@Lordjogi kristepane milujem takéto "skúšanie", no ale budiš
Komunizmus- vládne jedna strana, na ktorej čele je diktátor (vládca) sú zrušené veškeré platobné prostriedky, každý si z obchodu zoberie len to čo potrebuje, je zrušené súkromné podnikanie ekonomika je usmerňovaná štátnimi 5 ročnými plánmi, dalo by sa o tom točiť ešte ajajaj
@Kurope Ty si v podstate pisal o tom ako vyzeral ten rezim v praxi, ale ideologia komunizmu je velmi velmi stara...a vlastne na papieri to aj znie dobre, lenze v praxi...to booa tak isto chore ako nacizmus
Mam taky pocit, je to len moj dojem, že v Taliansku a Nemecku sa mali nemci a taliani dobre, tymto nechcem nacizmus obhajovať! Podľa mna je komunizmus 100x horši.
@Alpynus Podla mna ma Stormmast3r v niecom pravdu, nacizmus mal v Nemecku pozitivne ohlasy. Hitler totiz Nemcom povedal a dal presne to co chceli. Nemci po prvej svetovej vojne chceli najst vinnikov, pricinu ich neuspechu...Hitler toto vyuzil a ukazal im "strojcov a vinnikov" ktorych oznacoval bolsevikmi a zidmi. Vacsina Nemcov ho pred a v zaciatkoch 2. svetovej vojny povazovalo za narodneho hrdinu
ale je to debilna anketa, zakladatel v tom ocividne nema prehlad. v podstate su to obidva v zaklade identicke politicke smery, "nacizmus" narodne orientovany socializmus, komunizmus mi evokuje tiez socializmus alebo (internacionalnu) vladu proletariatu. Ale vzdy zalezi na konkretnej vlade, nie na nejakom teoretickom "-izme", ani sucasne demokraticke vlady nie su zdaleka vsetky rovnake, niektore sa nezbavili vplyvov z byvalich rezimov, ine preberaju postupy tretej rise, len v bielo modrom.
Ani jedno... Nacizmus je chorý, a komunizmus mal síce dobrú myšlienku, ale v praxi to nefungovalo... Oba tieto režimy priniesli len nezmyselné zabíjanie...
@Amrafel ved je tam pisane, ze za predpokladu ze by si bol arijec..
Nackov neznasam, bolsevikov (ficovskeho typu ) este viac, ale ak by sa komunizmus vybudoval tak ako sa vybudovat mal, tak asi by som radsej zil tam. I ked myslienka verejneho blaha a ziadneho sukromneho vlastnictva sa mne ako egoistovy absolutne nepozdava..
sa nám v tom zahlasovaní za nacistický štát aká pekná birdz nazi zberba zišla
ani v jednom by som nechcela žiť, no hádajte asi tak prečo.
a fascinuje ma to neskutočné zbŕdanie kokotskýchakožepseudointelektuálov. zas tu máme plnú ric študovaných politológov, ktorí čeprajú z beo.sk. ta fasa
idem sa tváriť, že na slovensku sa za slovenského štátu žilo dobre a tá noša výpovedí, čo som minule musela čítať, boli veľké komunistické klamstvo, a že nás nakoneic aj tak ovláda cudia civilizácia, tak načo riešiť.
@lordjogi som rada, že tvoje kompetencie teoretického novinára presahujú až tam, že si mal možnosť poszrieť si moje výsledky mojich IQ testov. naozaj, oceňujem ťa a velebím. a nechápem, načo si na mňa otváraš svoje múdre ústočká, smerovala som svoje slová na niekoho iného, kto jasne pochopil, že to bolo naňho. nemusí o tebe a tvojej nadpriemernej riťointeligencii každý vedieť
@Transplantovana Ja o svojej inteligencii nehovorim ak si si nevsimla, len poukazujem nato ze ty mas obycajne tendenciu okamzite kazdeho inteligenciu a prehlad okomentovat bez relevatnych informacii : "a fascinuje ma to neskutočné zbŕdanie kokotskýchakožepseudointelektuálov. zas tu máme plnú ric študovaných politológov, ktorí čeprajú z beo.sk. ta fasa". A taketo zabrdanie akurat svedci o tvojej vlastnej inteligencii a vlastnom IQ Ja sa za novinara nepovazujem, ty su tu predsa uspesna novinarka nemam pravdu? A o tvojom "prehlade" a tvojich "mudrych" poznamkach ktorymi sa tu ohanas uz kazdy vediet musi ?
