@5 sewa Peto popravde mi toho napadlo viac, ale je pravda ze napriklad neplaces moc nad filmami, v obchodoch travime menej casu, nerozculi ta ak budes mat rovnake tricko ako ja.... atd atd
Ako v čom, ako ktoré/í, ale prikláňam sa skôr, že ženy to majú ťažšie (menzes, tehotenstvo, pôrod, materstvo, menšia fyzická sila, náladovosť, trápenie sa nad malichernostami...)
Ale doteraz som nezabudla na koment na podobnú otázku krutafunebracky
@adulicek01 a vsetky tie zenske nalady..to niesu "zenske nalady" ..niektore ich vobec nemaju ..zavisi od povahy ,takze by som to nezvaloval na vasu zataz
@oooo osobne poznám malo výnimiek, ktoré ich nemajú. Ženy trápi obliekanie, makeup, účes, ohovárajú sa pre všetko,... zatial čo chlapovi stačí sadnúť si s pivom k futbalu a nič neriešiť (samozrejme výnimky su).
A k tomu uživeniu na materskej, rovnako sa da povedat, že chlap je ten, čo sa môže na to vykaslat a žena si odnesie takpovediac vsetky následky. Tak si predstav zase seba ako slobodnu mamičku, ktorá sa stará o dieťa a domácnosť + popritom pracuje...
1) menzes - OK, ale je to indvidulane, pretoze nie kazda zena s tym ma problemy. Su zeny, ktore si daju vlozku a nerieisa, proste ziadne bolesti nic. Dostavas 50%
2) Nikto ta nenut byt tehotnou, vy same sa nato furt tesite jak najate
3) vid. 2)
4) aj chlapi byvaju na materskej a snad nechces aby chlap kojil decko. Akeho fasa si najdes tak silno budes nariekat. Treba si najst dobreho, nie alkoholika.
5) zeny maju zas ohybnejsie klby ako muzi co znamena, ze z takych pak sa viete dostat jednoduchsie nez muz. Mate nechty a dlhe!!!
Muži vždy musia všetko vymýšlať? nemyslím si. kopu skvelých vecí vymysleli a presadili ženy,.. a kto to má v živote ľahšie?dosť blbá otázka,pretože nikto to nemá v živote ľahšie,...ženy a muži sú navzájom odlišní práve preto aby sa mohli navzájom dopĺnať,a každý má iné problémy a starosti,..
100% zeny to maju tazsie. mozno par veci co ma zena lepsie ale inak muz si moze vybrat ci sa bude mat dobre no zena sa bude mat aspon raz do mesiaca vzdy trpiet takze nie je o com chalani sa maju ako raji.
@eli19 no vacsinu veci vymysleli veci. A aj teraz pri rovnopravnosti, ked vezmes najlepsich fyzikov na svete tak 90% su muzi, vseliakych technikov atd. ale chlap neporodi decko
@Hajzelodkosti bezne nie ale tieto dovody boli chabe a nepravdive co si sem pisal.. ze menstruacia nie je niekedy bolesti tu nejde ani o bolest tu ide o tu nechutnost ktoru si ani len nevies predstavit a to ze to este aj boli je len take + preco to maju zeny este tazsie. vela veci co si pisal su blbosti.
ake "veci" vymysleli a presadili zeny? ja mam zeny rad a vazim si ich rovnako ako muzov, ale toto je nezmysel.
zeny neboli ani prve gynekologicky, iba muzi postavili zaklady vsetkych politickych, humanitnych, prirodnych vied, umenia... zeny mohli byt v niektorych pripadoch iba inspiraciou alebo motivaciou
@Pikao aha moja byvala s tym nemala napr. problem, ta ani nevedela, ze daku ma. Ty si blbost, zato, ze teba ide rozjebat pri kramoch neznamena, ze vsetky zeny to maju. Je to individualne. A v com som ako napisal blbost? Ze zeny maju ohybnejie klby? Konkretizuj.
@Hajzelodkosti urcite by tvojej byvalej bolo lepsie bez kramov takze o tom nediskutujem to je jedno velke minus pre nas a o klboch mas pravdu ale trebars porod to co za hlupost si napisal ze nemusime byt tehotne a co kebyze akoze nie sme tehotne ludia vyhynu alebo co tym chces povedat ze nemusime byt tehotne samozrejme nie kazda zena ale keby si takto mala vecsina zien povedat ze nebudeme tehotne tak my by sme zanikli a ked uz je zena tehotna a ide rodit tak to musi byt velmi bolestive.
