vobec. Lebo prioritu mam 2LF v Prahe, takze sa ucim ich modelovky. Ale v MT sa spolieham na znalosti z hodin a hadam aj ta Praha pomoze . Ako si na tom ty?
ja som zameraný hlavne na BA, do CZ nemam ziadnu prihlasku... najhorsie je na tom ze sa musim paralelne ucit veci do BA a MT, ktore sa prekvapivo dost lisia... hlavne ta systematika... a ty nemas problem s ceskymi nazvami?
Nie je az tak vela inych nazvov, takze da sa to zvladnut. Skor ma stve, ze v tych modelovych otazkach som nasla niekolko chyb a neviem ako to je na prijimackach. Ci musis zaznacit tu ich "spravnu" (v reale zlu) odpoved, alebo tak ako to je naozaj. Lebo som pocula, ze v BA treba zasktnut len tie ich odpovede .
Vcelku vtipne, tie iste predmety, no ja tak sa lisia . Ale ucis sa teda aj do MT normalne?
ano podla tych knih od Usakovej (su dost zle)... ja som zasa pocul ze v BA treba zaskrtnut to dobre, aj ked to maju oni v podkladoch zle tak teraz fakt neviem
Aha . Tak potom neviem, mam dost kamosov co sa hlasia do BA na LF a vraveli mi toto. Ale tym, ze som si sem nedavala prihlasku, tak som to nejak neriesila . Radsej si to ale zisti na nejakych forach
ja som sa do MT neučila nič, cely rok som sa pripravovala do Košíc, ale vačšina mojich spolužiakov chodila na súkromne doučká k pegagógom školy ..akurát som si pozrela príklady z tých papierov čo sa rozdávajú na verejných kurzoch.. to sa oplatí lebo tie príklady su veľmi ľahké a daju sa na nich nachytať body, väčšina trojčlenka. času bolo dosť si myslim a otazky boli fakt rozne, každ može dostať uplne rozne zamerane otazky (niekto 20 príkladov niekto žiaden).. a z biologie som mala dosť podrobne otazky z človeka naopak z rastlin a živočichov sa mi zdali dosť jednoduche prekvapivo...
no to dufam ze budu zamerane hlavne na cloveka len ja som nechodil na tie kurzy takze nemam tie priklady, mam nejake este starsie tak dufam ze to bude stacit... tento rok cas ostal rovnaky ale kazda otazka ma teraz 6 moznosti... to je tak 50s na otazku, hadam to stihnem kazdopadne ti dakujem
@whatstheproblem Tak keď ťa môžem využiť ... ... napiš prosím ako si sa ty pripravovala na prijimačky ...či aj na iné školy ... ako si prežívala posledné dni pred prijimačkami ..načo sa zamerať ..ako sa maš a tak Díiik
Ináč ja píšem v pondelok ...idem si teda prejsť tie sylaby nech sa nepovie
jo ja som sa tiez podla syllabov ucil, dufam ze to ozaj dodrzia co tam je napisane... :/ ale napr. taku etologiu sa nechystam vobec ucit ale je to tam napisane... co by tam z toho mohlo byt
@sp81954 ahoj, kamarati boli a ze hroza ze chemia hrozna a ze biola tiez, ale mozno mali aj smolu na otazky, lebo dalsia mi vravela ze mala biolu v poho ale chemia des tak si vyber
@kangoorka tak v den prijimačiek po obede už su vysledky na ich stranke ...teda počet bodov kolko si dosiahla ... ale či to je dobre neviem lebo stale nevieš na čom v skutočnosti si
@ejnet čakal som ze dopadnem horšie teraz mam nadej aj ked beru len sto ale zase to ze je 6 odpovedí tak to je trochu tažšie (ale počet si necham zatial pre seba ) zajtra napiš ako si dopadla
@kangoorka bieda.. chémia sa celkom ešte dá ale bez kalkulačky si asi neškrtnem na príkladoch a biológia som nadrvená človeka od hlavy po päty ale živočíchy a rastliny nič moc... :/.. pripravovala som sa len do MT ale teraz asi aj ľutujem celkom že som nedala viac možností som v takom strese že mám pomiešané všetko v hlave a cítim sa tak plná vedomostí že ani nič neviem už
@kikabb ja sa spolieham na to, ze z rastlin a zvierat tam az tak vela veci nebude. teda apson dufam .
