aj pointu).
Keďže ide o poviedku, ktorá vyhrala pomerne veľkú súťaž, tak ako človek sem-tam píšuci, vážne som sa snažil niečo si z nej vziať. Ale nepodarilo sa. Čo môže byť pokojne chyba u mňa, ale zároveň je tu druhá vec, a to že ani samotný príbeh ma nijako nezaujal (len jedna jediná drobnosť mi ostala v pamäti).
Z veľkej časti to vnímam ako znôžku nezaujímavých a nesúvisiacich viet (chcel som pôvodne miesto "viet" použiť "informácií", lenže to je v tomto prípade skrátka prisilný výraz).
Vcelku som sa cítil, akoby som čítal čísi denníček, ktorý si autor vedie len tak pre seba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ale dobrú si rozhodne predstavujem inak
jediné čo explicitne má je atmosféra (nerealisticky) idealistickej harmónie, a tá sa dá vyjadriť buď efektívnejšie ( == v kratšej forme), alebo zaujímavejšie ( == v diele ktoré okrem nej bude mať aj pointu).
nemám tušenia prečo to vyhralo čokoľvek.
Ale teda jasné, tieto hodnotenia sú desne subjektívne, ale nechcela by som byť v hlave tých, ktorých toto nadchlo
Z veľkej časti to vnímam ako znôžku nezaujímavých a nesúvisiacich viet (chcel som pôvodne miesto "viet" použiť "informácií", lenže to je v tomto prípade skrátka prisilný výraz).
Vcelku som sa cítil, akoby som čítal čísi denníček, ktorý si autor vedie len tak pre seba.