@zamidari aké veci presadili ženy? Spomeniem napríklad len také zdravotníctvo, resp. ošetrovateľstvo. Zakladateľka profesionálneho ošetrovateľstva bola žena.
k teme: vzhladom osobny zivot, to maju podla mna obidve pohlavia vyvazene. ale z globalneho hladiska to maju tazsie muzi lebo od nich spolocnost vyzaduje aby stali na veducich poziciach. Po svete xistuju(existovali) sice aj matriacharne spolocnosti ale su male a zaostale, lebo zeny su vo vseobecnosti ovela menej priebojne a kreativne.
Samozrejme, že nemusíme byť tehotné predsa, prosím páni, načo? Deti si poskladáme z lega, aspoň sa prečistí genofond...
Keď ide o to tehotenstvo, tak ho snáď chcú dvaja (no, a ak nechcú, tak sa s ním teda nejak musia vyrovnať), a teda, že v ňom chlap nie je ten, kto chodí deväť mesiacov celý opuchnutý, ubolený a potom ho takmer roztrhne vo dvoje...
A menštruácia je podľa môjho názoru veľmi veľmi dobrý argument v prospech žien, neviem ako ostatné, ale byť v pravidelných intervaloch v kŕčoch, z ktorých mám blízko k odpadnutiu, zvracaniu alebo zúfalému ohrýzaniu omietky zo steny, to by mi fakt nechýbalo...
However, žijeme v spoločnosti, ktorej terajšia podoba sa stavala aj na diskriminácii žien, čo narobíme, muži mali šťastie, že čórli tú dominanciu vopred
Ale, na čo to riešiť? Toto je presne ten typ debaty, ktorý nedospeje k harmonickému záveru, ako viera:ateizmus, vegetariáni a všežravci, koláče s plnkou vs. koláče bez plnky...
@Pikao lenze, ked nechces nemusis byt tehotna ak ti tak ohromne vadi a povazujes porod za nejake ZLO. Myslim, ze uvedomela zena (co ty nie si) by mala brat porod ako nieco krasne a bolest je na druhej strane kedze je to sucast celeho procesu. A myslim, ze pre kazdu zenu, ktora caka dieta je bolest pri porode druhrada a prvorade je aby sa dieta narodilo zdrave. Ale ty zjavne porod povazujes za nieco hrozne a teda povazujes to za nevyhodu oproti muzom.
v ankete hlasovalo celkovo 72 ludi 16chlapcov (22%) a 56 dievcat (78%) .31% chlapcov si mysli ze to maju dievcata tazsie a len 6% dievcat si mysli ze to maju chlapci tazsie. Vysledok?nevyskusal si nevies a zeny len nariekaju chlapi maju taketo prkotiny u zadku,z toho vyplyva ze chalanom je fajn = maju sa lepsie.
Ehm?? A to, že je pre niekoho prvoradé, aby bolo dieťa v poriadku znamená, že bolesť neexistuje a že ju škrtáme? ...
Žena chce dieťa, muž chce dieťa, žena chce, aby sa dieťa narodilo zdravé, muž chce, aby sa dieťa narodilo zdravé ... Rozdiel je v tom, že tehotenstvom si to "odtrpí" žena ... Alebo tam vari nie je žiadny rozdiel?
@Belzeboss : čo znamená, že muž by inak nepracoval a váľal si šunky doma alebo čo? Alebo by mohol špeciálne počas pokročilejšej fázy jej tehotenstva a počas materskej mať nejaký megaubercool výlet na Bahamy, len to tehotenstvo mu v tom bráni?
@Belzeboss : chcel si tým povedať, že kým je žena tehotná alebo na materskej, je úplne závislá na príjmoch svojho partnera, of kórs. Čo je ďalšie tvrdenie, na ktoré sa dá nájsť protiargument a na ten protiargument sa nájde iný protiargument, budeme pokračovať donekonečna, k ničomu sa nedospeje a každý bude mať svoju pravdu a ja bezvýchodiskové debaty na fórach vediem nerada
@Nihili Keď ide o to tehotenstvo, tak ho snáď chcú dvaja (no, a ak nechcú, tak sa s ním teda nejak musia vyrovnať), a teda, že v ňom chlap nie je ten, kto chodí deväť mesiacov celý opuchnutý, ubolený a potom ho takmer roztrhne vo dvoje...