a ber to tak, tym ze sa vela ucis, tak je normalne, ze mas vo vsetkom chaos, ale podla mna ked zbadas otazky, tak budes vediet . aspon tym sa ja ukludnujem ja
tiez zacinas o 9:00?
@kangoorka to som sa spoliehala aj ja ale včera som si tu prečítala od chlapca z roku 2013 že cca 70% testu z BIO boli rastliny tak už neviem čo mám čakať .. to dúfam ja ja že ráno ma pri teste osvieti a zrazu budem mať vo všetkom jasno ako nikdy ..ano
aj ja som dnes bol, chemia sa dala, akurat jeden priklad ma zdrzdal ale biola bola dost tazka podla mna a nespoliehajte sa ze tam bude len to je v syllaboch
@kangoorka u mna biola v pohode, sice niektore úlohy dali zabrať lebo neboli v knihe, mala som vsetko živočíchy hlavne, ziadne rastliny, som si vydýchla ...ale za to chemia...fuj tymi 6 možnosťami to posrali to bola hroza
@ejnet och boze.. ja som sa rastliny a zivocichy skoro neucila.. len par veci co treba do Prahy. to bude trapas . dokedy to vlastne trvalo? @s1n1st3r a aky mas pocit z toho?
@kangoorka ved mozno si vytiahneš lepsiu obálku ja som bola rada za toto, ta biola bola prechádzka ružovou záhradou oproti chemii od 10.15-12.30 sme pisali, ale ked si spravila test skor, tak si mohla skoršie odist
@ejnet dam vediet, dakujem . som z BA, no nechela som tu zostat. lebo velmi dlho som chcela ist na 2LF a ak by som mala prihlasku aj tu v BA a nechcela by som vyhodit 60€, musela by som sa ucit tych 3000 otazok, no radsej ten cas vyuzijem na pripravu na Prahu... i ked ako vidim, MT som podcenila :/
@kangoorka tak ono príprava na MT je zložitá, mozes vediet aj naspamät tie knihy a na teste budu veci, ktore by si v knihe nenasla preto obdivujem tych ktori sa sústredia hlavne na Martin pretoze ani tym najlepším to nemusi vyjst..a z roka na rok znižujú pocet prijatých, co je tiez dost na nic :/
@ked som podavala prihlasky, tak som si vravela, ze ved v MT vyuzijem znalosti z gympla, plus co sa budem ucit do Prahy... ale velmi skoro som zistila, ze to tak nie je . minuly rok sa mi zda, ze braôi 110, nie?
a ty mas este niekde inde prihlasku?
@ejnet
Ale tak mozno je tu nadej ked je az 6 moznosti ale na druhu stranu beru o 30 Slovakov menej aby mohli mat o 30 Norov viac...zapredanci aaach jaj keby tak bol.rok 2012 ...to by som uz druby den behal holy odradosti po meste
@hazzell vies co, nemyslim si zeby zohľadňovali tych 6 možnosti ked o to im v podstate slo, aby nas na tom dostali tak Nóri im sypú peniaze, ale aby "najlepsia" fakulta na SR brala zahraničných na úkor Slovákov...hmm
@lulu174 Ano ale nadej umiera posledná a tak isto ako bol skok z roku 2012 na 2013 zo 117 na 130 tak to moze byt aj naopak plus to ze viac moznosti je tak viac chyb sa spraví ... ale nadruhu stranu beru len stovku ... kedy bude vyhodnotenie o prijati ? nevieš ? a ty ako si na tom ?
