tí čo ste sa tu tak pekne ozvali...študovali ste niekto na tej škole aspoň mesiac...prešli ste si tam semestrom alebo dokonca skúškovým keď máte také skvelé "skúsenosti" a názory ?
@eva23 študuje mi tam mamina, študovala tam bratova frajerka, študujú mi tam kamarátky, všetci hovoria, že je hlúposť to študovať, a prejsť skúškovým na katolíckej univerzite dokážu, skladník vek:42 rokov... výrobca náhrobných kameňov, vek:34 rokov... dojička vek: 48 rokov, ekonómka vek: 50 rokov... to som uviedol niektorých maminých spolužiakov z katolíckej univerzity ak by si sa nebodaj chcela oháňať naročnosťou katolickej univerzity, a ešte niečo, mamina tam študuje len kvôli udržaniu sa v práci
@nikisweet áno to je skvelé a študuje tam externe alebo denne a na ktorej fakulte a čo študuje to isté čo aj ľudia na VŠ sv. Alžbety detašované pracovisko Spišská Nová Ves alebo na VŠ v Sládkovičove alebo na univerzite J Selyeho? niektoré odbory máš ľahšie, iné ťažšie a s tou 3. fakultou nie školou je to pravda » www.arra.sk/ranking-2012... stačí si pozrieť, Filozofická fakulta bola v r. 2012 tretia najlepšia na Slovensku hneď po Prešove a Bratislave problém je v tom, že toto hodnotenie nerobia len tak a na základe názvu školy ......
Osobne s nim súhlasim, jednoducho prvá vec je že KU nevznikla len tak ako nejaka škola Dubčeka, len za to že tam niekto nalial peniaze, a čakal že sa mu to vráti a bude sa tam rozkrikovať aky je docent......odčlenila sa od žilinskej univerzity.....Na druhej strane áno stale to má iste trhliny, avšak skor by som povedal čo sa týka jendotlivych oborov........Aj ked s odstupom času hodnotim že dobre fajn nenájdete tam 1000 študentov v triede, či že tá kvalita sa istým sposobm zvyšuje, a tento trend narastá......nie je tomu vždy tak, ale skor zaleži od oodboru......Ďalšia vec je veda, ako taka ano je to na mizernej urovni podobne ak vačšina škol, kde pomaly vyučujú stredoškolske učitelky, ale opať viaže sa to na daný odbor...Čiže na jednej strane ťažko sa tu obháňať nejakou ARRA a tretim miestom ked tvoj profesor nevie pomaly ani čitať, ale na druhej strane áno, katolicka leje celkom dosť financii z vlastnych zdrojov aby zaplatila kvalitne vybavenie, profesorov - dokonca skutočných, výskum a podobne chce to len čas, ale rozhodne to nie je s ňou také zlé ako by niekto mohol tvrdiť.....predsa budeš mať a koniec tak istý diplom ako ostatný ešte z horšich škol, a to čo naozaj vieš alebo chceš dosiahnuť tak sa zamysliš či ti to stači.......
ako ja som tiež nepočula nič dobré na tú školu.. ale čo viem, nie je to tam také ľahké... každý ju podceňuje... ale napr jazyky sú tam neni najľahšie....
zbožňujem tie primitívne názory niektorých ľudí.... nič o tej škole neviete akurát ste počuli, že vášho otca brata kamaráta syna bla bla bla a už máte husté reči.... ja tam idem a nie preto, že sa chcem flákať a že ma nevzali na inú školu! Idem tam, lebo chcem, lebo na mňa spravila dobrá dojem...bola som prijatá aj na UMB... a nie som ani tupá...na strednej som prechádzala s vyznamenaním a nebola to zrovna jednoduchá škola... tak si zvážte, čo hovoríte
myslím, že rozviniem a podľa mňa je to dosť aj o človeku.... môžeš chodiť na ospevovanú UK BA, budeš to flákať a a nedá ti to veľa... preto si myslím, že je to aj o postoji človeka, o chuti niečo sa naučiť a dokázať...a hlavne, či ťa to baví
@31 síce ono tuším k prihláške na výšku treba aj overenú kópiu rodného listu a na základe toho by si to skrz cirkev možno hypoteticky vedeli overiť ale to snáď nerobia
žiadnu kópiu rodného listu netreba posielaš prihlášku a životopis... ak nemáš v prihláške napísané známky z vysvedčení, tak plus overené kópie vysvedčení....
