Podľa kvantovej teórie sa nedá určiť presná poloha častice/atómu, pretože sa neustále pohybujú, a naozaj iba teoreticky sa môže stať, že sa proste atómy tvojho tela a atómy steny ocitnú v takej polohe, že sa nezrazia, ale prejdú pomedzi seba - ako napr. keď natiahneš prsty jednej ruky a cez medzery medzi nimi prejdeš prstami druhej ruky.
@stormmast3r - Neviem teda či Brainiac sú odborníci. Ale rozbehnúť sa proti niečomu a rozmýšlať, že či to pretrhne alebo sa odrazí asi nič s vedou nemá.
Vola sa to Tunelovy jav. Ak sa rozbehnes tak 9999999999999` proti stene, mas sancu ze raz prejdes tou stenou ako vlnenie. Ale vzhladom k tvojim rozmerom by som to povazoval za stratu casu To sa oplati skusat elektronom v strukturach o maximalne desiatkach nm.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ked sa chces hrat na debilnu co nevie gramatiku tak nie takto prvoplanovo -.-
objasnýte my toto už snáď nemyslíte vážne :S
Hej, presne tento príklad som si vyberal, keď sme to preberali
Proste pri malých časticiach platí, že sa môžu ocitnúť "tam, kde by nemali byť"
A pri aplikácii tohto na veľké telesá sa dá povedať, že je akože možné, že človek prejde cez stenu ...
(od odborníka mám ďaleko, ale toto je bežné učivo ... Čo však nevylučuje, že som to povedal blbo, aj to je možné )
Ale každopádne som toho aj tak moc nepovedal, ale tuším, že @alpynus by mal byť zbehlý, čo sa týchto príkladov na kvantovú fyziku týka ...
Podľa kvantovej teórie sa nedá určiť presná poloha častice/atómu, pretože sa neustále pohybujú, a naozaj iba teoreticky sa môže stať, že sa proste atómy tvojho tela a atómy steny ocitnú v takej polohe, že sa nezrazia, ale prejdú pomedzi seba - ako napr. keď natiahneš prsty jednej ruky a cez medzery medzi nimi prejdeš prstami druhej ruky.
@salora
ach, tie atómy..........