@lordjogi narážala som na ľudí ako zamidari a pietro93, pretože ich debilné obhajovanie fašizmu považujem za kokotizmus prvého stupňa. neraz sa stalo, že títo páni svojimi slovami akoby kopírovali neonacistické a neofašistické stránky, takže presne viem, ako sa s nimi mám rozprávať, preto do toho teba nič. napísala som svoj názor k ankete.
už si konečne vyhoň svoj malý penis na tom, že si najmúdrejší na svete a nehovor na mňa. s tebou som sa nebavila, tak sa láskavo so mnou nerozprávaj a ani mi netlač do hlavy tvoje kokotiny. nie som zvedavá na tvoje debilné hlášky. si človek, ktorý má 18 rokov a hrá sa na niekoho, kto už niečo dosiahol, potrebuje si honiť ego na ľuďoch, o ktoorých vie veľké hovno. nechaj ma na pokoji, jou? znač si proste veci o svojej inteligencii, na mňa sa vyjeb, veď som pod tvoju úroveň, mudrouši.
@Transplantovana Ach...no dobre no...tvoje komenty svedcia o tebe. Nezavisly pozorovatel by si spravil svoj nazor. Rozpravas na urovni ozrana z krcmy. Ale ako si prajes uz ta necham, prvykrat s tebou v niecom suhlasim a to v tom ze si pod moju uroven
@lordjogi ešte sa mi budeš dlho venovať? nehovor na mňa, láskavo. ti môžem omočiť tvoje okraje a pripomienky. alebo budeš pokračovať ako v našej tskovej konverzácii, až kým budeš bez akožeurážok? sa zobuď a sústreď sa na tvoj neexistujúci život. keďže stále vyrypuješ do mňa.
@Transplantovana Ty si ta co stale odpisuje Ty si zacala rypat do mna a rypes do vsetkych ludi naokolo. Prestan sa ty venovat mne a ja sa prestanem venovat tebe
@Transplantovana A mmimochodom precitaj si nejaku knizku z historie. Tiso v skutocnosti nemal na vyber...som zvedavy ako by si reagovala ty kebyze ti Hitler ponukne dve moznosti, z ktorych jedna by bola zrovnat Slovensko so zemou...a teraz ma mozes oznacit za nacistu a fasistu.
@lordjogi mne nebudeš hovoriť, že si mám prečítať knižku o tisovi. ani o teórii fašizmu alebo nacizmu. ani o histórickej situácii. ja píšem o tisovi bakalárku u jednej z najlepších politologičiek, viem o ňom pomaly aj číslo topánok. sa uvedom a prestaň ma poučovať, ty šteňa pojebané akési.
@Transplantovana Vtipne...ja povazujem politologov za obycajnych truhlikov, ti "politologovia" nie su o nic lepsi ako "politologovia" ktori sa podla teba vyjadruju tu na diskusii A vymyslas si stale krajsie a vtipnejsie pribehy Ale uz ta necham na pokoji lebo toto nema zmysel
truhlík si sám, nikto o tebe nič nevie, doradu urážaš, máš 18, možno si ešte na strednej a tváriš sa jak pán sveta. sa hanbi za to, že si nevieš ceniť iných ľudí. ti tie komplexy dobre jebú na hlavu.