@waagbistritz69 pre boha živého ľudia zobuďte sa to je škola ako každá iná nepýtajú sa ťa tam na tvojich rodičov či si rozvedená ty alebo tvoji rodičia či si pokrstená alebo nie či chodíš do kostola alebo nie, na tvoje vierovyznanie- chodí tam kopec katolíkov, iných kresťanov a asi milión ateistov , nenútia nikoho chodiť do kostola ani nič je tam univerzitné pastoračné centrum, ale to je na každej univerzite. či je to komenského, žilina alebo BB.... jediné čo je, že pri prihlasovaní podpisuješ, že rešpektuješ katolíckeho ducha univerzity, čo znamená, že keď sa dejú nejaké akcie katolíckeho rázu nemalo by ti to vadiť- ale nikto ťa na ne nenúti ísť, keďže je to, ale katolícka škola v povinných predmetoch v prvom v rámci toho katolíckeho ducha v druhom ročníku máš VKT-vybrané kapitoly z teológie predmet za 1 kredit- čo je v podstate niečo ako základy katolíckeho náboženstva a druhé je sústredenia zo spirituality čo je predmet tiež za jeden kredit a v podstate je to víkendovka na spiši so spolužiakmi a to je celé náboženstvo pokiaľ ho neštuduješ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ale vela stastia v studiu.
A že prečo sa chcem odsťahovať. HA HA HA
Osobne s nim súhlasim, jednoducho prvá vec je že KU nevznikla len tak ako nejaka škola Dubčeka, len za to že tam niekto nalial peniaze, a čakal že sa mu to vráti a bude sa tam rozkrikovať aky je docent......odčlenila sa od žilinskej univerzity.....Na druhej strane áno stale to má iste trhliny, avšak skor by som povedal čo sa týka jendotlivych oborov........Aj ked s odstupom času hodnotim že dobre fajn nenájdete tam 1000 študentov v triede, či že tá kvalita sa istým sposobm zvyšuje, a tento trend narastá......nie je tomu vždy tak, ale skor zaleži od oodboru......Ďalšia vec je veda, ako taka ano je to na mizernej urovni podobne ak vačšina škol, kde pomaly vyučujú stredoškolske učitelky, ale opať viaže sa to na daný odbor...Čiže na jednej strane ťažko sa tu obháňať nejakou ARRA a tretim miestom ked tvoj profesor nevie pomaly ani čitať, ale na druhej strane áno, katolicka leje celkom dosť financii z vlastnych zdrojov aby zaplatila kvalitne vybavenie, profesorov - dokonca skutočných, výskum a podobne chce to len čas, ale rozhodne to nie je s ňou také zlé ako by niekto mohol tvrdiť.....predsa budeš mať a koniec tak istý diplom ako ostatný ešte z horšich škol, a to čo naozaj vieš alebo chceš dosiahnuť tak sa zamysliš či ti to stači.......
myslím, že rozviniem a podľa mňa je to dosť aj o človeku.... môžeš chodiť na ospevovanú UK BA, budeš to flákať a a nedá ti to veľa... preto si myslím, že je to aj o postoji človeka, o chuti niečo sa naučiť a dokázať...a hlavne, či ťa to baví
pochybujem.... teda mňa sa na rodičov nepýtali vôbec... ani na nikoho z rodiny...
žiadnu kópiu rodného listu netreba posielaš prihlášku a životopis... ak nemáš v prihláške napísané známky z vysvedčení, tak plus overené kópie vysvedčení....
@33 mne sa zdá že som s rodným čosi riešil asi rok a pol dozadu ale nepamätám sa dobre
neviem, kam si ho posielal ty... ja som sa hlásila na UMB, KU, UNIZA a nikde nebolo potrebné posielať rodný list...