idem maturovat zo slovenciny, anglictiny, náuky o spolocnosti a dejepisu, chcem sa spytat, aku skolu by ste si vybrali s tymito predmetmi? kam mam sancu sa dostat? malo by to byt v BA, kedze nechcem ist na intrak.
ja som si vždy myslela, že ľudia si vyberajú maturitné predmety podľa toho, na akú chcú ísť vysokú a nie vysokú podľa toho, z čoho chcú mať maturitu.. som dajaká blbá
Neriaď sa predmetmi, z ktorých si maturoval. Proste choď tam, kde si myslíš, že Ťa to bude baviť. Aj keby to mala byť povedzme informatika. Aj keď je to divné, no, hľadať odbor až po výbere maturitných predmetov, ale nevadí. (napr. ja som maturovala z mat a fyz ale bude zo mňa jazyková editorka)
presne tak.. neriaď sa maturitou.. to je len jedna korunovaná volovina.. ja idem trebárs z mat a geo a som strááášne, ale strááášne zvedavá ako, kde skončím...
Mijka: Vyber si školu, na ktorej by ťa to najviac bavilo. Záleží na kritériách prijatia dannej vysokej školy, či ťa na základe známok z profilových predmetov zoberú bez skúšok, ale nie, ale väčšinou ako poslednú možnosť škola ponúka prijímacie konanie, ak nematuruješ z profilových predmetov (nie všade). Ja som tiež robila skúšky na vysnívanú školu, pretože som nematurovala ani z jedného profilového predmetu a pošťastilo sa.
Záleží len na tebe, či sa chceš dôkladne pripraviť na skúšky a študovať na obľúbenej škole, alebo vyskúšaš s týmito predmetmi nejaký sociálny/humánny odbor na Pedagogickej, Filozofickej fakulte alebo Fakulte sociálnych a ekonomických vied. Popremýšľaj!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
a chce odist odtial a ist na EUBU
Ale inak, s takýmito predmetmi sa bežne chodí na právo, masmediálnu komunikáciu, históriu, dejiny umenia, politológiu, sociológiu a podobne.
presne tak.. neriaď sa maturitou.. to je len jedna korunovaná volovina.. ja idem trebárs z mat a geo a som strááášne, ale strááášne zvedavá ako, kde skončím...
a na právo by som nešla
ja som tiež robil prijímačky napr z matematiky a nematuroval som z nej
maturita je aj tak fraška, myslím že nezáleží na tom z čoho maturuješ...
a dnes ťa zoberú skoro všade, horšie je sa udržať.
Záleží len na tebe, či sa chceš dôkladne pripraviť na skúšky a študovať na obľúbenej škole, alebo vyskúšaš s týmito predmetmi nejaký sociálny/humánny odbor na Pedagogickej, Filozofickej fakulte alebo Fakulte sociálnych a ekonomických vied. Popremýšľaj!