Je podľa Vás vysoká škola potrebná? Ja zdieľam názor, že nie vždy. Ak chce byť človek inteligentný tak školu mať nemusí a vzdelávať sa môže odbornou literatúrou aj sám pomimo školy a ušetrí kopu stresu. Na druhej strane samozrejme problém nastáva ak danú školu potrebujete k určitému povolaniu. Tam je to nutnosť. V dnešnej dobe si človek vystači aj bez nej pokiaľ je šikovný a chce sa vzdelávať v práci na ktorú stačí aj stredná škola. Bohužiaľ časy kedy každý kto mal vysokú školu mal istú a dobre zaplatenú prácu su preč. Boli to časy kedy bolo málo ľudí s vysokoškolským vzdelaním. Dnes ich je až na nejaké výnimky prebytok.
@autistik urcite, aj pravnikom mozes byt bez vysokej skoly, vedcom takisto, veterinarom aj so zakladkou, kludne!
Lekar je isto jedine povolanie, kde nevyhnutne potrebujes vysoku skolu.
Vlastne nie, aj na to staci ucnovka, to len media nam klamu!
Boze, chlapce, vies povedat nieco bez toho, aby to bola kolosalna picovina?!
tak dosť zle položená otázka - k čomu potrebná? áno, na svete sa pohybujú ľudia, ktorí nemajú vysokú školu a sú schopní života...
všetko závisí od teba, čo chceš v živote robiť a podobne, takisto je dôležité si vybrať dobrú vysokú školu a makať na sebe... tento rok by som mal na výške skončiť a možno by som niektoré veci robil inak, ale som spokojný.
Štúdium nie je len o tom, za čo získaš titul. Ja som to vnímal tak, že je to 5 rokov určených na prácu na sebe a každým rokom som cítil ako sa posúvam. Okrem vecí, ktoré študujem som sa naučil pracovať na sebe a lepšie riešiť nové problémy. Takisto som spoznal veľa inšpirujúcich ľudí a popri škole som mohol skúšať rôzne práce a viac si premyslieť, ktorým smerom sa v profesijnom živote uberať. A takisto som získal veľa priateľov a aj priateľku s ktorom som už zopár rokov.
Jedna z vecí úžasných na štúdiu na univerzite je tá, že keď som narazil na nejaký problém, ktorý ma zaujímal, tak som si vedel nájsť človeka, ktorý je v tom odborník - zaklopať mu na dvere a ten človek si našiel vždy na mňa čas a robil taký tutoring zadarmo - vysvetlil, poradil literatúru, kde sa dozviem viac a podobne. Jednoducho už asi nikdy na svete nebudem mať 5 rokov času a plnú budovu ľudí, ktorí mi budú chcieť zadarmo pomáhať a posúvať ma dopredu.
Celé je to len o tom akú školu a odbor si vyberieš a ako sa budeš snažiť.
@9 uau, to bolo strasne odveci, mohol by si sa najprv pozriet, ci vobec reagujem na teba a az potom kricat.
A ani rod si netrafil.
Kde je to tvoje citanie s porozumenim teraz, ked ho treba...
Záleží od toho, čo chceš v živote dosiahnuť. Ale myslím si, že titul nie je na škodu, aj keď je z tej najľahšej školy. Tiež by som povedala, že záleží aj od toho, akú strednú máš. Napríklad ja s gymplom môžem akurát tak bez výšky pucovať hajzle po druhých (aspoň mi to tak vždy hovorili)
Ja by som titul nechcel ak by som si nebol na 1000% istý, že som dosiahol viac, ako tí, ktorí ma učili.
Neviem ako vy ľudia, ale mne príde škola ako taká preceňovaná a človek sa v nej učí také veci, ktorá vôbec nepotrebuje a ktoré sa učiť ani nechce. potom to tak vyzerá a skúšky robia ľudia na E F a podobné divné písmenká.
Je smutné, že tento svet vysokú školu vyžaduje aj napriek tomu, že systém školstva je nastavený úplne zle. Teda zle smerom k tomu, kto sa učí, dobre k tým, ktorý chcú mať toho niekoho na tej vysokej škole. Možno tomu čo píšem nebude nik rozumieť, ale ak by sa každý učil len to, čo chce, tak by v tom niečo vynikal oveľa lepšie a mohol by byť na titul hrdý. No bohužiaľ spoločnosť si vyberá to, čo práve potrebuje. je jej úplne ukradnuté, že niekto má rád prírodu, alebo má sociálne cítenie. Zruší ,,neperspektívne VŠ,, a nechá len tie, ktoré danému systému vyhovujú.