...toto su tvoje slova, ja som len chcel povedat, ze za tych 9 mesiacov chodi chlap rovnako cely opuchnuty, uboleny lenze z roboty...takze v tomto smere to je podla mna 1:1..ze je zena zavisla na prijimoch, ale to je podla mna v poriadku lebo ako si ty napisala, na tehotenstvo su dvaja..jeden musi zarabat, lenze tvoj prispevok vyznel ako ze zena vtedy trpi a muz si zatial sedi v krcme ..
@Belzeboss : lenže ty to hovoríš tak, akoby ten chlap musel kvôli tomu tehotenstvu robiť v bani aj môj aj tvoj príspevok sa dá pochopiť rôzne, záleží od toho, s akým názorom ho človek číta
myslím si, že najťažší v živote to má moj chlap štyri ženské na krku: mama, dve ségry, jedna mladší, druhá starší a já (jo a na margo teho menzesu: je to fakt super, ked to máme šecky štyri naraz a on si chudák šecko odskáče)
@Belzeboss : no, ja ti neviem ale prvé mesiace, keď žena zvracia takmer každé ráno, fakt, že pri tehotenstve ženám opúchajú končatiny a nezmizne to, keď si na chvíľu ľahnú, a celkovo sa čiastočne mení jej fyzická schránka, problémy s dýchaním, stavy keď ju dennodenne bolí ,,celý človek", samotný pôrod...tehotná som nikdy nebola, hovorím len o pozorovaniach zo životov mojich sesterníc ale myslím si, že sú to celkom spoľahlivé argumenty na to, prečo je rozdielne to, že chlap je, v závislosti od finančných pomerov rodiny, nútený pracovať, poprípade pracovať viac
@Nihili ja nehovorim, ze to je prechadzka, a hovorim ze je to podla mna porovnatelne ako chodenie do roboty(a aj tie tebou uvedene priznaky sa mi na par odlisnosti zhoduju .. )..no ok...ukoncujem to z mojej strany, este kym som pokojny...prijemny zvysok vecera
@Belzeboss : žena chodí do práce prakticky celý život, rovnako ako chlap (generalizujem, ale v rámci zjednodušenia snáď môžem, a to, že vykonáva iné povolania tiež zanedbajme, to sa odvíja od hromady vecí a to je zasa na inú diskusiu), odhliadnuc od obdobia, keď je na materskej/tehotná, kde vlastne podstupuje nárazovo veľkú fyzickú záťaž (mnou zhrnuté ,,príznaky"), ktoré myslím nie sú až tak dokonalým vyjadrením ,,príznakov" chodenia do roboty ale teda že niečo takéto dokáže niekoho vyviesť z pokoja, fascinating prajem pekný zvyšok dňa
To je uplne jedno, zivot budes mat taky ako si ho zariadis a nezalezi na tom či si zena alebo muz. V dnesnej dobe zeny robia muzsku pracu a opacne. Zeny budte rady ze mate aspon prava volakedy sme ich nemali a muzi vy budte radi ze doba ide do predu a zivit rodinu može aj zena a chlap može byt na materskej
@hajzelodkosti - to s tým pôrodom je tak krásne chlapský názor
áno, je jasné, že snáď každá žena chce aby sa jej dieťa narodilo zdravé, ale pre tú bolesť ťažko niektorá vníma, čo sa s ňou vôbec deje, maximálne tak už keď je po tom. a si predstav, že to nie je en pôrod, to je aj nastrihávanie, zašívanie, príp. pôrod kliešťami (tak prišiel na svet môj bratranec) - počula som už aj o pacientke, ktorej sa bábo "zaseklo" a aby ho dostali vôbec von, museli proste žene rukami tlačiť na brucho a tlačili tak, že jej polámali rebrá, šestonedelie, mesiac po pôrode si ani sadnúť nemôžeš, apod.
nevravím že vždy je to tak, ale stať sa môže. a že si žena môže vybrať? no fajn, máme partnerov ktorí majú krásny vzťah a chýba už len dieťa...no a povedz mi, aký výber tu máš...muž dieťa neporodí a keď bez príčiny žena odmietne, tak neviem ktorý zdravý muž by s ňou plánoval život hapilly ever after, keď by vedel, že žiadneho synáčika mať nebude, ak po ňom túži.
toľko k pôrodu.
ako druhú najväčšiu výhodu chlapov vidím v ich fyzickej sile, menšie riziko napadnutia, znásilnenia atď.
