kam? všeilikade! do Londína, Paríža, Brusselu,ú Venecia...Benatky jo tka sa to vola... Oslo, Stockholm, Helsinky, Prahu....
ale to len v prípade že by som mohla ísť len na výlet... ale keby mám 1000e a že choj si kde chceš, tak na začiatok niekde vo VB alebo Viedeň prvým vlakom, nájdem si robotu, ubytko a bývam
za 1000 eur by som isla na dlhsie ako na vikend.... nerozumiem vacsine z vas, potom sa ani necudujem ze sedi tolko ludi doma, lebo caka kym bude mat tisice eur aj ked ich netreba
Momentalne ked uz, tak OH v londyne.. Okrem toho hocikde, podla mna EU mesta niesu nejak dramaticky odlisne od seba, je to viacmenej o preferenciach. Ja by som kukol provensalsko/ franc. rivieru/ monako
@willbebetter tomu ver, že fjordy sú neopísateľné. ja som tam stratila reč a rozrevala som sa a to som sa roky rokúce pripravovala na tú nádheru tým, že som si pozerala fotky . a aj tak som to nezvládla.
inak ako sa vám 1000e môže zdať málo??? okej, nejdem myslieť na svoje stop výlety (keď som za tri týždne výletovania po škandinávii dala 300e), ale napr. na letecký výlet do Kodane som tiež neminula viac ako 250e. a to som tam bola tri dni a opíjala sa ako besná. seriózne, čím máte zahmlené oči, že nevidíte lacné možnosti cestovania? chcete platiť niekoho, kto vám bude vytierať prdel alebo kieho???
išla by som opäť do Írska, pretože tam ostal kus mňa, keďže som tam bola 9 mesiacov a priatela by som zobrala so sebou a prispela mu zo svojich peňazí na výlet
do Barcelony ale musela by Barca hrat futbal samozrejme inak ma nejak nelaka to mesto ale keby som tam uz bol urcite by som pochodil aj po meste a k moru
@grietusha tak tym padom vyhravaju fjordy na plnej ciare!
ale k tym peniazom som chcela - tak asi by som nesla sama, nie? ja som to akosi rozratavala na 2 osoby, isto by som chcela mat niekoho blizkeho so sebou...minimalne uz len preto aby som sa mala komu vyplakat na pleci keby ma ta krasa fjordov tiez premohla
+ zo zbezneho vnimania viem, ze ty nemas problem so stopom a s couchsurfingom, ale tak niektori ludia ako ja su v tomto napriklad dost obmedzeni ja potrebujem normalnu dopravu aj ubytko
@willbebetter spiatočná letenka z Prahy do Bergenu je za 220e. čo som teraz tak námatkovo našla. nehovor, že nízkonákladový výlet pre dvoch by sa za takú cenu spraviť nedal. okrem toho sa hovorí o tvojich voľných 1000e, pochybujem, že nech máš kohokoľvek akokoľvek rada, tak by si mu zo svojich našetrených peňazí zaplatila takýto výlet. (iné by bolo keby si ich vyhrala alebo zarábala nechutne veľa a 500e ti nič nespraví).
1000 eur vam nestaci?..ja som bola na 6 dnovom vylete Londýn-Edinburgh a stalo ma to do 400 eur a nic mi nechybalo, nestopovala som, mala som kde byvat, minala na kluby a chlast a este som si aj vela suvenirov pokupila ...na jar sa chystam Londýn-Edinbugh-Paríž a viac ako 600 si na to urcite nevyhradim
@micenzo nie je príliš atraktívne byť zadubencom bez rozhľadu.
