ked som este chodil do skoly tak to bolo pre mna najhorsie utrpenie.... ked sme mali hrat futbal alebo volejbal tak som bud isiel hrabat listie alebo nieco ine upratovat a tak... ked som musel byt na ihrisku tak som sa vacsinou snazil vyhnut lopte aj spoluziakom sirokym oblukom... jaaj ked si na telesnu spomeniem az ma mrazi
zakladatelka: mas nejaky vrodeny problem napisat, ze si oslobodena, do diskusie na identicku temu, ktora je o riadok nizsie a evidentne si ju zaregistrovala? alebo sa ti len momentalne nedokrvuje mozog?
@luc.ka Máš nejaký vrodený problém prečítať prvú vetu, že to je k tej téme? Napísala som to tam, ale chcem vidieť, kto je na tom ako. Graf to ukáže lepšie, keď si majú vybrať z 10 možností.
telesna v takej podobe, aku ju mame na skolach, je totalne na h...rube hodiny.
som oslobodena cele 4 roky na gympli. sportovom gympli
(p.s.: potajomky chodim vecer na treningy
clovek co to vymyslel musel byt chory mozog...
prezitok jebnutej komunistickej doby... ale ludia su zial natolko zdegenerovani/zhuleni/sfetovani, ze to pokojne toleruju nadalej...
telesna ako prezitok? boze ty si iny deges. tak sed dennodenne na riti, zer jak prasa a bud obezny. aspon pojdes s dobou a davom, lebo obezita je teraz in. fici to na zapade.
zelam ti velku tucnu rodinu, potom pindaj, preco ich niekto nuti k pohybu.
@10 nemyslim, ze za to, ze niekto nema rad telesnu, musi byt automaticky deges a obezny. NENAVIDIM telesnu cely svoj zivot, pretoze sme tam NIKDY nerobili NIC zmysluplne. Rada si to vsak vynahradim vo svojom volnom case niecim, co ma bavi. Pride mi to naozaj lepsie ako dve hodiny hrat ping-pong niekde v suterene, miesto toho, zeby som mohla robit tisic produktivnejsich cinnosti. Mimochodom, tvoja reakcia k deviatemu prispevku mi pride dost neprimerana a premrstena, ale to uz je viac menej tvoj problem...
Ja som si vybavila oslobodenie neznášam telesnú lebo na tej našej sa nič iné nerobí ako hrá basketbal alebo volejbal. Na základnej sme hrali hry a šplhali po lane a tak tu nič:-!
Radšej si zašportujem mimo školy
naozaj to nechcem pisat, ale dievca, jebe ti? kazdeho vec , co spravi so svojim telom, nepotrebujem byt anorektik, aby som bol dnes "in" (ak je to podla teba take dolezite).
fajn, ze ma ani nepoznas, a nazyvas ma degesom. uprimne ma mrzi, ze si si tento tyzden nezajebala/mas predmenstruacny syndrom/nechal ta chlap/nespravila si skusku, ale strasne rad by som ta poprosil, aby si si to vybijala na niekom inom, lebo na tie tvoje pateticke zvasty nemam naladu
@tikalok no clovek, co sedi v ministerstve skolstva, vidi, co sa tam deje, a ajtak s tym nic nerobi.. z toho si logicky vyvodzujem, ze je zhuleny a zdegenerovany a sfetovany... pretoze si uprimne neviem predstavit inu moznost.. -.-
...jedine, ze by bol mozgovo slabsi, ale nechceme tu predsa nikoho dehonestovat...
to, ze nemam rad telesnu, este neznamena, ze sa nehybem, velmi rad sa prejdem po prijemnej prirode, bez tuctu kokotov, ktori kricia "prihraj mi sem tu loptu"...
a aj keby som sa nehybal, neviem, kde je, luc.ka problem... kazdy svoj cas zabija a vyuziva inak..
hm @luc.ka ? nehackol sa ti niekto do nicku? tvoj príspevok č. @10 bol hodný 15 ročného decka a nie 21ročnej ženy. a to väčšinou s tebou súhlasím, takže som prekvapená.
a k téme - na strednej som ju nenávidela, aby ma niekto nútil cvičiť uprostred učenia, robiť to čo on povie, vrátane jebnutej atletiky a ešte jebnutejšej gymnastiky...a odkedy si na našej škole jedna slečna zlomila chrbticu a druhá 2 stavce, nik ma nedonútil vyliezť napr. na hrazdu. jebala som na to.