@Transplantovana A o tebe niekto vie ? A ty mas 20, a myslis si o sebe ze si pozrala vsetku mudrost sveta a dava ti to pravo urazat vsetkych ludi naokolo...neviem kto tu ma komplexy. Ja tu nie som ten kto sa chvali fiktivnymi uspechmi a bakalarkami a neviem cim vsetkym. Nedosiahol som nic mimoriadne a ani sa netvarim a nehovorim ze som nieco dosiahol, zato ty ano. A ak tu niekto uraza a tvari sa ako vladca sveta tak si to jedine a jedine ty
to fakt nema zmysel, ja som podla nej "nacek" co cita iba beo.sk... je to to iste ako keby som jej ja napisal ze je fetacka co cita iba antifa.cz
ak by si si zob zobral ten najstereotipickejsi priklad "nacka" a upravil niektore jeho nazory(a vobec by si nemusel vsetky ), tak by ti z toho vysla transplantovana
@Zamidari Ja viem...sak mne napisala ze som pseudointelektual a kopec urazok len zato ze som si v jednom blogu dovolil povedat ze si myslim ze SME a PRAVDA sklzaju na uroven noveho casu...ako a ked sa clovek brani tak ma oznacila za toho agresora a utocnika a zakomplexovaneho debila....pritom ona tu stale vychadza na povrch s nejakymi fiktivnymi uspechmi na ktore som sa nikdy vobec nepytal a ani ma nezaujimaju
@lordjogi s tebou sa asi nedá rozumne baviť. TY si jej odporučil, nech si prečíta knihu o Tisovi a histórii. Akú inú odpoveď očakávaš od človeka, ktorý naozaj píše bakalárku o Tisovi a má o tom preštudovaných kopec kníh? Že to zatají a poďakuje ti za radu?
"na ktore som sa nikdy vobec nepytal a ani ma nezaujimaju" .. teraz, keď už vieš pravdu, tak je najlepšie sa tváriť, že ťa to vôbec nezaujíma, to máš pravdu...
@Tikalok Ty vidis tuto debatu vytrhnutu z kontextu, predtym o sebe tvrdila uplne ine veci a vobec by som sa necudoval keby si ty transplantovana ktora sem pise pod inym nickom s obrazkom dlhovlaseho chalana. Ide o jej reakcie k ostatnym ludom uplne pre nic.
@lordjogi nevidím ju vytrhnutú z kontextu, sledujem ju od začiatku. a hej, som transplantovana, lebo to predsa nie je možné, aby až dvaja ľudia na svete nezdieľali tvoj názor. nemysliteľné !
@Tikalok no to teda ano Ak ju sledujes od zaciatku tak si pozri jej prvy urazlivy koment ktorym odsudila vsetkych diskutujucich len tak pre nic. To nie je post od inteligentneho cloveka
@Tikalok ohoooo ty si inak dobry/a. Vies aj ja mam o tom nastudovanych vela knih, nepisem sice o tom pracu a bakalarku s najlepsou politologickou Ale neoznacujem ludi za "ritointelektualov" pretoze je to detinske, smiesne a odveci. Povedala ze sa tu zisla zberba ritointelektualov ci co to takze narazala konkretne na diskutujucich predtym Takze si to mozno este raz pozornejsie precitaj
a mimochodom arijska rasa sme vsetci aj teraz.pokial si biely.arijcami boli oznacovane slovanske,germanske,romanske a keltske narody....takze piču o tom vieš.... a arijska rasa sa deli aj do viacerych skupin podla charakteristiky postavy a vyzoru.!..
Nacizmus aký myslíš ty v tejto ankete je ten, čo vraždí menšiny a všetky odlišné skupiny a vôbec každého, kto vyčnieva z davu. Snažil sa zotročiť určitých ľudí a z iných spraviť nadľudí s možnosťou vládnuť iným. Je to zvrhlá predstava, ktorá by nikdy nemala byť uskutočnená.
Komunizmus je obrovský strašiak, vytvorený už len tým, že ním nazývame obdobie medzi 1948 a 1989 v Československu a zároveň ešte prezentujeme iba jeho negatívne stránky. Rád by som upozornil, že počas tohoto obdobia bol v ČSR "iba" socializmus, a vlastne ani ten nie, iba akýsi "debilnevedený" odvar.
