Ľudia z neveriacich (resp. nekresťanských) rodín - kto vám ako deťom nosil na Vianoce darčeky? (Ježiško, Santa, Dedo Mráz, etc.) Ak Ježiško, ako vám ho rodičia opísali? Čo pre vás vtedy znamenal?
Ja len nechapem preco ludia(krestania) ucia svoje deti ze im darceky nosi jezisko,mali by ho povazovat za za nieco viac ako 'rozvoz' darcekov. staci im povedat za posluchali a nieco si zasluzia od rodicov a netreba im pliest makovicky
@lukaso121 tak mne napríklad ako maličkej naši hovorili, že Ježiško nás má rád a učí nás, aby sme sa mali radi tiež, preto si navzájom dávame darčeky.
Záleží na každom rodičovi a je to výhradne ich vec, rovnako ako to, že zúbková víla ti dá za zúbok peniaz.
Je to však verejne rozšírená vec, všade v médiách sa hovorí o Ježiškovi, preto sa zo zvedavosti pýtam na pohľad ľudí, ktorí napríklad ako deti nemuseli vedieť, kto vôbec ten "Ježiško" je.
ja neviem vobec ako budem toto riesit ked budem mat deti som zasadne proti krestanskemu vymyvaniu mozgov, a najradsej by som to normalne svojmu dietatu vysvetlila, lenze zase chapem ze nie kazdy ma rovnaky nazor a ze 99% ludi to deckam do hlavy tlaci.. a nechcem aby moje dieta bolo to co im v skolke a skole vysvetluje ze im rodicom jebe a neviem zhodnotit ci je mozne tak malemu dietatu natolko "doverovat", ze to medzi kamosmi nerozhlasi.. neviem proste co s tym
ale pamatam si ze ked som chodila do skolky, spytala som sa mamky ako sa rodia deti a ona mi povedala pravdu. ale ze to nemam hovorit ostatnym detom, pretoze by tomu este nerozumeli, ze ich rodicia im hovoria ze to je inak, atd. a ja som sa citila tak "poctena" ze mozem vediet tu pravdu, ze som asi mudrejsia nez ony, ze som to fakt nikomu nepovedala
@torpedo08 Počul som o prípadoch ľudí čo celý život pili a v istom momente sa až tak prepili, že prestali piť .... a to sa im fyzicky nič nestalo. Jednoducho keď nefunguje sila, zatlač ešte silnejšie.
ja som napríklad bola sklamaná keď som sa dozvedela, že ježiško nenosí darčeky a pokazilo mi to všetky ďalšie vianoce, som tomu fakt verila aj keď ostatné deti hovorili, že to rodičia a ja že no tak možno tebe nosia rodičia, ale mne nosí ježiško a ježiško určite existuje. a potom som sa mamy jedného dňa opýtala, či to fakt nenosí ježiško, a ona že nie a mne sa tomu nechcelo veriť a plakala som a bola som smutná, lebo som toho ježiška fakt prežívala a už to viac nemalo také čaro pre mňa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ale proste to bola rozprávková postavička a priniesla darčeky, to bolo hlavné, nie to, ako vyzerá
Záleží na každom rodičovi a je to výhradne ich vec, rovnako ako to, že zúbková víla ti dá za zúbok peniaz.
Je to však verejne rozšírená vec, všade v médiách sa hovorí o Ježiškovi, preto sa zo zvedavosti pýtam na pohľad ľudí, ktorí napríklad ako deti nemuseli vedieť, kto vôbec ten "Ježiško" je.
ale pamatam si ze ked som chodila do skolky, spytala som sa mamky ako sa rodia deti a ona mi povedala pravdu. ale ze to nemam hovorit ostatnym detom, pretoze by tomu este nerozumeli, ze ich rodicia im hovoria ze to je inak, atd. a ja som sa citila tak "poctena" ze mozem vediet tu pravdu, ze som asi mudrejsia nez ony, ze som to fakt nikomu nepovedala