A pokiaľ bude vzdelávanie ľudí fungovať takýmto štýlom, tak to sa budem radšej vzdelávať sám a ani keby mi zaplatili, tak by som takýto titul nechcel!
Takto ti poviem, ak máš prachy a kontakty tak ťa výška nemusí zaujímať. Rovnako ako aj keď si dosť šikovný na to, aby si vedel cenno predať svoje schopnosti a talenty. Ale ak nič z toho nemáš, tak si tú školu radšej dajakú urob.
Podľa toho na čo...
Ale zamyslite sa, či by ste ocenili lekára, alebo právnika, ktorý Vás obhajuje a povedal by, že neštudoval, ale robí to dlhé roky a vraj vie čo robí.
@majmarad ved tebe ten titul ani nikto nenuti praveze si myslim, ze dnes uz clovek moze Vela dosiahnut aj bez VS ,, ale uz ako bolo pisane v @8 su povolania, ktore proste bez tej skoly nemozes robit, ktore sa len tak Doma po veceroch sam nenaucis..
spoluziak so stavebnej fakulty siel robit obchodneho manazera do cocacoly po svete. iny so stavebnej sa dostal cez pracu na farme v irsku do IBM.
poznam prirodovedkynu ktora robi pre firmu co svetovo znecistuje zivotne prostredie a nerobi tam nic pre prirodu ale robi obchod ekonomiku administrativu. dalsi znamy studoval vysoku telesnej vychovy a sportu a robi v IBM.
poznam stavebneho inziniera co vyraba babiky zo supolia.
videl som ze dievca s titulom ponuka masaze s happyendom.
poznam absolventku vsmu ktora nevie skomponovat skladbu.
ina absolventka vsmu hra elanovky. tak na to teda vsmu netreba.
roger taylor studoval VS medicinu-zubarinu, a je z neho skvely bubenik v queen.
To je presne jedna z tých brutálne individuálnych vecí, pri ktorej sa nedá povedať či ti je škola treba, alebo nie, kým ju nedokončíš a nezamestnáš sa, alebo sa zamestnáš bez nej a nezhodnotíš, že tí bola treba/nebola ti treba. Proste je to infividuálne pri každej oblasti a každom človeku.
Len jedno k tomu - ľudia budú vždy len ľudia a na ľudí, ktorí sú niekde inde sa budú dívať vždy inak. Či už ide o výšku majetku, vzdelanie, alebo čokoľvek iné.
je celkom smutné, že práve nejaké písmenká pred, či za menom dokážu človeka degradovať na ľudskú bytosť, ktorá je doslova odpadom. Som na tejto planéte už dlhšie, ale ak by som mal byť naozaj človek, tak si radšej vyberiem ľudskosť, toto, čo tu veľa ľudí predvádza je lek klišé. čo s takým otitulovaným človekom, ktorý je úplne prázdny?
Medicina je potrebna, lebo skola tie vie zabezpecit vsetky potrebne pristroje a techniku. Inak vsetko ostatne mozno s vynimkou prirodnych vied kde tiez potrebujes meracie pristroje je zbytocne.
ak to chceš uhrať na diplom a nejaké písmená pred menom asi najviac vec je tá, že celkovo na škole sa môžeš dostať k ľuďom, ktorý zaujímajú veci z odboru, zistíš čo asi tak by ťa mohlo baviť.. nový ľudia atď, 90% vecí som sa naučil sám, práca popri škole a to že som mal v rozvrhu väčšiu polovicu predmetov, ktoré boli povinné a po skúške som radšej na to zabudol je strata času...
možno by to znelo negatívne ale ťažko sa hľadá pozitívum, keď od 7.. 3 hodiny každý týždeň počúvaš uspávača hadov a potom na nejakom projekte alebo skúške ťa pošle hed a podobné prípady, ľudia sa neučia aby niečo vedeli ale aby spravili samozrejme sú aj výnimky..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Lekar je isto jedine povolanie, kde nevyhnutne potrebujes vysoku skolu.
Vlastne nie, aj na to staci ucnovka, to len media nam klamu!
