Kde plánujete žiť? na Slovensku alebo chcete skúsiť nejakú inú krajinu (ktorú?)?
alebo sa chystáte túlať po svete?
a myslíte že je lepšie spraviť si niekde trval= zázemie alebo sa skoôr premiestnovať z krajiny do krajiny podla aktuálnych podmienok? čo je podla vás lepšie?
táto téma ma veľmi zaujíma lebo sa akosi neviem rozhodnúť
Planujem ist do Holandska pracovat .. mozno tam aj ostanem keby sa mi tam pacilo ... ale siel by som aj inam ... tak ak niekto niekam ide pracovat a nema partaka nech sa mi kludne ozve vycestoval by som aj hned a je mi aj jedno kam
plánujem veľa krajín pozrieť, chcem mať povolanie, pri ktorom budem cestovať, ale v prvom rade chcem ísť do Čiech na vysokú, a potom sa uvidí (radšej by som v Česku ostala, a potom šla niekam na sever Európy, Švédsko alebo Fínsko)
Asi to súvisí s tým ako si predstavuješ prežívať život. Poznám ľudí, ktorí sa premiestňujú... ale, potom je tu problém, že ak si chce človek založiť rodinu, môže byť takýto "kočovný" život časom problematickým z viacerých pohľadov.
Osobne si neviem predstaviť sťahovať sa po pár rokoch niekam inam, pretože tam je...
Ešte keď žijem sám, dá sa to. Ale ak som "rodinný typ" a teda už teraz žijem v perspektíve rodinného života, tak to nevidím veľmi ako dobré...
Ako jednoduchšie, praktickejšie vidím, prežívať svoj život na jednom mieste. A cestovať v rámci výletov a pod.
Predsa len v zázemí na jednom mieste, vidím viac plusov...
a asi v budúcnosti budem v tomto taká spontánna (alebo sa budem rozhodovať na základe možností/finančnej situácie/blablabla)... ale rozhodne si neviem predstaviť žiť celý život na jednom mieste :S
Chcem byť tu. Nemám rád tento štát, ale svojich blízkych áno a to je pre mňa dôležité. Aj tak čo by som v cudzine asi tak robil, nebavilo by ma byť preč. Ale keby som si mal vybrať tak určite do Dánska, Fínska alebo možno UK.
Ja asi na Slovensku ale to neznamená, že nechcem cestovať...ideálne by bolo nájsť niekoho s kým proste spontánne zobrať batoh na chrbát a ísť do sveta...
Jo a cestovanie a presuvanie mi je blizke a vlastne. Nie som schopna zit na jednom mieste, viem to o sebe uz roky a uz vyse 10rokov podla toho zijem. Mama ma nikdy nemala pustit dalej nez na ihrisko pred barakom
chcel by som aj cestovat. ale ak by som sa mal usadit, chcel by som na slovensku, v rodnom meste. ak sa to nepodari, tak mi je prakticky jedno, kde budem.
@strangelove niekedy mam problem s dlhodobymi priatelstvami, lebo ludia sa vedia urazit na to, ze som s nimi nie casto. A potom mam dlhorocnych kamaratov, ktorych, aj ked stretnem po 3rokoch (ako napr dnes), tak si mame co hovorit aj 5hodin a stale si rozumieme. Je tazke zit sposobom, ked okolo teba nie je nikto, kto ta pozna dlhe roky, ale stoji to za to. Ucim sa inym veciam, lahko nadviazem blizke vztahu a vazim si ludi a nezameriavam sa na to, ze "som ina", " nikto ma nechape" ci "nevies, aka som". Skor sa bavim s ludmi tak, aby som sa od nich nieco naucila, popripade s nimi nieco zdielala. Mam o dost iny koncept medziludskych vztahov nez vacsina ludi, co poznam.
Partnera som nikdy nemala dlhodobo, nemala som preco, nie je to funkcne.