našťastie, že profka to ako tak chápala, my sme boli v triede dievčatá, ktoré sme radi hrávali volejbal, takže ak bola voľná telocvičňa, vždy sme to stočili na volejbal, napr. aj na zápasy s inými triedami...
teraz na VŠ je to iné, sama som si telesnú zvolila...vybrala som si samozrejme volejbal, ktorý som v minulosti aktívne hrávala a sama o sebe telesná je fajn...tí ľudia čo sú tam s nami už menej - ako ktorí samozrejme...
takže telesná sa u mňa výrazne polarizuje podľa toho, čo odo mňa kto na nej vyžaduje.
a svoju možnosť som označila preto, lebo si myslím, že telesná by bola fajn predmetom, keby nikto nikoho nenútil robiť pre neho nezmyselné a sprosté športy a človek by si mohol vybrať dobrovoľne sám, ako si rád zacvičí.
@dhampir Tak to si mal šťastie, že si nechodil na môj gympel, tam by si cvičil ako fretka . Ale ak by si mal šťastie, možno by si chytil profáka, ktorého som mala ja. Fest tolerantný človek, ale aj veľmi nekompromisný, ked' sa niekto správal ako totálny idiot
keus, ja som sa na gympli telesnej vyhybala, ako sa dalo, to bolo tolko "ospravedlneniek", az som sa dopracovala k rovnakemu podpisu, ako ma mama ale to neznamena, ze je to zbytocny predmet. zbytocne je iba hodnotit ho znamkou, pretoze nie kazdy je rovnako pohybovo zdatny. a je uz o ucitelovi, aky pristup zvoli. ci bude deticky otravovat, terorizovat, alebo ich nasmeruje k "zdravej starostlivosti o telo". ked uz to mam tak trapne pomenovat. ale oznacenit tv ako prezitok komunizmu je trochu dost pritiahnute za vlasy, nikto predsa netrenuje na spartakiadu, ani nepobehuje v cervenych/modrych trenkach/gaťkach.
@21 lenže bohužiaľ na mnohých školách sa telesná hodnotí...a divila by si sa, aký teror sú schopní istí profesori vytvoriť.
a ak sa na Slovensku nájde 10 škôl, ktoré podporujú zdravú starostlivosť o telo, tak aj to je veľa.
@15 o pravidlach a zakaze zakladat duplicitne diskusie sa tu teraz s tebou bavit nebudem, to, ze clovek uvedie, ze si je vedomy toho, ze sa opakuje (rovnako, ako ked skopiruje blog a napise ze je skopirovany), mu neudeluje vynimku, aby mohol zahlcovat forum zbytocnyme sa opakujucimi vecami.
ja inak chapem ludi, ktori telesnu nemaju radi, pretoze to zavisi od okolnosti. necudujem sa dievcatam z nasej byvalej triedy, ze telesnu asi prilis nezboznovali, ked celu hodinu robili cviky typu "ryba na suchu" a "retardovany zajac" a telocvikar zrejme zamerne vyberal cviky, pri ktorych im mohol pozerat na zadky.
my sme mali naopak najlepsieho telocvikara na skole a preto som mal telesnu rad.
@sleepwalker9 ked chces zahlasovat, najprv zahlasuj, az potom pis komentare, lebo ked najprv napises komentar, hlas ti to uz nevezme. neviem preco s tym este nikto nic nespravil, ale je to tak, tak aby si nabuduce vedela
ty woe, iné výpady v tejto téme niektorí už zjavne nemajú o čom flamovať...
k téme > na gympli som bol posledné roky oslobodený, keďže nemalo zmysel zabíjať čas zbytočnosťami, čo sa tam robili... na druhej strane, keď som mal chuť si zahrať futbal, tak som si zahral dnes som na vysokej a tam som si vybral v rámci telesnej ping-pong - úplná spokojnosť.
Veru niektorí profáci na mojom gympli, čo učia telesnú (hlavne jeden, ktorý nám chvalabohu zastupoval iba 2x za celé 4 roky ), sú riadne...no občas premýšľam, či si nepomýlili povolanie a nemali ísť radšej robiť telocvikárov do armády Niektorí sú hnusní a deckám telesnú úplne znechutia a niektorí (ako môj telocvikár) sú úplne super
@luc.ka ake duplicitne diskusie? ved tam predsa pise ze diskusia je k teme.. to ze sa da diskutovat k ankete a ludia sem pisu prispevky to je vec ina... zober si to tak ze povodna diskusia je email a tato anketa je iba priloha ... cize mne asi unika podstata niecoho..
