Rôzne klasiky ako napr. papieriky zastrčené vo vačku, v sukni, nadkolienkach, v tričku. Vzorce, čísla, mená a kratšie veci, ktoré si neviem zapamätať napr. v poradí - tie píšem pomedzi prsty ľavej ruky. Najsuper vec. A ceruzka je skvelý priateľ, tou môžem kludne popísať lavicu. Učitel to nevidí (a to sedím pred katedrou) a vždy sa to dá rýchlo a nenápadne zmazať. To isté ceruzkou popísaná kalkulačka. A ten posledný, ktorý umožňuje poňať veľké učivo a ani ten najprísnejší profák, si ho zatial nevšimol... no neprezradím, lebo náhodou by z niekoho z vás vyrástol učitel a moje deti by boli v kelu.
do peračníka, alebo na kalkulačku (kalkulačku zasuniem do toho čim sa zakryva a do toho potom vložim ťahák) ale tento spôsob sa mi osvedčila len na fyzike
raz na nemčine (sedel som v prvej lavici) som ako "ťahák" použil učebnicu položenú na kolenách. iný raz, tiež na nemčine, som sa dozvedel že máme písomku asi minútu pred začiatkom hodiny, tak som z pracáku vytrhol stranu so slovíčkami a položil si ju pod papier.
myslím že po týchto dvoch skúsenostiach mi bolo našej nemčinárky tak ťúto, že už som žiadne ťaháky nepoužil.
do peračníka, na lavicu ceruzou, slabučko ceruzou na písomkový papier a potom obťahujem alebo vygumujem, "oficiálne" vytlačené poznámky pripnem na nástenku kde vyzerajú len ako nejakú odveci text, zrkadielkom si kukám na spolužiakov test... atď
na základke som bola viac kreatívna :/ teraz mám v celku na saláme a hlavne som lenivá si písať ťaháky...čiže väčšinou zo zošita z tažky, z otvoreného zošita na lavici, keď som premotivovaná a napíšem si, tka buď na stoličku podomnou alebo na papierik medzi nohami...ale najčastejšie využívam spolužiačku predomnou
ale na zš boli iné prkatiky lavica,stoličky,smetiak, stlpik, okno všetko bolo popísané...a ešte aj členky, tenisky, flaška, v kalkulačke lístky, v peračníku lístky a najlepšie boli chemicke vzorce na vreckovke ktoré som ničila soplom
proste ja soms a na zš učila písaním ťahákov...a bolo to najefketívnejšie... za málo času vela vela vedomostí
No takže .. niekedy to odpíšem celé zo zošitu, ked nam da pisat nove ucivo na papier tak si to doma vopred napíšem a potom len papier vymením .. do peračníku, mobilu, roky na ruku, za obal, do rukáva .. všelijak
na základnej som nepoužívala a na gympli papieriky všade možne alebo som odpísala zo zošita.. a na vysokej nepoužívam.. len raz som odpísala z mobilu ale to som mala strašné stresy z toho
my sme taká super trieda že vždy keď píšeme písomku tak sa dohodneme, každý niečo prepíše do PC, dáme to dokopy a vytlačíme ťahák (v PC sa toho zmestí na malý kúsok oveľa viac ako keď sa to píše ručne) a niekedy máme aj ťaháky na A4, vtedy si to dávame pod papier na ktorý píšeme písomku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Rôzne klasiky ako napr. papieriky zastrčené vo vačku, v sukni, nadkolienkach, v tričku. Vzorce, čísla, mená a kratšie veci, ktoré si neviem zapamätať napr. v poradí - tie píšem pomedzi prsty ľavej ruky. Najsuper vec. A ceruzka je skvelý priateľ, tou môžem kludne popísať lavicu. Učitel to nevidí (a to sedím pred katedrou) a vždy sa to dá rýchlo a nenápadne zmazať. To isté ceruzkou popísaná kalkulačka. A ten posledný, ktorý umožňuje poňať veľké učivo a ani ten najprísnejší profák, si ho zatial nevšimol... no neprezradím, lebo náhodou by z niekoho z vás vyrástol učitel a moje deti by boli v kelu.
Uf, čo by som ja robila bez ťahákov...
hm, asi to moc nesvedčí o mojej vzdelanosti
keď si dám sukňu tak pod ňu.
a ešte do čižmičiek.
inak medzi prsty, poprípade na lavicu, ale najviac na nohy asi
myslím že po týchto dvoch skúsenostiach mi bolo našej nemčinárky tak ťúto, že už som žiadne ťaháky nepoužil.
Alebo ešte zo zošita abo si dam zošit pod lavicu a tak, ale väčšinou sa radšej naučím niečo a na lavicu s ceruzkou
ale na zš boli iné prkatiky lavica,stoličky,smetiak, stlpik, okno všetko bolo popísané...a ešte aj členky, tenisky, flaška, v kalkulačke lístky, v peračníku lístky a najlepšie boli chemicke vzorce na vreckovke ktoré som ničila soplom
proste ja soms a na zš učila písaním ťahákov...a bolo to najefketívnejšie... za málo času vela vela vedomostí
alebo mám drobný ťahák ale tie sú nepraktické, lebo fakt sa mi to nechce lúštiť