môže ísť o mesto, krajinu, región, prosrtedie (veľkomesto, hory, džungľa) alebo konkrétna budova, možno nejaký podnik. ako to máte? čo pre to, aby ste sa cítili byť 'doma' potrebujete?
myslím že ja nemusím nič písať sú to hory ten pocit tam hore, že tam patrím, že tam sa cítim slobodná, tam sa môžem smiať, tancovať, plakať, kričať bez toho aby ťa hory súdili a odsúdili ale aj ten pocit nepodstatnosti, maličkosti, sily a aj bezbrannosti... v horách sa cítim najviac nažive
Tento pocit získam len niekde, kde to spoznám na dobrej úrovni. Napríklad v mojej krásnej Trnave sa cítim ako doma, v Nitre sa nikdy tak cítiť nebudem, a to ju môžem poznať skrz-naskrz. A Bratislavu poznám dosť dobre, avšak necítim sa tam ako doma. Aj keď ju ľúbim. ❤️ Čo sa týka prírody alebo civilizácie, tak je to mesto, kde sa cítim ako doma. A potom ešte vo vode. Tam si pripadám, že do nej patrím. ❤️
Na studených miestach ďaleko od civilizácie mimoriadne nevhodných pre život. Hory v zime etc. Som presvedčený, že moji predkovia museli byť najvyššie postavení lovci v dobe ľadovej.
Určite v horách, či už v lese alebo medzi tatranskými štítmi, ten pocit mimo civilizácie. Ale tiež si občas rád zájdem do ruchu veľkomesta, ale napr. neviem prečo vo Viedni sa vždy cítim tak divne, akoby na mňa niekto stále pozeral, naproti tomu Prahu milujem, Bratislava má takú odvarovú mentalitu Viedne, nie Prahy.
môj domov tvoria hlavne ľudia. Doma sa najviac cítim pri rodičoch a pri frajerovi. A istú mieru domova cítim vždy, keď som osobne s človekom, ktorého poznám väčšinu života
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a ty?
A potom ešte v RK
A v lese, na lúke