@sleepwalker9 aj ja som mal telocvikarov dost prisnych ale nastastie mali pochopenie.. hoci ma cice nutili do tych sportov ale stacilo ukazat ze som drevo a poslali ma radsej na lavicku lebo aj spoluziaci na mna dost nadavali
Ani jeden semester som si ju nezapisala, kaslem na tych par kreditov aj ked uvazovala som o joge, ale staci mi moje tai-chi, to je tiez istym sposobom meditacne a tak Ale hlavne sa mi nechcelo rano vstavat iba kvoli telesnej
..a este neznasam, ked chcem hrat volejbal, hccem sa to konecne naucit a ucka ma nedava hrat lebo oni(ti zdatni) musia trenovat na sutaze..ked uz nahodou dakoho idem vystriedat, tak tam som najkratsie ako sa len da, hned ako sa najde niekto normalny, tak ho vymeni za mna...takze u nas je telesna pre tych, ktori to vedia, ktori na ten sport chodia aj mimo skoly...alebo im to jednoducho ide...na predchadzajucej skole bola telesna super, nikto to tak nebral ako tu..ale na vela skolach to tak je...ale nehovorim, ze na vsetkych, vsade sa najdu blbi ucitelia...a celkovo mam dojem, ze nasa telocvikarka ma velmi nemusi..tak ako aj ja ju
vzdy som sa snazil tomu vyhnut ako sa len dalo... viem ze na zakladnej z nas "nepriatelov telesnej" telocvikar skoro skolaboval... .. ked sme mali hrat futbal tak sme ani raz nezautocili na superovu branku lebo sa nam nechcelo vyjst z tiena, ktory bol len na nasej casti ihriska ... a najviac ho dostalo, ked sme mu na otazku "co chceme hrat" odpovedali: sach
Ono známkovanie telesnej vyznieva veľmi často dosť komicky ...
Ale žeby sme to odargumentovávali tým, že nie je každý rovnako telesne zdatný? ...
Rovnako nie je každý logicky-matematicky zdatný, je teda aj známkovanie matematiky somarina?
Alebo dejepisu, lebo nie sú všetci rovnako pamäťovo zdatní?
My sme mali posledný rok na strednej na telesnej takého komouša starého fajného, ten, čo toho nakecal, to bola sranda ...
A ako vážne bral stojku na rukách, lebo "predstav si, ideš na bicykli a zrazu ... !" ...
A ešte sa pohoršene vyjadril k tomu ako som ja chudák prekonal sám seba, keď som plával stovku prsia, ktoré vôbec, ale absolútne neviem, lebo som mal blbý čas ...
A ten branný kurz, no to bolo úplne neskutočné, to bral fakt ako poslanie nás naučiť tie somariny, juj, to bolo neskutočne vtipné celé
@50 podla mna sa to vobec neda prirovnavat. Ved kolko ludi je telesne postihnutych, alebo z nejakeho dovodu oslobodenych z telesnej a pritom studuju... Skola ma byt o ziskavani vedomosti, o tom naucit sa s nimi pracovat atd...a nie o tom, ako dlho sa dokazeme udrzat na rebrinach, alebo ako daleko vieme hodit medicimbalom.
@54 no ja som to tu necitala cele hej, v istom zmysle mas pravdu...no ale tak to studium maju povedzme aj nejako upravene atd. a ak maju teda aj nejake vaznejsie poruchy, tak dalej uz v studiu nepokracuju. Ide o to, ze celkovo cielom studia je ta vedomostna stranka a nie telesna podla mna. Ale opakujem, necitala som si to tu cele, takze je mozne ze mi trochu unikaju suvislosti
po fyzike a matike je to ďalší najhorší predmet ktorý existuje...ale mohla by som označiť aj možnosť že "utekám z nej" máme ju poslednú hodinu a zvačša sa mi nechce ísť tak idem domov....a najviac na nej nenávidím pojebany volejbal...teraz sme hrali a dostala som z neho znamky 2,3,5 v tomto polroku :/ dojebalo mi to priemer, okrem toho som mala samé 1ky doteraz
nenavidim telesnu uz odjakziva je to strata casu,robime tam veci co som doteraz nepochopila ich vyznam (stojky,..),iba mi to komplikuje zivot a proste to neznasam z celej duse dalo by sa povedat ze sa jej vyhybam a nechodim na nu..