Ja som za stabilitu a zázemie (či už na Slovensku alebo inde), neviem si predstaviť nemať nejaký trvalý domov... Ale to je vec povahy, takisto si ani neviem predstaviť častú zmenu partnera či práce, ja potrebujem vo všetkých oblastiach poriadok a stabilitu (typická panna)
@fragile. tak že viem že na svk sa vrátiť neoplatí no ani dlhodobo si to neviem predstaviť tu lebo som typ ktorý stále potrebuje zmenu takže moja migrácia ešteneskončila...no zatial som tu....minimálne ešte jednu sezonu a potom uvidím čo dalej
V kokotistane by som uz nezil ani keby mi tam niekto plati penthouse. Momentalne som na Taiwane, ale rozmyslam ze pojdem na par mesiacov do Vietnamu omrknut market. Pripadne niekde inde. Koniec koncov mam long-distance relationship, takze nemusim byvat len na jednom mieste. Kazdopadne odporucam zit v zahranici, za rok toho zazijes 1000x viac ako v zaprdenom slovensku za 2-3 dekady.
neviem , záleží to od situácie a daných okolností ... kde budem mať lepšie vyhliadky na lepší život. kludne môžem zostať aj tu na slovensku, nebude mi to prekážať. chcem sa mať lepšie a žiť lepší život je mi jedno kde to bude
Neustale sa stahujeme na nove miesto,nedokazem stravit viac ako polroka na jednom mieste,som zavisly na cestovani a premiestnovani sa a uplne mi jebe z co i len najmensieho stereotypu. Pri predstave trvaleho zazemia mam zimomriavky,nikdy som si to nedokazal ani predstavit a v podstate zijem zivot aky som vzdy chcel,a pochybujem ze sa to niekedy zmeni.
Jo,a mam k tomu aj partnera,a behame po svete poslednych 3,5 roka spolu.
No co je lepsie sa povedat neda,pre kazdeho je lepsie nieco ine,kazdy by mal zit tak ako mu to vyhovuje. Ale minimalne kratkodobo si vyskusat rozne styly zivota urcite nie je na skodu,aspon vies lepsie porovnat klady a zapory oboch verzii
nerad vela cestujem, ale zrovna som vo faze osamostatnovania sa od rodicov, rad by som este skusil ine moznosti ako boli severne anglicko a irsky dublin. Trocha ma teraz laka cesko, nechcem ist tvrdo po peniazoch, hoci ich velmi potrebujem, no nebol som nikdy workoholik, a zcasu na cas potrebujem zmenu a obohatenie sa o nove zvyky a rad poznavam nove situacie, zazitky s cestovanim spojene. No uz teraz si predstavujem, ze by som sa usadil na sr, avsak son skepticky, lebo sr nie je velmi atraktivne, no ja potrebujem hlavne nabrat z cudziny skusenosti a tak mi uz zivot na sr nebude pripadat vsedny
Snazim sa pocestovat kym sa da, zatial mi to tak vyhovuje, aj ked zistujem ze cim viac som niekde prec tym menej "kamosov" mi ostava po navrate a vymykam sa klasickemu vzorcu spravania po skole: usadit sa, seriozna robota, kariera, staly partner, atd... Ale o par rokov chcem urcite ostat na Slovensku. Pobehajte svet ludia, naberte skusenosti, ale potom sa vratte nech to tu dame do poriadku tuto krajinu.... nech tu neostanu len socky s nasimi rodicmi. ci ?
Planujem cestovat, nabrat skusenosti, vidiet veľa zo sveta. Slovensko je tak malí štát a všetko k nám prichádza akosi neskôršie. Cítim, že vo svete je omnoho viac možností a príležitostí vo všetkých smeroch. Ja som už od malička cestovala, nebola doma skoro vôbec, a všetci sa mi čudovali, čo ma na tom tak baví. Síce zatiaľ len slovensko a blízke krajiny, ale už teraz môžem povedať, že cestovaním som získala minimálne super kontakty a spoznala ľudí, akých som potrebovala. Keby si predstavím, že by som sedela doma, moj život by nemal zmysel. A priatelia, rodina? Ľudia stále prichádzajú a odchádzajú, podľa toho, akou cestou kráčate. Mám pár dlhodobých priatelstiev a to mi stačí.
asi sa budem rada túlať až sa dotúlam a postavím si zemeloď. A budem si pestoať veci a vítať pocestných bez rozdielov rasy alebo druhu živočíšneho.
Šak doma je všade .)
