Som tretiačka na gympli a práve riešim ´´vážnu´´ životnú krízu ..
Totižto mám viac než pol roka na to,aby som zistila,čo chcem robiť celý život. Vo 4.ročníku sa učíme už len predmety,kt. si sami zvolíme (+sjl,aj,...). Z týchto predmetov potom,pocho
akoze ja som mala vybrate ze idem z psychologie a dejin umenia maturovat(chcem ist skusit na vsmu alebo potom liecebnu pedagogiku) a samozrejme ma teraz zrusili ze toto sa neda takze si bud musim jeden zmenit alebo pridat dalsi... skvele..
joj, moja, nestresuj...aj keby si študovala z toho niečo, neznamená, že to budeš potom celý život robiť, naskytne sa ti toľko možností, radšej si napevno neplánuj ani to právo ani medinu, ale samozrejme záleží aj od istých okolností...najmä povahových, možno si vytrvalejšia pri jednej veci než napríklad ja, lebo ja osobne sa venovať botanike celý život určite nemienim a študujem ju a to hlavne pre to, že nedokážem ostať pri jednej veci dlho, preto možno budem v živote ešte trpieť aj no neviem...ale určite budem šťastnejšia takto, ako byť zašitá v laboratóriu po celý život, fuj fuj fuj...som nestály človek ...myslím, že ak si zodpovedný človek, tak by si mala ísť na medicínu, pretože tam ťa budú možno učiť chémiu ľudskejší učitelia, než sú zrejme na tvojom gymnáziu (ale nechoď na farmáciu)...aj tak v oboch prípadoch máš veľa driľovania, učenia sa kvanta informácií, v medicíne máš potom viac na výber ako v práve, ale to právo by tiež nebolo odveci, mňam, ja som dosť lačná po takomto odbore, ľebo už tri roky sa mučím vedou a chýba mi humanitný predmet, vynahradzujem si to iba knihami a písaním, ako tak prežívam
@3 preco "nechod na farmaciu??" ja som na nej a som spokojna
no ja som sa rozhodla v podstate tiez az v 3rocniku, nemala som ziaden velky detsky sen, v druhaku sme zacali mat normalnejsiu chemiu, v tretom som uz isto vedela ze ma bavi, a tak som mala na vyber medinu ci farmu, ako ked neratam vsetky tie chemicke skoly, co vystudujem a mozes byt cely zivot zasita v labaku.. a som tu...
ja by soms i vybrala detsky sen, lebo sen je to, co ta naozaj naplni a to je odlezitejsie nez to co si mylsis ze ma lepsie uplatnenie.ked preto urobis vsteko, zvladnes medinu bez problemov
no u nas take nieco neexistuje my mame len seminare z predmetov ktore su pre nas dolezite a tie si volime v stvrtaku mame inak vsetky predmety to len bilinkaci maju okruhy ktore mozu studovat a ja som sa rozhodovala podla toho co ma bavi aj ked tiez este nemam sajny co by som chcela dalej studovat ale ved mam este cas
Skús ísť do nejakej psychologickej poradne, tam si daj urobiť testy, z nich sa dá určiť, čo ťa baví a ako si zameraná, ktoré predmety môžeš zvládnuť v pohode, s ktorými budeš mať asi problém a ak ti vyjde, že tie predmety, ako napríklad chémia, by si mohla zvládnuť, skús isť na medicínu, ak nie rozhodni sa preto, čo by si mala pomerne ľahko zvládnuť
Lenže mojím snom bolo vedieť hrať na gitare- a nič z toho.. mojím snom bolo chodiť na výtvarnú- a nič z toho.. Čiže neviem do akej miery je tá medicína reálnym snom.
A mňa v podstate nebaví nič.