@Ayreen neviem preco kazdy musi zachadzat do extremov? Vo vacsine pripadov porod prebehne lahko a je jasne, ze bez tych bolesti sa to proste nezaobide. Je to ako riesit, ze chlap je nachylnejsi na rakovinu ako zena. Sme mi muzi potom znevyhodneny? Blbost.
Proste priroda vas tak obdarila a take ste. A jedine co vie zena povedat MUZ to ma lahsie, MUZ diskriminuje a MUZ vsetko. Mi to pripada ako ked tarajko tara. Na jednej strane ZENY HLASAJU, ZE SU VO VELA VECIACH LEPSIE NEZ MUZI a NA DRUHEJ STRANE SA STAZUJU, ZE SU VIAC ZNEVYHODNENE NEZ MUZI.
Potom naozaj nechapem ako moze byt vo vela veciach lepsie a zaroven tak znevyhodnovane? Teda tak to prezentuje vacsina zien, inteligentna zena sa nad tym vobec nepozastavi pretoze je si vedoma svojho tak ako muz.
@hajzelodkosti - ja som napísala len dve nevýhody žien - pôrod a menšia fyzická sila. iné nevidím a rozhodne by som nechcela byť mužom, lebo som spokojná taká aká som
ale jediné čo som tým chcela napísať, že pôrod nie je taká malina ako si muži sem-tam myslia, hoci zachádzame do extrémov a že máš na to chlapský pohľad, that´s all. moja teta, ktorá rodila pred rokom by ti porozprávala
Dal som že ženy ale to len preto že zložitejšie rozmýšľajú(aby som nikoho neurazil) ako my muži. Všimol som si vyššie uvedené že kôly pôrodu ja to tak neberiem ja skôr myslím že keď niečo robia tak vždy to majú ťažšie ako muži lebo majú dilemu nevedia si vybrať čo vlastne chcú tak preto to majú celý život ťažké česť výnimkám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
170 komentov
----> nekonecna retaz, pome.
Ale doteraz som nezabudla na koment na podobnú otázku krutafunebracky
» www.birdz.sk.birdz.sk/forum/preco-je-...
A k tomu uživeniu na materskej, rovnako sa da povedat, že chlap je ten, čo sa môže na to vykaslat a žena si odnesie takpovediac vsetky následky. Tak si predstav zase seba ako slobodnu mamičku, ktorá sa stará o dieťa a domácnosť + popritom pracuje...
1) menzes - OK, ale je to indvidulane, pretoze nie kazda zena s tym ma problemy. Su zeny, ktore si daju vlozku a nerieisa, proste ziadne bolesti nic. Dostavas 50%
2) Nikto ta nenut byt tehotnou, vy same sa nato furt tesite jak najate
3) vid. 2)
4) aj chlapi byvaju na materskej a snad nechces aby chlap kojil decko. Akeho fasa si najdes tak silno budes nariekat. Treba si najst dobreho, nie alkoholika.
5) zeny maju zas ohybnejsie klby ako muzi co znamena, ze z takych pak sa viete dostat jednoduchsie nez muz. Mate nechty a dlhe!!!
6) a muzi nesu naladovy? To ma nechci vidiet!
7) vid. 6)
takze vsetko co si napisala je uplne cele zle.
Máš pravdu, je to na každej, ako si to v živote zariadi...
muzi vzdy musia vsetko vymyslat , nove techonologie , a podobne. inak by sme zily v jakynach
tak kto to ma asi tazzsie
ake "veci" vymysleli a presadili zeny? ja mam zeny rad a vazim si ich rovnako ako muzov, ale toto je nezmysel.
zeny neboli ani prve gynekologicky, iba muzi postavili zaklady vsetkych politickych, humanitnych, prirodnych vied, umenia... zeny mohli byt v niektorych pripadoch iba inspiraciou alebo motivaciou
a ktora zena? to bola jedna z tych anglickych sestier v Krimejskej vojne ?
ved ta len zozbierala uz zauzivane praktiky a urobila, neviem ci s niecim prevratnym prisla na svet
no ale budis
Keď ide o to tehotenstvo, tak ho snáď chcú dvaja (no, a ak nechcú, tak sa s ním teda nejak musia vyrovnať), a teda, že v ňom chlap nie je ten, kto chodí deväť mesiacov celý opuchnutý, ubolený a potom ho takmer roztrhne vo dvoje...