Boze, chlapce, vies povedat nieco bez toho, aby to bola kolosalna picovina?!
všetko závisí od teba, čo chceš v živote robiť a podobne, takisto je dôležité si vybrať dobrú vysokú školu a makať na sebe... tento rok by som mal na výške skončiť a možno by som niektoré veci robil inak, ale som spokojný.
Štúdium nie je len o tom, za čo získaš titul. Ja som to vnímal tak, že je to 5 rokov určených na prácu na sebe a každým rokom som cítil ako sa posúvam. Okrem vecí, ktoré študujem som sa naučil pracovať na sebe a lepšie riešiť nové problémy. Takisto som spoznal veľa inšpirujúcich ľudí a popri škole som mohol skúšať rôzne práce a viac si premyslieť, ktorým smerom sa v profesijnom živote uberať. A takisto som získal veľa priateľov a aj priateľku s ktorom som už zopár rokov.
Jedna z vecí úžasných na štúdiu na univerzite je tá, že keď som narazil na nejaký problém, ktorý ma zaujímal, tak som si vedel nájsť človeka, ktorý je v tom odborník - zaklopať mu na dvere a ten človek si našiel vždy na mňa čas a robil taký tutoring zadarmo - vysvetlil, poradil literatúru, kde sa dozviem viac a podobne. Jednoducho už asi nikdy na svete nebudem mať 5 rokov času a plnú budovu ľudí, ktorí mi budú chcieť zadarmo pomáhať a posúvať ma dopredu.
Celé je to len o tom akú školu a odbor si vyberieš a ako sa budeš snažiť.
A ani rod si netrafil.
Kde je to tvoje citanie s porozumenim teraz, ked ho treba...
Neviem ako vy ľudia, ale mne príde škola ako taká preceňovaná a človek sa v nej učí také veci, ktorá vôbec nepotrebuje a ktoré sa učiť ani nechce. potom to tak vyzerá a skúšky robia ľudia na E F a podobné divné písmenká.
Je smutné, že tento svet vysokú školu vyžaduje aj napriek tomu, že systém školstva je nastavený úplne zle. Teda zle smerom k tomu, kto sa učí, dobre k tým, ktorý chcú mať toho niekoho na tej vysokej škole. Možno tomu čo píšem nebude nik rozumieť, ale ak by sa každý učil len to, čo chce, tak by v tom niečo vynikal oveľa lepšie a mohol by byť na titul hrdý. No bohužiaľ spoločnosť si vyberá to, čo práve potrebuje. je jej úplne ukradnuté, že niekto má rád prírodu, alebo má sociálne cítenie. Zruší ,,neperspektívne VŠ,, a nechá len tie, ktoré danému systému vyhovujú.
A pokiaľ bude vzdelávanie ľudí fungovať takýmto štýlom, tak to sa budem radšej vzdelávať sám a ani keby mi zaplatili, tak by som takýto titul nechcel!
Ale zamyslite sa, či by ste ocenili lekára, alebo právnika, ktorý Vás obhajuje a povedal by, že neštudoval, ale robí to dlhé roky a vraj vie čo robí.
poznam prirodovedkynu ktora robi pre firmu co svetovo znecistuje zivotne prostredie a nerobi tam nic pre prirodu ale robi obchod ekonomiku administrativu. dalsi znamy studoval vysoku telesnej vychovy a sportu a robi v IBM.
poznam stavebneho inziniera co vyraba babiky zo supolia.
videl som ze dievca s titulom ponuka masaze s happyendom.
poznam absolventku vsmu ktora nevie skomponovat skladbu.
ina absolventka vsmu hra elanovky. tak na to teda vsmu netreba.
roger taylor studoval VS medicinu-zubarinu, a je z neho skvely bubenik v queen.
je celkom smutné, že práve nejaké písmenká pred, či za menom dokážu človeka degradovať na ľudskú bytosť, ktorá je doslova odpadom. Som na tejto planéte už dlhšie, ale ak by som mal byť naozaj človek, tak si radšej vyberiem ľudskosť, toto, čo tu veľa ľudí predvádza je lek klišé. čo s takým otitulovaným človekom, ktorý je úplne prázdny?
možno by to znelo negatívne ale ťažko sa hľadá pozitívum, keď od 7.. 3 hodiny každý týždeň počúvaš uspávača hadov a potom na nejakom projekte alebo skúške ťa pošle hed a podobné prípady, ľudia sa neučia aby niečo vedeli ale aby spravili samozrejme sú aj výnimky..