A neviem či ma niečo stihne začať baviť do apríla-mája..
no takto...moj zivotny sen bola masmedialna komunikacia marketing, ekonimia..prste nieco odtadetok..tak som si dala zaklad NOSku a okrem, sj a aj aj matiku..lenze veci sa zmenili...rozhodla som sa dat si psychologiu a teda , reku ze zmenim si matiku na biolu- tak som isla na zaciatku roka za zastupkynou a vies co mi ta "vykutálená babizna" povedala?? ze "nieeee" ***** jedna, spatna******, ****** ..asi tak...a potom, sa rozhodla, pre ozaj brilantne riesenie: budem chodit na seminar z matiky- budem mat z neho znamku ale maturovat z neho ist nemusim a z bioly znamku mat nebudem-ale maturovat z nej pojdem...
no nieje to super riesenie?? som z toho cela vzrusena.... ach boze!!!!!!!! cize ta 4ka z matiky sa tam bude krasne vynimat, lebo ozaj nemam cas ucit sa jeden predmet navyse....grrrr....
co z toho vypliva?? dobre si to premysli...ake naozaj dobre, pretoze ak nemate na skole vedenie, ktore dokaze vyjst ziakom v ustrety, tak ti to moze pekne zamiesat karty
@9 nepoviem lebo je to detstke a trapne, uz na zakladnej si zo mna kvoli tomu robili posmech...a druhy sen ze som chcel byt paleontolog ale u nas tusim taka skola ani nie je...
@24 Tak takú psychologičku poslať niekam... Tá u ktorej som bola ja síce vyzerala hrozivo ale bola fakt super a naozaj s každým prebrala aj nejaké konkrétne nápady - prečo áno a prečo nie, zhodnotila výsledky z testu... Naozaj odborný prístup...
@24 , náhodou, ak psychologička urobí riadne testy, dá sa tomu veriť, ale je možné, že to tá, čo ste mali, len odflákla, lebo vás bolo veľa a chcela to rýchlo spraviť, ale ja mám s tým dobré skúsenosti
Urcite chcem ist na vysku,a to v zahranici lebo tu na SVK to nema takmer ziadnu uroven(bez urazky).Mojim snom je Dublin a vaham medzi psychologiou a herectvom
no a mojim detskym snom je mat cisto babsku punkrockovu kapelu tak dufam aj v to
@29 Pokiaľ ťa informatika baví, tak ju skús aj keď máš pocit že sú mnohí lepší... Tiež som bola takto zdeptaná, najmä keď sused sa stále chválil ako doma mladšej sestre robí programy aby sa jej lepšie učilo a ako za ťažké peniaze robí stránky firmám a podobne... Nakoniec som na jedných prijímačkách mala lepší výsledok než on a keď sa mi po skúške z programovania sťažovala jeho mama aké sú tie skúšky ťažké, keď ja som akurát z takej skúšky išla s výsledkom 100%, ten pocit bol za nezaplatenie (Áno, teraz sa neuveriteľne vychvaľujem, ale naozaj to poteší keď človek zistí že je lepší než niekto kto sa tvári ako veľký macher )
no ja som vzdy ked som bola mala chcela byt lekárnička ale teraz uz dobrych par rokov tuzim po diplomacii a medzinarodnych vztahoch.. ;o) ale sa bojim no alebo lepsie povedane ani nebojim len neviem ci spravim prijimacky z 2 cudzich jazykov lebo neviem na akej som urovni v porovnani s ostatnymi ... hmmm... co robit?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
no ja som sa rozhodla v podstate tiez az v 3rocniku, nemala som ziaden velky detsky sen, v druhaku sme zacali mat normalnejsiu chemiu, v tretom som uz isto vedela ze ma bavi, a tak som mala na vyber medinu ci farmu, ako ked neratam vsetky tie chemicke skoly, co vystudujem a mozes byt cely zivot zasita v labaku.. a som tu...
nechod sem!
A mňa v podstate nebaví nič.
A neviem či ma niečo stihne začať baviť do apríla-mája..
ááá..šak ja aj tak viem,že si musím poradiť sama
no nieje to super riesenie?? som z toho cela vzrusena.... ach boze!!!!!!!! cize ta 4ka z matiky sa tam bude krasne vynimat, lebo ozaj nemam cas ucit sa jeden predmet navyse....grrrr....
co z toho vypliva?? dobre si to premysli...ake naozaj dobre, pretoze ak nemate na skole vedenie, ktore dokaze vyjst ziakom v ustrety, tak ti to moze pekne zamiesat karty
no a mojim detskym snom je mat cisto babsku punkrockovu kapelu tak dufam aj v to