keby si robil v nejakej managerskej funkcii (pripadne by si zamestnaval ludi vo svojej firme) aky pristup by si zvolil voci svojim zamestnancom / podriadenym? kamaratsky a familiarny, alebo by si si drzal profesionalny odstup? a do komentaru napis ci si uz robil, alebo robis v nejakej veducej funkcii (kde si bol zodpovedny za ludi pod sebou). a ak ano s akym vysledkom a tiez ci si tykate, alebo vykate (to tykanie / vykanie na pracovisku mozno niekomu pride ako blbost, ale myslim ze je to velmi dolezite). a ci sa stretavate aj mimo pracoviska a zdielate spolu aj nejake sukromne aktivity.
si spomínam na jednu prácu, kde som robil počas výšky... šéf oddelenia bol podľa mňa rodený manažér - spôsob akým vystupoval, riešil problémy prípadne obhajoval naše postupy na meetingoch pred ľuďmi z iných oddelení atď. proste mal prirodzený rešpekt a po čase mi dovolil mu tykať.... prišlo mi zvláštne, že fulltimista, ktorý tam je roky si s ním výká a som sa osmelil opýtať, že prečo odpoveď bola, že on (podriadený) povedal, že si chce udržovať odstup a pokračovať vo vykaní....
teraz mám kamarátskeho šéfa ale celkovo sa to v tejto firme neseparuje... nemá nejaký zvlášť kancel a dajaké špeci výsady, teda je to aj politika firmy
Bol by som k nim príjemný, ochotný pomôcť ked nečo potrebujú a podobne, ale zároveň si udržiaval istý profesionálny odstup, lebo ako hovorí Pohlreich, je ľahšie povedať ty vole ako vy vole.
Asi profesionálny, no ak by som si vyberal do firmy ľudí, tak by prešli takým zvláštnym sitom. A to, ako by som si zamestnancov vyberal má niečo s tým, aké by boli osobnosti, či by mi boli sympatickí a nešlo by ani tak o to, či sa vyznajú perfektne v tom, čo robia. Skrátka v práci sa vyplatí si držať odstup, no ak by som vybral takých ľudí, tak by bol ten odstup minimálny. Takže ak skĺbim oboje, tak to dáva najväčší zmysel. Firmy kde je buď jedno, alebo druhé tak podľa mňa skoro skončia.
Snažila by som sa byť k nim milá, vystupovať príjemne. Určite by som s nimi ale nezdieľala svoju neprofesionálnu časť života, neboli by to moji kamaráti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a dalsia vec, manazerska funkcia si nutne nevyzaduje podriadenych
teraz mám kamarátskeho šéfa ale celkovo sa to v tejto firme neseparuje... nemá nejaký zvlášť kancel a dajaké špeci výsady, teda je to aj politika firmy