Áno, ja viem že je táto téma strašne omieľaná na fórach ale potrebujem aspoň jeden subjektívny názor, nie hádky.
Doma máme fenku (AO) a pomaly začínam rozmýšľať nad kastráciou. Aký na to máte názor vy?
naša je vykastrovaná a urobilo jej to viac zlá ako dobra.
trpela inkontinenciou, keď na ňu nejaký pes "vyskočil", nechápala to vôbec, a tak podobne.
takže skôr nie ako áno
@kikuska5526 určite neodporucam..je to proti prirode aj zdravemu rozumu a neviem z akeho dovodu to chces robit? len zato ze to odporucuju veterinari? urcite ak nema nejaky zdravotny problem s tym tak to neni potrebne...
kastrácia má svoje výhody aj nevýhody. je dobré si naštudovať čo to presne obnáša. ja som čítala veľmi dobre napísaný článok/alebo nejaký lekársky dokument, len ho vôbec neviem nájsť. no bolo tam všetko. čo sa môže zlepšiť, čo sa môže zhoršiť, v čom je to dobré, v čom zlé a tak. väčšina ľudí pri téme kastrácia spomenú len výhody - fenke nehrozí zápal maternice ani rakovina maternice, nebude hárať, netreba sa báť že budú nechcené šteniatka, atd. ale samozrejme sú aj riziká ako, problémy s únikom moču (nie je to vraj moc časté, ale môže sa stať) , hormonálne zmeny môžu spôsobiť že fena bude priberať, viem že tam bolo písané aj niečo s kosťami... tiež kvôli hormónom... treba googliť, ale hľadať články kde sú popísané všetky pre aj proti a podľa toho sa rozhodnúť.
to, že je to proti prírode a rozumu ti môže povedať len niekto, kto sa v psoch absolútne nevyzná...pokiaľ neplánuješ šteniatka(čo dúfam nie, keďže je milión opustených psov po útulkoch), tak určite áno!..Minulý týždeň som pochovávala fenku, ktorá doplatila presne na toto...dostala zápal, nádory, proste katastrofa..ja som určite za...aj keď, jasné, že sú tam aj nevýhody
"Proti prírode" je aj chovať psa v byte, nosiť ho v taške, obliekať mu kožúšteky a šľachtiť plemená, ktoré majú zdravotné problémy na úkor roztomilého vzhľadu, ba dokonca aj kŕmiť ho stravou z obchodu je proti prírode, keď už sme pri tom.
Zomrieť v bolestiach kvôli niekoľkocentimetrovej mase hnisu v maternici je ale úplne v poriadku, však?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
trpela inkontinenciou, keď na ňu nejaký pes "vyskočil", nechápala to vôbec, a tak podobne.
takže skôr nie ako áno
Zomrieť v bolestiach kvôli niekoľkocentimetrovej mase hnisu v maternici je ale úplne v poriadku, však?