ja si zasportujem s kamoskami nepotrebujem nato telesnu..ece ok neake loptove hry...ale neznasam gymnastiku a take sprostosti..robit zo seba cvicenu opicku...
telesna? v pohode... raz do tyzdna sme v posilke, potom cvicime v gymnastike a potom halovy sport... a teraz bereme voleybal... takze sa nestazujem... bavi ma to... aspon si trochen vybijem energiu... co mi treba
nemam tam rad ze mame mladeho ucitela co sa robi frajerom ideme do posilovne a furt pinda, ze som na kardio a ze necvicim poviem mu ze posilujem po skole a on neveri ale hlavne, ze som silnejsi jak on a este gymntastiku nemam rad
Od prvej triedy bo piatu sme ju mávali spolu s babami.. vtedy to bolo v pohode. No v šiestom sme ju začali mávať s chalanmi.. ktorých som naozaj, že nemusel... ale tak čo prvý rok.. v pohode.. potom sme mali s druhou triedou (so šiestakmi.. my sme boli siedmaci) ... to sa dalo.. potom zase tí chalani, ktorých som nemusel a teraz tí chalani, čo sme mali s nimi aj v siedmom ročníku...
a športy? telesná je v pohode, len keď sa tam riešia veci spojené s volejbalom... inokedy? nezájem.. keď počujem slovo basketbal, alebo futbal.. radšej sadám na lavičku...
Neznašam to Ale tento rok mám štastie ktoré mi budete závidiet Máme učitela ktorému povieš: "Pán učitel nechce sa mi cvičiť" A on odpovie: "Fájn len si urob rozcvičku a sadni si "
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
som oslobodena cele 4 roky na gympli. sportovom gympli
(p.s.: potajomky chodim vecer na treningy
prezitok jebnutej komunistickej doby... ale ludia su zial natolko zdegenerovani/zhuleni/sfetovani, ze to pokojne toleruju nadalej...
zelam ti velku tucnu rodinu, potom pindaj, preco ich niekto nuti k pohybu.
Radšej si zašportujem mimo školy
naozaj to nechcem pisat, ale dievca, jebe ti? kazdeho vec , co spravi so svojim telom, nepotrebujem byt anorektik, aby som bol dnes "in" (ak je to podla teba take dolezite).
fajn, ze ma ani nepoznas, a nazyvas ma degesom. uprimne ma mrzi, ze si si tento tyzden nezajebala/mas predmenstruacny syndrom/nechal ta chlap/nespravila si skusku, ale strasne rad by som ta poprosil, aby si si to vybijala na niekom inom, lebo na tie tvoje pateticke zvasty nemam naladu
ved tu pises len offtopic a nadavas ludom do obeznych.. zamysli sa nad sebou... ak si nervozna tak radsej ani nelez na net si liecit komplexy...
k teme
sice na skole som telesnu nema rad ale v sukromi rad chodim po horach a tak cize aby som mal prebytok energie to nemozem povedat
...jedine, ze by bol mozgovo slabsi, ale nechceme tu predsa nikoho dehonestovat...
to, ze nemam rad telesnu, este neznamena, ze sa nehybem, velmi rad sa prejdem po prijemnej prirode, bez tuctu kokotov, ktori kricia "prihraj mi sem tu loptu"...
a aj keby som sa nehybal, neviem, kde je, luc.ka problem... kazdy svoj cas zabija a vyuziva inak..
a k téme - na strednej som ju nenávidela, aby ma niekto nútil cvičiť uprostred učenia, robiť to čo on povie, vrátane jebnutej atletiky a ešte jebnutejšej gymnastiky...a odkedy si na našej škole jedna slečna zlomila chrbticu a druhá 2 stavce, nik ma nedonútil vyliezť napr. na hrazdu. jebala som na to.
našťastie, že profka to ako tak chápala, my sme boli v triede dievčatá, ktoré sme radi hrávali volejbal, takže ak bola voľná telocvičňa, vždy sme to stočili na volejbal, napr. aj na zápasy s inými triedami...
teraz na VŠ je to iné, sama som si telesnú zvolila...vybrala som si samozrejme volejbal, ktorý som v minulosti aktívne hrávala a sama o sebe telesná je fajn...tí ľudia čo sú tam s nami už menej - ako ktorí samozrejme...