Ja som mala 135 tak len dúfam že to neskoci vyššie ako minulý rok na dakych 140 ale tak zasa ono to nemôže stúpať každý rok o 5 ved to by o par rokov bola hranica 155 ja mam nádej ze keďže bola nová chémia ťažšia tak ze hranica bud ostane alebo klesne aj na 130:/ no neviem to by aj mňa zaujímalo kedy zverejnia tu bodovu hranicu... A takto z okolia nevieš ako kto napísal? Čím menej ludi s nejakymi vyššími bodmi tým väčšia šanca ze ta hranica ostane alebo sa zníži (
@hazzell no ja mam práveže hlavu v smútku ak bude za hranica 140ako niekto spomínal hore (( a robil si už prijímačky aj niekde inde? Ako sa tam podarilo?
pretoze beru o cca. o 25% menej ludi a to je obrovská zmena, plus tento rok podla mna boli testy o dosť ľahsie... hlavne tie príklady z chémie boli úplne primitívne na druhej strane zas bolo 6 možností čiže to zabralo viac času, ale celkovo z časom podľa mňa nebol problém, ja som odovzdal 40 minút pred koncom ale tak to je môj názor, neviem co si myslia ostatní
Neviem ako ale zobrali aj mna 124 bodov mam nechapem nevadi dnes je krasny den ... zistenie zema prijali do Brna a do Martina .... vobec mi nevadi ze zajtra pišem do prijimačky do košic ako sa hovori tu na vychode ...NASRAC
To je ťažko povedať .... záleží koľko ľudí sa zapíše ...ked ich nebude 380 tak sa hranica posuva ale mysli na to ze pred tebou su ešte tí čo maju 72 bodov ...
@corwinuss šanca tu je stále , prihliadať na minulé roky nie je veľmi presné lebo každý rok može byť uplne iný ...viď napr. hranicu bodov do Martina ... cize stale platí : Nádej zomiera posledná
@hazzell A čo chýbali ti body v Brne? Ono MT som čakal, že klesne hranica keď sa trochu modifikuju otázky... A o dva body sa nikdy neposunie hranica si myslím....
@hazzell a poviem ti nie je to nejaká pocta je to kopa práce naviac, všetko naslubujú a všetko čo ti ostane je kopa práce, plus premotivovaní ľudia okolo teba, a nie je o to nejaký záujem (posielaju to 150 ľuďom a len 50 sa prihlásilo)
@corwinuss 86 mne to pride na p-pool malo ale sa im asi pačim no ...no skor do toho nejdem ... vedecka priprava a take srandy to asi nie je pre mna plus nemam ziadne uspechy z olympiád a podobne
jo ved tohoto sa bojím ja mam ale strasnu dilemu ze kam ísť :/ som prijatý do MT - vseobecne a BA - zubarina a už tyzden si lamem hlavu že čo robiť :/ má niekto nejaké rady?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
101 komentov
Vcelku vtipne, tie iste predmety, no ja tak sa lisia . Ale ucis sa teda aj do MT normalne?
Ináč ja píšem v pondelok ...idem si teda prejsť tie sylaby nech sa nepovie
pripravoval sa nan nejak specialne, alebo len popri inej skole?
a ber to tak, tym ze sa vela ucis, tak je normalne, ze mas vo vsetkom chaos, ale podla mna ked zbadas otazky, tak budes vediet . aspon tym sa ja ukludnujem ja
tiez zacinas o 9:00?
@s1n1st3r a aky mas pocit z toho?
a ty mas este niekde inde prihlasku?
Ale tak mozno je tu nadej ked je az 6 moznosti ale na druhu stranu beru o 30 Slovakov menej aby mohli mat o 30 Norov viac...zapredanci aaach jaj keby tak bol.rok 2012 ...to by som uz druby den behal holy odradosti po meste