Komunizmus, úplne základne definovaný je štátne zriadenie fungujúce na princípe "každému podľa potreby". Nikto nepracuje za peniaze, nikto nedostáva priamu odmenu, ale pracuje na 100%. Potom si môže vziať pre osobnú potrebu, to, a toľko, koľko k životu potrebuje. Zadarmo. V princípe sa ráta s blahobytom a s tým, že ľudia nebudú chamtivý. A síce: môžeš si vziať z obchodu aj 5 áut, ale tebe stačí len jedno. A stačí Ti 10 rokov, pretože stále funguje, nemusíš mať každý rok nové. A pritom riaditeľ banky aj obyčajný robotník k životu potrebujú rovnaký dom a auto.
Je to dosť jednoducho opísané, ale teória je asi takáto.
Rozhodne by som radšej žil v takej spoločnosti, kde má každý rovnako, nikto nemá obrovský majetok (lebo nepotrebuje - preto je tento systém nemožný) ako niekde, kde sú ľudia vyhladzovaní a zotročovaní.
Iste, pre niekoho je ľahšie asi prekonať túto morálnu zábranu ako sa zbaviť chamtivosti.
Na základe názoru, ktorý odsudzuje rasovú a podobnú neznášanlivosť sa pasuješ do role tej, ktorá má vždy správny názor a ľudí, u ktorých sa ti zdá, že prejavujú iné zmýšľanie, automaticky berieš ako odpad, pri každom jedinom ich vyrieknutom slove ...
A samozrejme to dávaš najavo a pri takomto principiálnom odsúdení z tvojej strany sa debata často zmení len na označovanie druhej strany nejakým synonymom odpadu ...
Nezdá sa ti, že keď lipneš na svojom názore, mohla by si človeku, ktorý ten názor napadne napísať miesto "k***t!" radšej sled argumentov a zdôvodnení, v čom sa ten človek mýli, či má nemiestny pohľad?
Na tvojom mieste, kde argumenty vždy prejdú do prázdnych urážok bez zmyslu by som sa ani príliš nečudoval, keď na teba niekto v diskusii naschvál reaguje určitým spôsobom ...
(dúfam, že toto neberieš ako nejaký zbesilý útok, ani nič podobné ...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
147 komentov
@tomas môžeš to prosím opraviť?
Vyber si. Ficovský štát alebo ficovský štát?
Rovnako zbytočná otázka.
Komunizmus- vládne jedna strana, na ktorej čele je diktátor (vládca) sú zrušené veškeré platobné prostriedky, každý si z obchodu zoberie len to čo potrebuje, je zrušené súkromné podnikanie ekonomika je usmerňovaná štátnimi 5 ročnými plánmi, dalo by sa o tom točiť ešte ajajaj
stačí?
Tak to je fakt len tvoj pocit. Realita je úplne iná.
@Stormmast3r ako sa to vezme aj v komunizme sa ľudia mali skvele
btw: join this group » www.facebook.com/group.php?gid=2...
to je jedno aj tam aj tam by som bol v odboji ... aj keby ma mali zabit
Slovensko v rokoch 1939-1945 bolo nacisticky stat. Ekonomika bola jedna z najvyssich v Europe, zivotna uroven velmi vysoka... Niet o com.
zil by som v komunizme, lebo v nacizme by som nezil (vo vyzname neprezil)...ale komunizmus je skoro rovnake svinstvo, cize najradsej by som emigroval
Nackov neznasam, bolsevikov (ficovskeho typu ) este viac, ale ak by sa komunizmus vybudoval tak ako sa vybudovat mal, tak asi by som radsej zil tam. I ked myslienka verejneho blaha a ziadneho sukromneho vlastnictva sa mne ako egoistovy absolutne nepozdava..
ani v jednom by som nechcela žiť, no hádajte asi tak prečo.
a fascinuje ma to neskutočné zbŕdanie kokotskýchakožepseudointelektuálov. zas tu máme plnú ric študovaných politológov, ktorí čeprajú z beo.sk. ta fasa
idem sa tváriť, že na slovensku sa za slovenského štátu žilo dobre a tá noša výpovedí, čo som minule musela čítať, boli veľké komunistické klamstvo, a že nás nakoneic aj tak ovláda cudia civilizácia, tak načo riešiť.
skoro mam pocit ako keby si pisala sama o sebe
schizofrenia?
