Uz niekolko rokov sa raz od casu pohravam s myslienkou zaobstarat si katanu. Zatial na dekoracne ucely no aj ked bude visiet na stene, nechcel by som ziadnu lacnu napodo
katanu ? no ak si zodpovedný tak je to ok ale hrať sa s ňou bez toho aby tomu predchádzal tréning...
keby si chcel cvičiť povedzme iaidó tak na prvý rok ti cekom stačí bokken, potom iaito a keď budeš mať nejaký ten dan tak si môžeš zaobstarať aj shinken
za 400 e by si kúpil vcelku slušné iaito. katana za 400 e ? hm... na nete napr. na youtube je dosť recenzí hanwei mečov, tak kukni najprv tie ak predsa len chceš za tú cenu ostrý meč.
Kašli sa na dekoratívne účely, za 400 ti tuším spraví katanu jeden slovák, myslím že ho nájdeš niekde cez google, čo študoval originál umenie výroby v japonsku. Neskôr keď budeš chcieť trénovať nejaké kenjutsu aspoň už budeš mať aj s čím trénovať naostro
za 400 euro nekúpiš pravú katanu takže ak chceš na dekoračné účely tak ti stačí...inak celkom dobrú takú priemernú ručne robenú atď katanu kúpiš za 1300 euro venujem sa kendu aj iaidu...zaujímam sa o Japonskú kultúru takže ak chceš napíš...záleží na tom aj akú katanu chceš
Ja by som zacal na to chodit, ale v BA co som len tak zbezne hladal na googli nic nie je :/ paci sa mi katana, je to pre mna aj symbol ducha, nie len dekoracia, preto by som rad na nieco take chodil.
@amitabha Ten istý článok som čítal zrejme aj ja len som si podivné sumy asi zapamatal sa mi tam marilo niečo od 12000 ale zrejme to bude skôr ako ty hovoríš 120000 :/ sorry
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
také niečo si viem predstaviť v obývačke na stene nad gaučom, aby zakaždým tí, čo tam sedia, tŕpli, či to na nich nespadne
ale chcela som ísť na nejaké tréningy ale nejak to nevyšlo
Kvalitná katana pôjde do tisícok eur, ak chceš hrať formu tak si kúp lacnú repliku a zaves to na stenu.
je toto troska lepsie?
» www.samuraishop.sk/samuraishop/esh...
prikladam aj skrateni link: » goo.gl/Zan7X...
keby si chcel cvičiť povedzme iaidó tak na prvý rok ti cekom stačí bokken, potom iaito a keď budeš mať nejaký ten dan tak si môžeš zaobstarať aj shinken
za 400 e by si kúpil vcelku slušné iaito. katana za 400 e ? hm... na nete napr. na youtube je dosť recenzí hanwei mečov, tak kukni najprv tie ak predsa len chceš za tú cenu ostrý meč.
Treningy by som si velmi rad dal. Okrem iaida a kenjutsu existuju este ine umenia zaoberajuce sa prevazne mecom?