Ahojte, chcela by som poradiť lebo v týchto smeroch nemám žiadny skúsenosti. V skratke, budúci mesiac si máme na gympli vyberať semináre a ja stále neviem, čo ďalej. Už dlho som túžila študovať prekaldateľstvo (viem, že je sakra ťažké), ale nedávno mi dal
ježiš maria.... jazyky a filozoficku nechajte nam jebom z SOŠ a vy gymplaci choďte spasiť svet !!!!!! (ano stale ma bolí to že som nešla na dzravotku a nešla študovať "záchranárku" )
tak ak si das nejaky nezycajnejsi jazyk to by bolo najlepsie, a tie semiare akoze hej je fajn si uz v 3.rocniku zvolit z coho budes maturovat, ale vobec to nie je zas az take smrtelne dolezite ja som si tiez v 4.zmenila...no ale ja som to menila asi 4 krat, na zaciatku tretiaku, na konci tretiaku, zas naspat, a aj a zaciatku stvrtaku ...a zijem si s tym proste svet sa nezruti aj keby si sa teraz nahodou zle rozhodla kolko ludi zacne studovat vysku a po roku zmenia, to je zavaznejsie ako nejaky gymplacky seminar a pritom tiez nic z coho by sa zomieralo
Ja rozmyslam ze si dam matiku vsetci si volako mylne myslia, ze my gymplaci sme mudry a nevieme si vybrat volitelne predmety, kedze nam vsetko ide, ale opak je pravdou som taka duta ze fakt neviem co si mam vybrat a myslim, ze na tu matiku som moc duta a neviem co potom k nej
ale coby, jazyky su dobre, stale treba treba, cim viac sa svet globalizuje, informatizuje a informacie letia svetom, pre firmy su hranice uz nie velmi vyznamna vec, vyrabaju sa pakty europske, neeuropske .. jazyky treba, tlmocnikov treba, prekladatelov treba, ludi co vedia komunikovat treba ... napriklad v amazone, dell a tak beru akurat ludi co vedia anj a iny jazyk ako svedstinu, danstinu, spanielcinu atd. atd. ... to nie je zly vyber ak ich mas rada
ja by som si dala na tvojom mieste geografiu + možno matiku, ak by si sa raz náhodou ocitla na cestovnom ruchu od nás si dávali takíto jazykoví len geo a psychológiu, lebo z jazykov sme mali na výber len slovenčinu
@fede4ever ja tiež zastávam teóriu, že jazyky sa môžeš naučiť aj mimo školy, alebo cez nejaký výmenný pobyt, a následne ich aplikovať niekde inde...čo ja viem, na nejakom odbore, ako medzinárodné vzťahy a pod. → ideálne ale v nejakom humanitnom odbore, v technických ti moc jazyky ako bonus neprilepšia, takže ako seminár by som si dala NaSku, tam to máš všetko v kope a mňa osobne to brutal baví. Ale to musíš vedieť aj ty, či by ťa to bavilo. A potom máš ešte dva či tri či štyri (neviem ako to máte) roky na to, aby si sa rozhodla, čo sa týka vysokej školy a to máš času dosť, to sa ti ešte niekoľkokrát aj tak pomení...a druhý seminár by som si dala také niečo, aby ťa to bavilo...čo ja viem, mňa baví dejepis, tak som si dala dejepis. Alebo si daj pokojne jazyk...alebo niečo, čo ti uľahčí maturitu. Lebo čo pozerám, vo väčšine prípadov je to tak, že seminár je to, z čoho maturuješ, a pri vysokých školách to nehrá žiadnu rolu
my sme si seminare tiez volili v cca takomto case pred rokom a dalo sa to zmenit este aj v septembri. takze si nieco vyber, a keby si to rpzmyslis, zmenis to.
@fede4ever mimochodom, vobec s s vyberom skoly nestresuj. vacsina skol ma termin podania prihlasok do konca februara, u nas ani na konci januara este niektori vobec nevedeli. ( tym nechvalim pristup- idem na vs len preto aby som mal vs aj ked ma nic nebavi- ale len pre porovnanie)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
hádam to až tak záväzné nie je
ale raz... raz .....
ak mas rada nieco ine, daj si nieco ine
koľko predmetov si máte vybrať?
@lawey spasiť svet sa mi nechce
@molline to máš total pravdu...ale ja keby som si dala matiku, tak by som umrela asi...neznášam ju
@matwejo Ďakujem, toto som potrebovala počuť
@ress ani ja neviem presne ešte koľko, len že máme nad tým porozmýšľať
a ma to vacsiu vyuzitelnost ako vacsina ineho nepokazis s tym nic, ale ako hovorim, malo ludi to prejde bez psychickej ujmy
@marleymt NOSku si dám asi no a to nemám 4 roky, ale 2 ja som v sexte
@neoriginalna diki, dobré vedieť