@tommyhot tak ja som spokojny ako zijem, neviem si predstavit ze by som mal teraz dve deti na krku, hypoteku, atd ... len som tym chcel naznacit presne to co aj ty spominas, ze ludia ziju na automaticky rezim "lebo sa to tak patri"... a vobec sa nezamyslaju nad tym co vlastne od zivota ocakavaju a ako by ho chceli prezit. Pritom staci na chvilu vystrcit paty z domu a uz ziskas trochu iny pohlad na svet, nove moznosti, podnety na biznis atd ...
Cestovanie je super Najmä v spoločnosti dobrých ľudí Osobne ma baví už len tá cesta premiestňovania sa z bodu A do bodu B...zažiť, vidieť niečo nové...a potom sa vrátiť späť domov Ale tak samozrejme, každému vyhovuje niečo iné. Je asi zbytočné naťahovať sa tu, ktorý spôsob života je lepší, keďže všetci majú istým spôsobom svoju pravdu. Najlepšie sa je zariadiť podľa vlastných pocitov, možností a plánov.
po strednej chcem chvíľu cestovať, potom na rok/polrok odísť do Španielska, potom sa pokúsiť ísť na VŠ a to buď v Čechách alebo na Slovensku. Ale som rodinný typ a chcem mať rodinu tak sa usadím a to buď v ČR alebo SR (viac sa prikláňam Slovensku)
Alebo pojdem rovno na výšku (to sa uvidí podla situacie, aj tak je to este daleko xD) a potom budem cestovat..
neviem, ale naisto pojdem na dlhsie do spanielska
som v CR a chcem ist niekam inam ... cesko uz nie je take suprove ako bolo v divokych 90. rokoch .. ani platovo to oproti svk nie je terno, a ceska uzavreta natura mi je dost cudzia
neplanujem sa usadit ..mam v plane cestovat ..a spoznavat novych ludi mat nove zazitky a vsetko .. teraz to praktizujem len v lete ale po skole ak sa neuchytim tak odchadzam .. takze dufam ze sa uchytim lebo to by som si splnila sen a cestovala by som tak ci tak
Neviem sice kde sa usadim ale studovat na VS planujem do CR po dostudovani planujem cestovat tolko ako budem moct (som zvedava ako poriesim otazku penazi, ale to teraz neriesme)
Ja chodím na tri-štyri mesiace každý rok iná krajina... Posledne som bol v Nemecku Bayern region, veľmi super tam je... (čo sa týka pomer plat-ľudia-ceny) Na slovensko sa rád vraciam aj keď žiť by som tu rozhodne nechcel no máme najkrajšiu prírodu a najkvalitnejšiu vodu a to najdôležitejšie - Rodinu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
prípadne sa neusadiť, uvidím
Osobne si neviem predstaviť sťahovať sa po pár rokoch niekam inam, pretože tam je...
Ešte keď žijem sám, dá sa to. Ale ak som "rodinný typ" a teda už teraz žijem v perspektíve rodinného života, tak to nevidím veľmi ako dobré...
Ako jednoduchšie, praktickejšie vidím, prežívať svoj život na jednom mieste. A cestovať v rámci výletov a pod.
Predsa len v zázemí na jednom mieste, vidím viac plusov...
a asi v budúcnosti budem v tomto taká spontánna (alebo sa budem rozhodovať na základe možností/finančnej situácie/blablabla)... ale rozhodne si neviem predstaviť žiť celý život na jednom mieste :S
Niekam k moru.
Ale určite najprv veľa cestovať
Partnera som nikdy nemala dlhodobo, nemala som preco, nie je to funkcne.
Jo,a mam k tomu aj partnera,a behame po svete poslednych 3,5 roka spolu.
No co je lepsie sa povedat neda,pre kazdeho je lepsie nieco ine,kazdy by mal zit tak ako mu to vyhovuje. Ale minimalne kratkodobo si vyskusat rozne styly zivota urcite nie je na skodu,aspon vies lepsie porovnat klady a zapory oboch verzii
Uzi si Cyprus,a potom to omrkni aj inde
Pokial by ma niekto vyslovene netahal, ze pod tam a tam a bude to a to, nikdy by mi nenapadlo sa zbalit do batozka a ist naslepo do cudziny.
A to je zla vec? Lebo ja sa niekedy nestacim cudovat nad tymi dronmi, ktory ziju presne hentak. Neviem si predstavit, ze by som tak mal dopadnut.
Šak doma je všade .)
neviem, ale naisto pojdem na dlhsie do spanielska