@vivian117 do Rumunska by som aj ja veľmi chcela, hory pobehať. a Bukurešť je jedno z mojich must see, najmä preto, ako sa tam teraz dvíha alternatívna umelecká scéna a celkovo to tam buble v novej generácii
@grietusha mňa tiež strašne lákajú hory..a vlastne celkovo príroda..ale na druhej strane aj tie ich najväčšie mestá...no hlavne, až sa konečne naučím dobre ich jazyk, tak si ho chcem ísť vyskúšať
@vivian117 prečo si si vybrala zrovna rumunčinu na štúdium? (síce, ja so svojou srbčinou a fínčinou mám čo hovoriť... )
no, fenomén, ako u nás pred desiatimi rokmi približne. keď mladí neboli spokojní so súčasnou tvárou kultúrnej pôdy a napriek nedostatkom financií sa chceli prejaviť. takže sa tam teraz dejú happeningy, performance, dvíhajú sa DJs a producenti, robí sa alternatívne divadlo festivaly v uliciach a tak. fascinujúce.
Rada by som sa vrátila do Istanbulu, možno si niektorí ľudia myslia, že je to typické špinavé a preľudnené mesto moslimov, ale v skutočnosti je to krásne, extra moderné mesto, ktoré je tak 30 rokov pred Bratislavou napríklad, a proste všetko je tam úžasné, myslím, že toto mesto ma očarilo tak, že ani New York by ma viac neočaril, ale možno by som išla aj do Londýna
@grietusha ok ok, musim uznat ze ja som vobec neponala "zadanie" temy, proste ratala som to pre dve osoby a nielen na vikend, ale na plnohodnotny vylet
no ako vidim, ked sa vylet na fjordy zrealni, viem na koho sa mam obratit aby mi poradil co, kde a ako je najlepsie
ak už niekde cestovať tak skôr by som bral Himaláje, Kaukaz, Mongolsko alebo Indiu. V rámci EU asi skôr na motorke smer talianske dolomity - francúzska riviéra - Švajčiarsko - Rakúsko a späť
@grietusha páči sa mi ich jazyk, prízvuk, a ako to znie a je taký nerozšírený, nechcem sa učiť to čo vedia všetci, chcem niečo čo neviem nikto fínštinu som sa chvíľu učila aj ja, kým som nezistila, že na tú ich gramatiku s milión pravidlami proste nemám :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
105 komentov
sem
ale to len v prípade že by som mohla ísť len na výlet... ale keby mám 1000e a že choj si kde chceš, tak na začiatok niekde vo VB alebo Viedeň prvým vlakom, nájdem si robotu, ubytko a bývam
ale ak by som bol ,,jazykovo lepšie vybavený,, tak by mi stačilo aj také Rakúsko - niekde na vidieku v Alpách
Ale ak by to nemuselo byt striktne mesto, tak vzdy som tuzila vidiet Norske fjordy s tymi typickymi dedinkami - to musi byt neopisatelna nadhera.
mozno za zbytok nakupy v rakusku
ale k tym peniazom som chcela - tak asi by som nesla sama, nie? ja som to akosi rozratavala na 2 osoby, isto by som chcela mat niekoho blizkeho so sebou...minimalne uz len preto aby som sa mala komu vyplakat na pleci keby ma ta krasa fjordov tiez premohla
+ zo zbezneho vnimania viem, ze ty nemas problem so stopom a s couchsurfingom, ale tak niektori ludia ako ja su v tomto napriklad dost obmedzeni ja potrebujem normalnu dopravu aj ubytko
A asi do Barcelony, ale je toho viac, čo by som zvážil.
alebo Viedeň - Stavanger spiatočná za 300e.
@vivian117 do Rumunska by som aj ja veľmi chcela, hory pobehať. a Bukurešť je jedno z mojich must see, najmä preto, ako sa tam teraz dvíha alternatívna umelecká scéna a celkovo to tam buble v novej generácii
a čo za umenie sa to tam dvíha?
no, fenomén, ako u nás pred desiatimi rokmi približne. keď mladí neboli spokojní so súčasnou tvárou kultúrnej pôdy a napriek nedostatkom financií sa chceli prejaviť. takže sa tam teraz dejú happeningy, performance, dvíhajú sa DJs a producenti, robí sa alternatívne divadlo festivaly v uliciach a tak. fascinujúce.
no ako vidim, ked sa vylet na fjordy zrealni, viem na koho sa mam obratit aby mi poradil co, kde a ako je najlepsie
Inak, Paríž je fakt dosť o ničom. Od toho som čakala ozaj viac.