už si konečne vyhoň svoj malý penis na tom, že si najmúdrejší na svete a nehovor na mňa. s tebou som sa nebavila, tak sa láskavo so mnou nerozprávaj a ani mi netlač do hlavy tvoje kokotiny. nie som zvedavá na tvoje debilné hlášky. si človek, ktorý má 18 rokov a hrá sa na niekoho, kto už niečo dosiahol, potrebuje si honiť ego na ľuďoch, o ktoorých vie veľké hovno. nechaj ma na pokoji, jou? znač si proste veci o svojej inteligencii, na mňa sa vyjeb, veď som pod tvoju úroveň, mudrouši.
nerýpem do všetkých naokolo, rýpem do pojebaných náckov, to je rozdiel. sa aspoň nauč byť férový v hádkach.
to fakt nema zmysel, ja som podla nej "nacek" co cita iba beo.sk... je to to iste ako keby som jej ja napisal ze je fetacka co cita iba antifa.cz
ak by si si zob zobral ten najstereotipickejsi priklad "nacka" a upravil niektore jeho nazory(a vobec by si nemusel vsetky ), tak by ti z toho vysla transplantovana
Je mi to velkou zahadou
"na ktore som sa nikdy vobec nepytal a ani ma nezaujimaju" .. teraz, keď už vieš pravdu, tak je najlepšie sa tváriť, že ťa to vôbec nezaujíma, to máš pravdu...
Komunizmus je obrovský strašiak, vytvorený už len tým, že ním nazývame obdobie medzi 1948 a 1989 v Československu a zároveň ešte prezentujeme iba jeho negatívne stránky. Rád by som upozornil, že počas tohoto obdobia bol v ČSR "iba" socializmus, a vlastne ani ten nie, iba akýsi "debilnevedený" odvar.
Komunizmus, úplne základne definovaný je štátne zriadenie fungujúce na princípe "každému podľa potreby". Nikto nepracuje za peniaze, nikto nedostáva priamu odmenu, ale pracuje na 100%. Potom si môže vziať pre osobnú potrebu, to, a toľko, koľko k životu potrebuje. Zadarmo. V princípe sa ráta s blahobytom a s tým, že ľudia nebudú chamtivý. A síce: môžeš si vziať z obchodu aj 5 áut, ale tebe stačí len jedno. A stačí Ti 10 rokov, pretože stále funguje, nemusíš mať každý rok nové. A pritom riaditeľ banky aj obyčajný robotník k životu potrebujú rovnaký dom a auto.
Je to dosť jednoducho opísané, ale teória je asi takáto.
Rozhodne by som radšej žil v takej spoločnosti, kde má každý rovnako, nikto nemá obrovský majetok (lebo nepotrebuje - preto je tento systém nemožný) ako niekde, kde sú ľudia vyhladzovaní a zotročovaní.
Iste, pre niekoho je ľahšie asi prekonať túto morálnu zábranu ako sa zbaviť chamtivosti.
Nezdá sa ti, že to niekedy poriadne preháňaš? ...
Na základe názoru, ktorý odsudzuje rasovú a podobnú neznášanlivosť sa pasuješ do role tej, ktorá má vždy správny názor a ľudí, u ktorých sa ti zdá, že prejavujú iné zmýšľanie, automaticky berieš ako odpad, pri každom jedinom ich vyrieknutom slove ...
A samozrejme to dávaš najavo a pri takomto principiálnom odsúdení z tvojej strany sa debata často zmení len na označovanie druhej strany nejakým synonymom odpadu ...
Nezdá sa ti, že keď lipneš na svojom názore, mohla by si človeku, ktorý ten názor napadne napísať miesto "k***t!" radšej sled argumentov a zdôvodnení, v čom sa ten človek mýli, či má nemiestny pohľad?
Na tvojom mieste, kde argumenty vždy prejdú do prázdnych urážok bez zmyslu by som sa ani príliš nečudoval, keď na teba niekto v diskusii naschvál reaguje určitým spôsobom ...
(dúfam, že toto neberieš ako nejaký zbesilý útok, ani nič podobné ...)