Moja mamina si chcela otvoriť kaviareň, ale na Slovensku sa to oplatí len v BA, keďže tam je najväčšia kúpna sila...Ak by som chcel mať kaviareň ja tak určite v Prahe Radšej mám tie retro kaviarne z ktorých dýcha história
v kazdom meste sa da otvoriť a uziviť sa, len problem je ze uz v kazdom meste je... a hned niekolko takze aby bol clovek uspesny musi mat velmi dobru reklamu najprv a potom dobrú kavu.
a osobne kavu nepijem, ale ked nahodou idem okolo tak vzdy je tam vela ludi a hlavne musi sa v tom podniku fajcit, bez toho ziadna kaviaren nepojde v tejto dobe.
Ak z toho urobíš "módnu" záležitosť ako starbucks, kde každý chodí s tým ich kelímkom v ruke a poprask ako s bubble tea... tak áno, uživíš. Ale myslím, že to chce prísť s čímsi novým.
@hatecore veru tak, len v BA sa oplatí kaviareň. čo som počul, tak všetky ostatné kaviarne vo všetkých ostatných mestách a obciach na Slovensku musia majitelia dotovať zo svojho - teda napríklad robí vo fabrike pri páse a celú výplatu dá na prevádzku kaviarne
inde ako v BA by som si kaviaren neotvorila, tu je ten trend "kavickarenia" pomerne silny, v inych mestach proste ludia na toto nemaju prachy, holy fakt.
hlavne to chce dobry koncept, tak ako kedysi mal Shtoor, ten sa uz ale poriadne zopsul a divim sa ludom co tam stale chodia.
ja osobne si vyberam kaviarne, ktore maju atmosferu a dobru kavu. nech je to utulne, nech sa tam citim prijemne. a nech mi nedaju za skoro 2e nejaku zmesku kavy co si kupim aj v obchodaku.
Neľúbim kávu, ale ak tam sú aj iné mňamky tak rada idem aj do kaviarne. Lacnej. Lebo čo? Lebo nemám prachy
A celkovo, lacné kaviarne vedú v obsadenosti podľa mňa.
Inak mne poväčšine v takýchto podnikoch vadí, že sú síce útulné ale majú málo miesta na sedenia, lebo ak nejdeme 2 ale napr 5 už si nemáme kam sadnúť, hlavne ak sú tam všade miesta po 2-3.
A v moderných kaviarňach sa cítim nepohodlne, všetko je také sterilné....nové a ešte keď sa k tomu pridá personál čo sa neusmieva a zlá hudba z rádia tak to je na odstrel.
A ty ideš zakladať kaviareň?
A čím viac investujes, tým viac ziskas.......
Sprav tam ze Free Wi-fi Zona kde budú aj notebooky a v nich aj niake hry rovno stiahnuté napr CS GO atď, a ze za 3 kávy tam mozu ísť, to by ľudí lákalo...
Nejako neriešim.. Páčia sa mi viac tie staromódnejšie, ale aj niektoré moderné sú pekné
a ja, ako študent, najviac riešim cenu
čiže ak v jednej kaviarni zaplatím za viedenskú kávu 4 € a v inej 1,50 €, tak to je pre mňa podstatný rozdiel
ale tak... keď mám chuť na kávu, idem do najbližšej kaviarne (ak viem, že nie je predražená )
C. Silno závisí od mesta, v BA sa nad 4 € nepozastavujem, ale inde mi príde napríklad 1,50 za presso trochu neprístojné.
D. Kde sa pohodlne sedí, človeka príliš neobťažuje obsluha, nepáchnu toalety, dobre sa vetrá dym a podobne. Nerada sedím úplne vo výklade, ale ani v podzemí bez signálu a pri umelom svetle.
E. Poloha, výber, ceny, rýchlosť obsluhy, hygiena.
F. Neviem si rozmyslieť dobré príklady na retro a modernú, ale asi skôr modernú teda.
A. áno
B. wtf?
C. +-2€
D. do kaviarne v zašitej uličke, s atmosférou a kvalitnou kávou
E. podľa lokality, atmosféry a kvality kávy
F. mám rada kaviareň s atmosférou a kvalitnou kávou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a osobne kavu nepijem, ale ked nahodou idem okolo tak vzdy je tam vela ludi a hlavne musi sa v tom podniku fajcit, bez toho ziadna kaviaren nepojde v tejto dobe.
hlavne to chce dobry koncept, tak ako kedysi mal Shtoor, ten sa uz ale poriadne zopsul a divim sa ludom co tam stale chodia.
ja osobne si vyberam kaviarne, ktore maju atmosferu a dobru kavu. nech je to utulne, nech sa tam citim prijemne. a nech mi nedaju za skoro 2e nejaku zmesku kavy co si kupim aj v obchodaku.
a cena? max. 2e u mna.
A celkovo, lacné kaviarne vedú v obsadenosti podľa mňa.
Inak mne poväčšine v takýchto podnikoch vadí, že sú síce útulné ale majú málo miesta na sedenia, lebo ak nejdeme 2 ale napr 5 už si nemáme kam sadnúť, hlavne ak sú tam všade miesta po 2-3.
A v moderných kaviarňach sa cítim nepohodlne, všetko je také sterilné....nové a ešte keď sa k tomu pridá personál čo sa neusmieva a zlá hudba z rádia tak to je na odstrel.
A čím viac investujes, tým viac ziskas.......
Sprav tam ze Free Wi-fi Zona kde budú aj notebooky a v nich aj niake hry rovno stiahnuté napr CS GO atď, a ze za 3 kávy tam mozu ísť, to by ľudí lákalo...
a ja, ako študent, najviac riešim cenu
čiže ak v jednej kaviarni zaplatím za viedenskú kávu 4 € a v inej 1,50 €, tak to je pre mňa podstatný rozdiel
ale tak... keď mám chuť na kávu, idem do najbližšej kaviarne (ak viem, že nie je predražená )
B netuším, nie je ťažké si to zistiť
C 70 centov
D s kľudnou jazzovou hudbou alebo nejak tak aby bola ladená + pohodlné gauče
E podľa prostredia a ceny (ale väčšinou do kaviarne nechodím)
F najlepšie zmiešaná
B. Neviem, ale povedala by som, že kurva veľa
C. Silno závisí od mesta, v BA sa nad 4 € nepozastavujem, ale inde mi príde napríklad 1,50 za presso trochu neprístojné.
D. Kde sa pohodlne sedí, človeka príliš neobťažuje obsluha, nepáchnu toalety, dobre sa vetrá dym a podobne. Nerada sedím úplne vo výklade, ale ani v podzemí bez signálu a pri umelom svetle.
E. Poloha, výber, ceny, rýchlosť obsluhy, hygiena.
F. Neviem si rozmyslieť dobré príklady na retro a modernú, ale asi skôr modernú teda.
B. wtf?
C. +-2€
D. do kaviarne v zašitej uličke, s atmosférou a kvalitnou kávou
E. podľa lokality, atmosféry a kvality kávy
F. mám rada kaviareň s atmosférou a kvalitnou kávou
kde v ba si kupuješ kávu za 4 eurá omg?