takže telesná sa u mňa výrazne polarizuje podľa toho, čo odo mňa kto na nej vyžaduje.
a svoju možnosť som označila preto, lebo si myslím, že telesná by bola fajn predmetom, keby nikto nikoho nenútil robiť pre neho nezmyselné a sprosté športy a človek by si mohol vybrať dobrovoľne sám, ako si rád zacvičí.
keus, ja som sa na gympli telesnej vyhybala, ako sa dalo, to bolo tolko "ospravedlneniek", az som sa dopracovala k rovnakemu podpisu, ako ma mama ale to neznamena, ze je to zbytocny predmet. zbytocne je iba hodnotit ho znamkou, pretoze nie kazdy je rovnako pohybovo zdatny. a je uz o ucitelovi, aky pristup zvoli. ci bude deticky otravovat, terorizovat, alebo ich nasmeruje k "zdravej starostlivosti o telo". ked uz to mam tak trapne pomenovat. ale oznacenit tv ako prezitok komunizmu je trochu dost pritiahnute za vlasy, nikto predsa netrenuje na spartakiadu, ani nepobehuje v cervenych/modrych trenkach/gaťkach.
a ak sa na Slovensku nájde 10 škôl, ktoré podporujú zdravú starostlivosť o telo, tak aj to je veľa.
A možno ti to ešte nikto nepovedal, ale to, že nemáš rád telesnú vôbec neznamená, že je to len prežitok komunizmu a podobne
my sme mali naopak najlepsieho telocvikara na skole a preto som mal telesnu rad.
a este aj mam, na vyske mam telesnu povinnu, vybral som si florbal a dost ma to bavi
k téme > na gympli som bol posledné roky oslobodený, keďže nemalo zmysel zabíjať čas zbytočnosťami, čo sa tam robili... na druhej strane, keď som mal chuť si zahrať futbal, tak som si zahral dnes som na vysokej a tam som si vybral v rámci telesnej ping-pong - úplná spokojnosť.
@sleepwalker9 aj ja som mal telocvikarov dost prisnych ale nastastie mali pochopenie.. hoci ma cice nutili do tych sportov ale stacilo ukazat ze som drevo a poslali ma radsej na lavicku lebo aj spoluziaci na mna dost nadavali
(dufam, ze povies "No tak neries" )
Ono známkovanie telesnej vyznieva veľmi často dosť komicky ...
Ale žeby sme to odargumentovávali tým, že nie je každý rovnako telesne zdatný? ...
Rovnako nie je každý logicky-matematicky zdatný, je teda aj známkovanie matematiky somarina?
Alebo dejepisu, lebo nie sú všetci rovnako pamäťovo zdatní?
A ako vážne bral stojku na rukách, lebo "predstav si, ideš na bicykli a zrazu ... !" ...
A ešte sa pohoršene vyjadril k tomu ako som ja chudák prekonal sám seba, keď som plával stovku prsia, ktoré vôbec, ale absolútne neviem, lebo som mal blbý čas ...
A ten branný kurz, no to bolo úplne neskutočné, to bral fakt ako poslanie nás naučiť tie somariny, juj, to bolo neskutočne vtipné celé
---A koľko ľudí má dyslexiu, dysgrafiu či iné "postihnutie" a pritom študujú? ---
Ja vôbec nevravím, že telesná má byť hodnotená, ja si to ani nemyslím
Len sa mi ten luckin argument zdal nevystihujúci podstatu ...
čo sa nám nechce robiť nerobíme, potom sa nás pýta, čo chceme robiť a keď sme v posilke, to sa len rozprávame alebo učíme na iný predmet
Od prvej triedy bo piatu sme ju mávali spolu s babami.. vtedy to bolo v pohode. No v šiestom sme ju začali mávať s chalanmi.. ktorých som naozaj, že nemusel... ale tak čo prvý rok.. v pohode.. potom sme mali s druhou triedou (so šiestakmi.. my sme boli siedmaci) ... to sa dalo.. potom zase tí chalani, ktorých som nemusel a teraz tí chalani, čo sme mali s nimi aj v siedmom ročníku...
a športy? telesná je v pohode, len keď sa tam riešia veci spojené s volejbalom... inokedy? nezájem.. keď počujem slovo basketbal, alebo futbal.. radšej sadám na lavičku...