Kto by mi vedel poradiť s výberom kávovaru do domácnosti? Ktorý z týchto dvoch druhov je lepší? Kávu neobľubujem ale kupujem to ako darček. Ďakujem za tipy
aeropress alebo iná alternatíva ti spraví omnoho chutnejšiu kávu, je to lacnejšie, môžeš to brať na cesty a nevyžaduje si to takmer žiadnu údržbu, doslova ľahko opláchneš vo vode a koniec.
seriously, pokiaľ človek nemá rád kávu s napeneným mliekom (ktoré sa dá napeniť aj iným spôsobom) kávovar v domácnosti je predražená zbytočnosť + nehovoriac o servise. A to sa kazí celkom často
radšej kúp dobrý mlynček
ale keď predsa len chceš a dotyčná osoba obľubuje espresso, ja by som šiel do toho pákového, automatický a kvalitný stojí neskutočné peniaze + ten servis ktorý som spomínal...
Ja používam tie kapsulové, teraz sa dá dobre vyberať aj medzi druhmi a farbami, máš kopu druhov kapsúl kávy aj čaju a je s tým easy práca a tam si človek vždy vie vybrať na čo má práve chuť..len treba pokukať silu tých kávovarov, lebo tie staršie modely môžu spraviť slabú kávu a tie novšie spravia espresso jak z Talianska
automat... ale este lepsie koťogo
pokiaľ automat, tak napr. Melitta alebo Nivona, ale i pakove Melitty su super, len s pákovými je troška viac roboty... no zavisi hlavne od toho, kolko chces do darčeka investovať... ale či už automat alebo pákový, ak to má byť kvalita, tak určite nie pod 600,- €
@natalyaaa jo a ešte - neodporúčam príliš toľko (neviem prečo) vychvaľované De´Longhi alebo Krups... a urcite nie kupovať niekde ako v Nay-ku alebo Datarte
@trdelniiiq ale prd sa ti prepali vari sa na slabom, max. na strednom ohni a okamžite, ako zacne bublať, vypinas... nie je dovod, aby sa prepálila a myslim, ze taliani velmi dobre vedia, ako robit dobru silnu kavu
@salora no ak chces fakt silnu kavu a nezalezi ti tak na chuti, tak oka ale stale je tam velka sanca, ze to prepalis, lebo nedokazes tak dobre kontrolovat kvalitu kavy/samotnej pripravy. kdezto pri inych metodach s tym problem nie je. uz len taky french press, kde mas kavu o trocha slabsiu ale s omnoho bohatsim chutovym profilom a nemas sancu to pokazit.
@trdelniiiq káva je z koťoga troška menej olejovitá a nemá takú penu, ako zo stroja ale pokiaľ má človek s tým prax a chce silnú a výraznú aromatickú kávu, nie je problém osobne mám s koťogom myslím pomerne dlhú prax a skúsenosti... jediné, čo ma nebaví, je potom koťogo umývať a odprúčam urobiť si v koťogu napr. Cosmai Vending ( 10 A / 90 R) - nezabudnuteľný zážitok, v živote neurobí takú kávu stroj, ešte tak možno chemex...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
lebo mame doma pakovy, je s tym strasne vela roboty a vkuse je spina okolo toho. dalsi kavovar co budem kupovat bude plne automaticky.
seriously, pokiaľ človek nemá rád kávu s napeneným mliekom (ktoré sa dá napeniť aj iným spôsobom) kávovar v domácnosti je predražená zbytočnosť + nehovoriac o servise. A to sa kazí celkom často
radšej kúp dobrý mlynček
ale keď predsa len chceš a dotyčná osoba obľubuje espresso, ja by som šiel do toho pákového, automatický a kvalitný stojí neskutočné peniaze + ten servis ktorý som spomínal...
automat... ale este lepsie koťogo
pokiaľ automat, tak napr. Melitta alebo Nivona, ale i pakove Melitty su super, len s pákovými je troška viac roboty... no zavisi hlavne od toho, kolko chces do darčeka investovať... ale či už automat alebo pákový, ak to má byť kvalita, tak určite nie pod 600,- €