nepripada vam to len ako nejake zjednodusenie veci? asi som hnusna trapna materialistka ale ja mam rada suchotanie papiera a to ocakavanie co pekne pre mna nachystal
co sa tyka vianoc - vzdy sa mi paci viac myslienka, ze nieco pekne darujem cloveku, ktoreho mam rada, ako myslienka, ze spolu ideme vyjadrit gesto proti komercnej materialnej spolocnosti... tym, ze niekomu nieco na vianoce davas, vlastne tiez prejavujes akesi gesto, a sice, ze ti na nom zalezi a ze nanho pamatas, aj ked len drobnostou. pride mi to ovela osobnejsie a krajsie. Tiez nevidim dovod, preco by ste aj napriek darceku nemohli spolu stravit viac casu
Hej moji rodičia sa tiež tak raz dohodli...potom sa na tom strašne pohádali lebo otec kúpil mame malú knižku o homeopatii(myslím že knižka sa jej páčila len sa hnevala že ona nič nekúpila Myslím že nejaká drobnosť sa vždy hodí a poteší nemusia to byť žiadne veľké dary
Mne to príde ako fajn nápad ) Lepšie byť viac spolu, ako kúpiť napríkald nejakú blbosť ja by som aj tak však neodolala a drahému kúpila aspoň nejakú maličkosť ) aj keby to malo byť len lízatko v tvare Mikuláša ) Alebo keď už tak dá sa dohodnúť na darčeku )
podla mna je to dobrý nápad lebo vianoce sa stali iba o darčekoch a nakupovaní, potom sa rodinka zíde u stolu behom dvoch hodin všetko sa zje a rozbalí a vianoce sa skončili
ako gesto proti komerčnej materiálnosti spoločnosti môžu začať chodiť oblečení v plachtách namiesto značkových vecí, vyhodiť mobil a ostatné materialistické výdobytky... a nie ukracovať partnera o nejaký darček na vianoce zdá sa mi to smiešne a absurdné... aj keď patrím podľa grafu do iba 6%
Podľa mňa je hlúpe si dávať takéto sľuby,nechápem z akého dôvodu si niekto niečo takéto povie.Však Vianoce sú aj o dávaní milých darčekov,tak prečo nekúpiť priateľovi alespoň nejakého plyšáka alebo čo.
Mne to príde ako sľub takých ktorým je za veľa ísť do obchodu a niečo pekné kúpiť,tak radšej sa odvolávajú na nejaké komerčné blbosti.
Potom aj tak väčšinou jeden kúpi a ten druhý sa cíti ako blbec.
Je to úplne v poriadku ak to obaja dodržia...lebo ak to jeden poruší a kúpi tomu druhému aj nejakú blbosť malú ten druhý sa bude cítiť zle ...takže ak sa dohodnú je to ok ale treba to dodržať
to je ako protest?? keby si fakt bola proti tej všeliakej spoločnosti (práve teraz si určite bola na internete cez nejakého operátora, zajtra si tiež zavoláte cez nejakého hnusného komerčného operátora) tak vieš, že vianoce sú o niečom kapánek inšom, ale tvoj život tvoje sračky...
ja na vianoce vyrábam darčeky, pivočlovek bude tohtoročný hit
Darčeky neriešie a podlamňa nemaju moc velku ulohu vo vzťahu sú n jeho spestrenie a tak ale tak iste velmi poteší obe strany ale ked sa dvaja lubia nieje čo riešiť
@6 ved ale ak ti to vadi, tak to nie je moc stastna dohoda ak sa dohodnu a obaja su radi, tak je to fajn. kazdy predsa vie, ze byt jeden s druhym je viac ako dat druhemu nejaku hmotnu vec. na druhej strane, hmotna (alebo ina - dusevne vlastnictvo (zlozi ti song vec potesi tiez...ja by som nechcel to tak, ze vianoce bez darcekov, hoci ta dohoda, ze byt spolu viacej by bola skvely darcek okrem tych nejakych inych
nejaké tie medovníky si vymeniť, či makové koláče. alebo tú rozkvitnutú halúzku, čo sa dáva do vody na Luciu, myslím?, by chlapec mohol podarovať dievčaťu. takáto tradičná jednoduchosť by sa mi k tomu hodila tiež. inak je to v poriadku.
@Pubertslatinocelny tak to je hádam jasné že som to myslela ako príklad,ale plyšák je varianta,ktorá sa často používa ako darček,preto ma napadlo práve toto.Neboj mne je jasné že doma nesnívate o plyšových hračkách .
my si s frajerom tiez tento rok nic nekupujeme...ale to skor preto ze ho caka kupovanie este na vyrocie a potom na moje narodky...tak ho chcem usetrit trapenia a sak co...nemyslim si ze je to az take dolezite...jedine kebyze ludia presne vedia co chcu..vtedy je to lahke! ale aby som sa trapila co komu kupim..a zabit tym 6 hodin behanim po obchodoch a nakoniec ti to obrblu..to radsej ne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Mne to príde ako sľub takých ktorým je za veľa ísť do obchodu a niečo pekné kúpiť,tak radšej sa odvolávajú na nejaké komerčné blbosti.
Potom aj tak väčšinou jeden kúpi a ten druhý sa cíti ako blbec.
ja na vianoce vyrábam darčeky, pivočlovek bude tohtoročný hit
K teme: nahodou je to uzastny napad a mozno dokonca lepsi, ako cokolvek materialne