A menštruácia je podľa môjho názoru veľmi veľmi dobrý argument v prospech žien, neviem ako ostatné, ale byť v pravidelných intervaloch v kŕčoch, z ktorých mám blízko k odpadnutiu, zvracaniu alebo zúfalému ohrýzaniu omietky zo steny, to by mi fakt nechýbalo...
However, žijeme v spoločnosti, ktorej terajšia podoba sa stavala aj na diskriminácii žien, čo narobíme, muži mali šťastie, že čórli tú dominanciu vopred
Ale, na čo to riešiť? Toto je presne ten typ debaty, ktorý nedospeje k harmonickému záveru, ako viera:ateizmus, vegetariáni a všežravci, koláče s plnkou vs. koláče bez plnky...
Pár hodín bolesti ti stojí za pocit, že daruješ niekomu život a to chalan nikdy nemá možnosť zažiť
teda nie, že by som sa na to nejak extra tešila ...ale beriem to ako plus...
Ehm?? A to, že je pre niekoho prvoradé, aby bolo dieťa v poriadku znamená, že bolesť neexistuje a že ju škrtáme? ...
Žena chce dieťa, muž chce dieťa, žena chce, aby sa dieťa narodilo zdravé, muž chce, aby sa dieťa narodilo zdravé ... Rozdiel je v tom, že tehotenstvom si to "odtrpí" žena ... Alebo tam vari nie je žiadny rozdiel?
...toto su tvoje slova, ja som len chcel povedat, ze za tych 9 mesiacov chodi chlap rovnako cely opuchnuty, uboleny lenze z roboty...takze v tomto smere to je podla mna 1:1..ze je zena zavisla na prijimoch, ale to je podla mna v poriadku lebo ako si ty napisala, na tehotenstvo su dvaja..jeden musi zarabat, lenze tvoj prispevok vyznel ako ze zena vtedy trpi a muz si zatial sedi v krcme ..
Záleží na osobe ako takej... aj muž može mať horší život, rovnako ako žena lepší a naopak... Ide o povahu, charakter, výchovu atď a nie o pohlavie
Ale pozrite sa niekam inde do sveta, kde sa so zenami naraba jak s majetkom. A potom mi ukazte na krajinu, kde sa tak naraba s muzmi.
Presne tak, taka krajina neexistuje.
=> zeny to maju tazsie (vo svete).
áno, je jasné, že snáď každá žena chce aby sa jej dieťa narodilo zdravé, ale pre tú bolesť ťažko niektorá vníma, čo sa s ňou vôbec deje, maximálne tak už keď je po tom. a si predstav, že to nie je en pôrod, to je aj nastrihávanie, zašívanie, príp. pôrod kliešťami (tak prišiel na svet môj bratranec) - počula som už aj o pacientke, ktorej sa bábo "zaseklo" a aby ho dostali vôbec von, museli proste žene rukami tlačiť na brucho a tlačili tak, že jej polámali rebrá, šestonedelie, mesiac po pôrode si ani sadnúť nemôžeš, apod.
nevravím že vždy je to tak, ale stať sa môže. a že si žena môže vybrať? no fajn, máme partnerov ktorí majú krásny vzťah a chýba už len dieťa...no a povedz mi, aký výber tu máš...muž dieťa neporodí a keď bez príčiny žena odmietne, tak neviem ktorý zdravý muž by s ňou plánoval život hapilly ever after, keď by vedel, že žiadneho synáčika mať nebude, ak po ňom túži.
toľko k pôrodu.
ako druhú najväčšiu výhodu chlapov vidím v ich fyzickej sile, menšie riziko napadnutia, znásilnenia atď.
Proste priroda vas tak obdarila a take ste. A jedine co vie zena povedat MUZ to ma lahsie, MUZ diskriminuje a MUZ vsetko. Mi to pripada ako ked tarajko tara. Na jednej strane ZENY HLASAJU, ZE SU VO VELA VECIACH LEPSIE NEZ MUZI a NA DRUHEJ STRANE SA STAZUJU, ZE SU VIAC ZNEVYHODNENE NEZ MUZI.
Potom naozaj nechapem ako moze byt vo vela veciach lepsie a zaroven tak znevyhodnovane? Teda tak to prezentuje vacsina zien, inteligentna zena sa nad tym vobec nepozastavi pretoze je si vedoma svojho tak ako muz.
ale jediné čo som tým chcela napísať, že pôrod nie je taká malina ako si muži sem-tam myslia, hoci zachádzame do extrémov a že máš na to chlapský pohľad, that´s all. moja teta, ktorá rodila pred rokom by ti porozprávala